Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή για τις απειλές του «Ναυαγού»

  Ορμώμενη από την ανάρτηση Τετάρτης 14/12/2011 της   ''ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ -ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ'' με τίτλο ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ, έρχομαι σήμερα με χαρά να συμπληρώσω...

  Λυπάμαι ειλικρινά όσους υβρίζουν την συγκεκριμένη κυρία της πρώτης αναρτήσεως ως μη γνωρίζουσα την ελληνικήν, καθώς η γραφή της, άρτια, εκβάλλει πλήρες νόημα, σε όσους όμως μπορούν να διαβάσουν κείμενα.......
όπως αυτά του  Bourdieu, του Mauss, ακόμη και του Sahlins περί της κοινωνικής δομής και διαπλεκτικότητας. Κείμενα γραμμένα από κοινωνιολόγους-εθνογράφους, με μεγάλες ονοματικές και ενίοτε ελλειπτικές προτάσεις, που απευθύνονται σε εκπαιδευμένους  όμως αναγνώστες, που ουδεμία ανάγκη επεξηγήσεως έχουν!
  Η συγκεκριμένη ανάλυση περί βλάκα και εξύπνου, υπάρχει μέσα στο σύγγραμμα του Goffman  ''ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ'' το οποίο προτείνω σε όσους ψάχνουν αναγνώσματα περί αυτοπροσδιορισμού.....Επίσης, τα στοιχεία α,β,γ,δ, που παρέθεσε η ''ΧΡΙΣΤΙΝΑ'', είναι χρόνια γνωστά σε όσους έχουν ασχοληθεί με τις Ανθρωπιστικές σπουδές, γεγονός εντελώς ξένο και αλλόκοτο για τον συγκεκριμένο ΝΑΥΑΓΟ, που είμαι σίγουρη πως δεν έχει μπει σε πανεπιστημιακό χώρο, όχι σαν φοιτητής, αλλά ούτε καν σαν επισκέπτης! Ως εκ τούτου, η άποψή του θεωρείται περιττή, όσο και η διδασκαλία-σκηνοθεσία-προσφορά του  στο  ΚΟΙΝΩΝΕΙΝ.
    Υπενθυμίζω, πως η δική μου ανάρτηση  Σεπτεμβρίου, σχετικά με την κριτική του απαράδεκτου θεατρικού του εγχειρήματος, έμεινε από τον ίδιον  ασχολίαστη, γεγονός που δεν με εξέπληξε, καθώς άμεσα ξεβράστηκε η άγνοιά του, τόσο περί του θεατρικού γίγνεσθαι, όσο και της δυνατότητας ανταπάντησης, μιας και δεν θα μπορούσε να συναγωνιστεί την γνώση ως νικήτρια του όποιου εμπειρισμού...
   Η όποια απάντηση τώρα φυσικά, μετά από τόσον καιρό, θα ήταν επιεικώς γελοία, και η πρόφαση του BLOG με αφήνει παγερά αδιάφορη!!! Μια πιθανή τωρινή απάντηση, κυρίως για να διασωθεί το prestige του, θα πρέπει να τεθεί δημοσίως με την συμμετοχή μου....έστω με έναν καφέ βρε παιδί μου, ώστε να παραχθεί γόνιμος δημόσιος διάλογος!!!!
Καλό θα ήταν λοιπόν για τον ίδιον και τους όμοιούς του ν' αντιληφθούν, πως οι όποιες απαντήσεις τους μέσω blogs και οι όποιες απειλές, αφορούν όσους τους διαβάζουν, ως μονόφθαλμα και προβατοποιημένα άτομα...... Ευτυχώς δεν είναι πολλοί, γεγονός ενθαρρυντικό για την κοινωνία του Αιτωλικού. Καθ'  όσον γνωρίζω, περισσότερο συζητείται το άτομό του στα καφενεία, παρά σε κύκλους-χώρους καλλιτεχνικούς, καθώς απέχει μακράν!!!!!
  Θυμίζω τέλος, πως είχα προτείνει χείρα βοηθείας περί θεατρικών δραστηριοτήτων, την οποία δεν ζήτησαν ποτέ, ως άλλοι παντογνώστες...
Σύμφωνα όμως με την προτροπή του ΝΑΥΑΓΟΥ ''περαστικά'', πιστεύω στην αναγκαιότητα άμεσης ίασης, καθώς ο νοσών δεν μπορεί να είναι και ο θεραπεύων. Κανόνας απαράβατος!!!!!!!!
    Απορώ με την ανοχή των Αιτωλικιωτών στις απειλές και ύβρεις του συγκεκριμένου κυρίου, τις οποίες σίγουρα ενσταλάζει και στα παιδιά σας με το πρόσχημα της θεατρικής δημιουργίας. ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ....
            Εδώ κλείνω αυτή την συμμετοχή και ευχαριστώ τους αναγνώστες. Στέλνω ενθαρρυντικούς χαιρετισμούς στην ΧΡΙΣΤΙΝΑ (κι ας μην την γνωρίζω) και της επισημαίνω πως ο λαός μας λέει εύστοχα....''Το μ.....   και σε μπουκάλι να το βάλεις, θα βρει τρόπο να βγει''. Να μην πτοείται από τις ύβρεις καθώς σύντομα θα  ξεβραστεί από το προαναφερθέν μπουκάλι το περιεχόμενο, και είναι ζήτημα χρόνου η γελοιοποίησή του, καθώς καταπιάνεται με γνώσεις και πεδία  που αγνοεί....

        Σας ευχαριστώ πολύ και καλές γιορτές.

ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ
Ηθοποιός, Θεατρολόγος, Σκηνοθέτης και καθηγήτρια Θεατρικής Παιδείας.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΑΣ ΚΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ. ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ) ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΣΤΕ ΞΑΝΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΘΕΣΤΕ ΚΑΤΑ ΕΝΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ? ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ? ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΑΦΗΣΑΤΕ ΕΝ ΛΕΥΚΩ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΟΥΝ. ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ, ΔΕΚΤΗ Η ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΜΠΑΘΕΙΑΣ-ΕΠΙΘΕΣΗΣ? ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ!
ΦΙΛΙΚΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες και μπράβο σου, μαθαίνω όμως ότι εσείς στο σύλλογο όχι μόνο κλείνετε την πόρτα κατάμουτρα σε όποιον διαταράξει τις κολεγιές σας, αλλά αφαιρείτε το λόγο και από μέλη του συλλόγου σας όταν λένε κάτι διαφορετικό. Ποιο γεγονός έλαβε χώρα, την ημέρα των εκλογών στο σύλλογο την προηγούμενη Κυριακή; Γιατί απαγορεύσατε, ουσιαστικά, να μιλήσει, μέλος του συλλόγου, όταν αυτό προχώρησε σε καταγγελίες για την ποιότητα του πολιτισμού που παράγετε από συγκεκριμένα άτομα, δασκάλους τμημάτων του συλλόγου; Δυστυχώς περίμενα και από τον ίδιο να γράψει ή να αναφέρει κάτι, δεν το έκανε, είναι συνυπεύθυνος. Για ποια δημοκρατία και πολιτισμό μιλάτε αγαπητέ, σε ένα σύλλογο που πλέων έχει επικεντρωθεί σε ποσοτικές και μόνο εκδηλώσεις, που έχει καταστεί κέντρο απαξίωσης και εφαλτήριο ανάδειξης προσωπικών και μόνο, επιδιώξεων μαθητευόμενων δασκάλων;

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ....! Κυρία Φραντζέσκα μου, εσύ που κάνεις ότι τα ξέρεις όλα, εκνευρίζεις εμάς που τα ξέρουμε! Μήπως εσύ και το alter ego σου ( αδελφή ψυχή να 'ουμ..) Χριστινα να ξυπνήσετε από τα λευκά όνειρα (με μπλε και πράσινους κόκκους) που βρίσκεστε ;! Μας έχεις ζαλίσει... τον έρωτα με το θέατρο, φτιάξε θεατρική ομάδα στο Μεσολόγγι και άσε μας εμάς να μας κρίνουν άλλοι, πραγματικοί κριτές. Αλλά νομίζω πως ούτε οι Μεσολογγίτες σ' έχουν πάρει στα σοβαρά!

Ριχάρδος ο Μαυροπερισσότερος
Πεταλωτής, Σαμαράς, Τζαμτζής, Σακκάς, Ταμπάκης, Κουγιουμτζής και Ζαΐμης...Αυτά, φιλάκια...

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ! ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΣΤΕ ΑΠΛΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΡΙΤΩΝ, ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ. ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΑΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΛΛΛΗ ΦΑΣΗ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑΣ ΑΝΤΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Ριχάρδε άσχετε...τι γράφεις;Η Κα Ιωαννίδη διατηρεί θεατρική ομάδα από το 2001 στο Μεσολόγγι,με καταστατικό Πρωτοδικείου Μεσ/γίου!Διδάσκει όμως η ίδια Υποκριτική,Ορθοφωνία,Δραματολογία,Σημειολογία κειμένου,και άλλα,πολλά από τα οποία έχω παρακολουθήσει!!!Τους ξετινάζει σε πρόβες και μαθήματα,τους ξεπατώνει και αυτό μπορούν να στο βεβαιώσουν πολλοί μαθητές της.Αν αμφιβάλλεις για τις γνώσεις της,μία αντιπαράθεση μαζί της θα ήταν πολύ ευχάριστο θέαμα για όλους μας!!!!!φτάνει να ενημερωθούμε για το που.Το μόνο που έκανε η Φραντζέσκα ήταν να υποστηρίξει την Χριστίνα που την κατηγορήσατε ως ανορθόγραφη και ασύντακτη τρομάρα σας...πράγμα που θα έπρεπε να κάνετε εσείς οι Αιτωλικιώτες,αφού διδάσκει τα παιδιά σας,και όχι κάποιος από το Μεσολόγγι.Αλλά παντού ίδιοι είστε!Προσπαθείτε τους σεμνούς και μορφωμένους ανθρώπους να τους σβήσετε για να φαίνεστε εσείς οι μέτριοι.Όσο για τα συννεφάκια,είσαι μακρυά νυχτωμένος.Είναι πολύ προσγειωμένος άνθρωπος και πολλαπλά χτυπημένος από αρκετούς μέτριους Μςσολογγίτες.Αυτά για την αυθάδειά σας και θα επανέλθω.
Γ.Α.

Ανώνυμος είπε...

"Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανώνυμος που γράφει
κεφαλαία,χρεώνει την γυναίκα για πράγματα που δεν είπε!ότι νά'ναι.Είπε η Φραντζέσκα τίποτα για τον σύλλογο;και μάλιστα σε μερικά είναι και με το μέρος της;Τι είναι αυτά;τι έχετε πάθει;σιγά μη την ενδιαφέρουν οι εκλογές του συλλόγου σας...μάλλον μπερδεύτηκες φίλε μου και απευθύνεσαι σε λάθος άνθρωπο.Στον κύριο του δεύτερου σχολίου θα έπρεπε να τα πεις.Αν η συγκεκριμένη είχε πρόβλημα με κάποιον,σίγουρα θα του το έλεγε κατάμουτρα και δεν θα έμπαινε σε κοντρούλες.Τόσο την ξέρετε,τόσα λέτε.Άντε πάτε για κανένα ποτό να ξεσκάσετε,κολλήσατε στην οθόνη.Θα βγω κι εγώ,μπας και την βρω πουθενά,να της πω τα γελοία να διασκεδάσει γιατί σίγουρα δεν έχει ακόμη ενημερωθεί,αλλιώς κάτι θα είχε απαντήσει!Καληνύχτα σας.
Γ.Α.

Ανώνυμος είπε...

Γ.Α ΡΟΜΠΕΝ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ. ΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ: ''Για ποια δημοκρατία και πολιτισμό μιλάτε αγαπητέ, σε ένα σύλλογο που πλέων έχει επικεντρωθεί σε ποσοτικές και μόνο εκδηλώσεις, που έχει καταστεί κέντρο απαξίωσης και εφαλτήριο ανάδειξης προσωπικών και μόνο, επιδιώξεων μαθητευόμενων δασκάλων''. ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΥΡΙΕ-Α ΞΕΡΟΛΑ????

