Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Νεκρά ψάρια στη λίμνη Βουλκαριά – Kαταγγελίες για μόλυνση

ΕΠΕΙΓΟΝ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ
Νεκρά ψάρια στη λίμνη Βουλκαρία –χιλιάδες ψάρια έχουν συγκεντρωθεί στον αύλακα της Κλεοπάτρας, τι συμβαίνει;
Η λίμνη Βουλκαριά βρίσκεται στο κέντρο της χερσονήσου Στέρνας, στο ΒΔ τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και νότια της εισόδου του Αμβρακικού κόλπου.....

Ανακοίνωση για το γεγονός εξέδωσε η  Εταιρεία Προστασίας Τριχωνίδας στην οποία αναφέρει:
Ποιος  ρυπαίνει τη Βουλκαρία;
Ελαιοτριβεία και χοιροτροφεία γύρο από τη Βουλκαρία  ρίχνουν ανεξέλεγκτα τα απόβλητά τους μέσα στη  λίμνη;  Άνθρωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μας ενημέρωσε για νεκρά ψάρια και για ένα παράδοξο φαινόμενο, χιλιάδες ψάρια έχουν βρει καταφύγιο στον αύλακα της Κλεοπάτρας, ένα κανάλι που συνδέει τη λίμνη με το Ιόνιο.
Η συγκεκριμένη λίμνη ανήκει στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο «ΦΥΣΗ 2000»  και βρίσκεται στο δίαυλο μετανάστευσης πουλιών μεταξύ των οποίων πολλά σπάνια. Αυτή την εποχή  στη λίμνη υπάρχουν Αργυροπελεκάνοι. Επίσης στη Βουλκαρία διαβιούν βίδρες, είδος θηλαστικού που προστατεύεται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.   Η διατροφή και των δύο αυτών προστατευόμενων ειδών  αποτελείται από ψάρια!!
Απευθυνόμαστε προς κάθε αρμόδια υπηρεσία προκειμένου να βρεθεί η αιτία αυτής της κατάστασης πριν το φαινόμενο πάρει καταστροφικές διαστάσεις και καταστεί μη αναστρέψιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: