Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Έκθεση φωτογραφίας στη "Διέξοδο"

"Το νερό που δεν κοιμάται" - Έκθεση φωτογραφίας/video art του Θοδωρή Τέμπου στη "Διέξοδο"
 
Μέσα σε μια περίοδο καταχνιάς που διέρχεται η χώρα, η "Διέξοδος" προσπαθεί να αντιστέκεται δημιουργώντας με τις πολιτιστικές της δραστηριότητες χαμόγελα αισιοδοξίας.......
Έτσι, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου  2011, στις 7.30 το βράδυ,  εγκαινιάζει  την έκθεση φωτογραφίας και video art του Θοδωρή Τέμπου, με τον τίτλο "Το νερό που δεν κοιμάται".
Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει φωτογραφίες και video projection από την λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου - Αιτωλικού.
Ο καλλιτέχνης εστιάζει το ενδιαφέρον του στη ζωή των ψαράδων της και αναδεικνύει την μοναδική εμπειρία της ζωής πάνω σε αυτά τα φτωχικά «μικρά νησιά», όπως αποκαλεί τις λουρονησίδες των ιχθυοτροφείων.
Ο Θοδωρής Τέμπος, με την δική του καλλιτεχνική ματιά, καταγράφει τις συνεχείς εναλλαγές μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου, ζωής και θανάτου, μέσα σε ένα δυναμικό και υπέροχο τοπίο, όπου  τα στοιχεία μεταβάλλονται με γοργό ρυθμό και ο χρόνος συστέλλεται και διαστέλλεται συνεχώς από το μηδέν έως το άπειρο.
 Ο Θοδωρής Τέμπος γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία στη σχολή E.S.P. (1992 - 1997) και δημοσιογραφία. Από το 1998 εργάζεται ως φωτογράφος με εξειδίκευση την Αρχιτεκτονική - Διαφημιστική και το Περιβαλλοντικό Πορτρέτο ενώ συνεργάζεται με εταιρείες και περιοδικό Τύπο. 
Έχει πραγματοποιήσει τις ατομικές εκθέσεις "Μνήμη" - 1997 στη  Αθήνα (gallery Βαβέλ ) και "Αντικείμενα καθημερινής χρήσης" - 2007 στην Αθήνα (χώρος  τέχνης "MOMMY' S") και την ίδια χρονιά στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της "ΦΩΤΟΣΥΓΚΥΡΙΑΣ". Επίσης  συμμετείχε το 2007 στο Athens video art festival με το project "oneirophobia" και το 2010 στη Θεσσαλονίκη στην  PHOTOBIENALLE με "Το νερό που δεν κοιμάται".
H έκθεση, για την οποία δεν θα αποσταλούν ατομικές προσκλήσεις, θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου 2011.
Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή από 10.30 το πρωί έως 1 το μεσημέρι και Σάββατο - Κυριακή από 10.30 το πρωί έως 1 το μεσημέρι και από 6.30 έως 8.30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.
Για οργανωμένες ομαδικές επισκέψεις η "Διέξοδος" θα λειτουργεί και εκτός του πιο πάνω ωραρίου μετά από τηλεφωνικό ραντεβού (26310 51260)

Χορηγός : ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ  ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ

www.diexodos.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: