Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Βανδαλισμοί στο Κήπο των Ηρώων Μεσολογγίου

Το καταστροφικό έργο των «γνωστών – αγνώστων» συνεχίζεται στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και δυστυχώς η κατάσταση εξελίσσεται σε ακραίες ενέργειες βαρβαρότητας που δεν έχουν τελειωμό.
Αυτή τη φορά εισήλθαν νύχτα στον Κήπο των Ηρώων,.......
στο ιστορικό κοιμητήριο και οικουμενικό σύμβολο της θυσίας για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία, επιχειρώντας να  καταστρέψουν την προτομή του στρατηγού Σπύρου Κοντογιάννη, ο οποίος έπεσε στη Ντάπια του Φραγκλίνου στα 1825. Ο δήμος με τη συνδρομή εθελοντών αποκατέστησε άμεσα το μνημείο, όπως αντίστοιχα έπραξε και για την προτομή του Λουκή Ακρίτα.
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, δήλωσε για τη νέα αυτή αποτρόπαια πράξη: «Από την αναγραφή συνθημάτων στην Πύλη της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων και στο Μουσείο – Πινακοθήκη, πέρασαν στο γκρέμισμα της προτομής του Λ. Ακρίτα και έφθασαν τώρα στη βεβήλωση και την ιεροσυλία. Κάνω έκκληση σε όλους τους συμπατριώτες να περιφρουρήσουμε τα ιερά μας κειμήλια. Δεν είναι δυνατόν μια ομάδα ανεγκέφαλων να συνεχίζει ανεμπόδιστη το απαράδεκτο έργο της. Κάνω έκκληση στις αστυνομικές αρχές να λάβουν τα αναγκαία μέτρα αποτροπής νέων καταστροφικών ενεργειών».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η πρώτη βέβηλη πράξη έγινε προ μηνών στο μνημείο του Ντολμά. Ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΤΟ ΞΈΧΑΣΕ. Είχε πει τότε ότι η αποκατάσταση θα είναι άμεση αλλά ...τίποτα. Άμεση (και καλά έκανε) υπήρξε η αποκατάσταση στη πόλη του. Δύο μέτρα και ...πολλά σταθμά!
Γ. Σφ.

Ανώνυμος είπε...

Α τώρα κάνουμε έκκληση στην αστυνομία. Όταν το Μάιο πάνω στο δημαρχείο όλος ο κόσμος του Αιτωλικού σας παρακαλούσε να τον προστατεύσετε, εσείς μιλάγατε για μικροεγκληματικοτητα. Τώρα που γίναμε και σεις και μεις ξέφραγο αμπέλι, φάτε μικροεγκληματικοτητα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γ.Σφ. αν πιάνω καλά τα αρχικά σου και εσένα ψιλοξεχασιαρη σε κόβω. Γιατί κι εσύ μάλλον ξέχασες πριν τις εκλογές την αβάντα που έκανες. Οπότε μέτρα πρώτα τα δικά σου σταθμά και μετά τα ξένα.

Ανώνυμος είπε...

προς ανώνυμο 10.33
Καλά κατάλαβες. Όλοι μας πριν τις εκλογές και σε κάθε εκλογές, κάπου κάναμε αβάντα. Με τα γραφόμενα μου σ΄αυτή, αλλά και σε παλιότερες αναρτήσεις - σχόλια, που υπογράφω πάντα με τ΄αρχικά μου, διαφοροποιούμαι εκφράζοντας συγχρόνως και την άποψη μου. Οι κοζανίτες λένε: καλά ντουβάρι είμαι και δεν αλλάζω; Καλό θα είναι και συ να δείχνεις ποιός είσαι, αν θες να λαμβάνεις απαντήσεις.
Γ. Σφ.