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας.Πίνω τον καφέ μου και διαβάζω πάλι τις βλακείες σας.Άνθρωπε βλάκα,το απόσπασμα που βάζεις ώρα 1 και 33,δεν είναι γραμμένο από την Φραντζέσκα αλλά από κάποιον άλλον που σας την είπε για τον σύλλογό σας,και καλό θα ήταν να βγει ο ίδιος να το πει!Έχετε μπερδέψει τα μπούτια σας.Αν μπερδεύεστε με τις αναρτήσεις,φαντάσου τι θα γίνει σε δημόσιο διάλογο!Χθες το βράδυ πάντως,την βρήκα και της είπα τι έχει γραφτεί και διασκεδάσαμε πολύ.Θα γράψει και η ίδια κάποια στιγμή είπε αν το πράγμα σοβαρέψει λίγο.Όσο για το ΡΟΜΠΕΝ,το θεωρώ τιμή στην εποχή που ζούμε.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ, σταματήστε ΑΜΕΣΩΣ τα σχόλια, γιατί δεχόμαστε απειλή! Λέει ο από πάνω (10.14), πως ΑΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΟΒΑΡΕΨΕΙ θα γράψει και η ΙΔΙΑ η φραγκούλα ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. Αποσυνδέστε ΑΜΕΣΩΣ τα πληκτολογια σας ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΗΣΕΙ ΠΩς ΣΟΒΑΡΕΨΕ γιατί τότε, κινδυνεύετε με νέο καταιγισμό παπαρολογίας!!! Δυστυχώς όμως, φοβάμαι πως θα μας μείνει αμανάτι ο Γ.Α. (ξέρει αυτός).

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου ανώνυμε,χαίρομαι που γνωρίζεις το ά βαπτιστικό όνομα της δασκάλας μου,και σίγουρα όλοι καταλάβαμε ποιος είσαι!Επειδή όμως η ίδια μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να μην ασχοληθώ άλλο μαζί σου,την σέβομαι και σταματώ εδώ.Δεν νομίζω πως υπάρχει πλέον σοβαρότητα.Φιλιά στην σύζυγο...
Γεώργιος Α.

Ανώνυμος είπε...

ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ. Καλημέρα σας.Χαιρετίζω όλους τους σχολιαστές του άρθρου μου και επιβραβεύω την χρήση ελευθέρου διαλόγου,ων καλοπροαίρετος ή μη.Με λυπεί ιδιαιτέρως η χρήση ανωνυμίας και από τον ενάντιό μου Ριχάρδο όσο και από τον υποστηριχτή μου Γ.Α.καθώς και από τους υπολοίπους.Η τελευταία ανάρτηση 11.35 είναι ιδιαιτέρως αποθαρρυντική,μίξης κεφαλαίων και μικρών γραμμάτων,ανορθογραφιών και λοιπά,φανερώνοντας την αγωνία απαντήσεως και την έξαρση θυμικού ανθρώπου μικροπρεπούς.Με πληροφόρησαν σχετικά για την πιθανή ταυτότητα του γράφοντος και το μόνο που έχω να πω,είναι ότι λυπάμαι...και τίποτε άλλο,καθώς τρέφω ιδιαίτερη αγάπη και εκτίμηση στην εξ Αιτωλικού οικογένειά του,η οποία σε τίποτα δεν ευθύνεται για τον ίδιον.Σταματώ εδώ,και παρακαλώ και τους υπολοίπους για το αυτό,καθώς ουδεμία εμπάθεια τρέφω έναντι ανθρώπων που καταπιάνονται με θεατρικές πράξεις χωρίς γνώση γι'αυτές,και σίγουρα ουδεμία εμπάθεια τρέφω για τον ευγενή Σύλλογο του Αιτωλικού με τον οποίον έχω συνεργαστεί στο παρελθόν,και εκτιμώ τα μέλη και τον Πρόεδρό του,καθώς και ο ίδιος γνωρίζει.Επί τούτου,μπερδευτήκατε αρκετά με τις αναρτήσεις σχολίων και μου προσδώσατε λόγια που δεν είπα.Ας είναι,συμβαίνει στους αδαείς...Σας χαιρετώ,καλές γιορτές και ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ.

etolikonews είπε...

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες και μάλιστα ανώνυμα. Σχόλια που αναφέρονται σε πρόσωπα γίνονται δεκτά μόνο όταν είναι επώνυμα