Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Κεφαλικό χαράτσι νερού για τους Αιτωλικιώτες από τον Ιερό Δήμο


Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου που θα γίνει την Τετάρτη 3 Αυγούστου, έχει περιληφθεί στα θέματα στο Νο 32 το εξής θέμα: «Έγκριση της υπ’αριθμ. 76/2011 απόφαση του Δ/κού Συμβ. της ΔΕΥΑΜ σχετικά με χρέωση κατανάλωσης ανά υδρόμετρο λόγω κλοπής αρχείων στη Δημ. Ενότητα Αιτωλικού (εισηγητής κ.Τσουνάκας Νικ. - Δημοτικός Σύμβουλος).»
 
Να επισημάνουμε κατ’ αρχήν ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά ολόκληρο το Αιτωλικό, τίθεται για συζήτηση προς το τέλος της συνεδρίασης,........
προκειμένου να μην υπάρχουν αντιδράσεις εκ μέρους  των δημοτικών συμβούλων λόγω κόπωσης.

Το θέμα μιλάει για «κλοπή αρχείων». Μέχρι χθες όμως η Αντιδήμαρχος Αιτωλικού Μ Φούντα έλεγε ότι η κλοπή των υπολογιστών που έγινε στο Δημαρχείο Αιτωλικού, δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα, γιατί τα αρχεία είναι καταχωρημένα στον κεντρικό υπολογιστή του Δημαρχείου, υπάρχουν βεβαιωτικοί κατάλογοι με τα ποσά και υπάρχουν και κατάλογοι που έχουν κατατεθεί στην Περιφέρεια.

Για να δικαιολογήσει όμως ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ το «αποφασίζω και διατάσω» χρέωση ανα υδρόμετρο (παλιά το λέγανε κεφαλικό φόρο) προτάσσει σαν δικαιολογία την κλοπή αρχείων. Ποίος όμως λέει ψέματα στην προκειμένη περίπτωση ο κ Τσουνάκας με την μισθούρα του προέδρου της ΔΕΥΑΜ των 1500 ευρώ, που νομίζει ότι έχουν οικονομική ευχέρεια όλοι οι δημότες  τη σημερινή εποχή της κρίσης, ή η Αντιδήμαρχος Μ Φούντα που βεβαίωνε ότι δεν υπάρχει κλοπή αρχείων;

Όπως και να έχει όμως μια τέτοια απόφαση δεν πρέπει να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου και το βάρος αυτό πέφτει στους δημοτικούς συμβούλους του Αιτωλικού.
Φυσικά είναι αδύνατο να εγκριθεί από τη Περιφέρεια τέτοια αυθαίρετη απόφαση, αλλά και σε περίπτωση που εγκριθεί οι ενστάσεις και οι προσφυγές των Αιτωλικιωτών θα πέσουν σύννεφο.

Ο Δήμαρχος της ιεράς πόλης Μεσολογγίου και οι συνεργάτες του αντί να φροντίσουν να πιεί το Αιτωλικό επιτέλους κάποια στιγμή καθαρό νερό, φροντίζουν να χαρατσώσουν τους δημότες για να εξασφαλίσουν τους μισθούς τους.
Δήμαρχε Π Κατσούλη συγχαρητήρια σε σένα προσωπικά, στην Αντιδήμαρχο Αιτωλικού Μ Φούντα και στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ Ν Τσουνάκα.
Πάρτε εσείς την απόφαση για το κεφαλικό χαράτσι στο νερό που δεν πίνουμε και ελάτε ανήμερα της Αγιαγάθης στη κεντρική πλατεία του Αιτωλικού για να σας συγχαρούμε από κοντά.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα δεν είδαμε τίποτε εις βάρος του Αιτωλικού. Συνένωση δεν θέλαμε,καλά να πάθουμε. Σε ποιον να διαμαρτυρηθείς στο Δήμαρχο Π.Κατσούλη, αυτός είναι ξένος και άσχετος με το Αιτωλικό. Που είναι τώρα ο πρώην Δήμαρχός μας Ν.Γαλάνης,για να του ζητήσουμε εξηγήσεις επειδή κώφευε όταν γίνονταν οι συνενώσεις των Δήμων; Ποιος ξέρει τι του υποσχέθηκε το ΠΑΣΟΚ για το μέλλον του,προκειμένου να μη ξεσηκώσει τους Αιτωλικιώτες εναντίον της συνένωσης με το Νόμο Καλλικράτης.
Καλά να πάθουμε,όχι μόνο δεχθήκαμε τον Καλλικράτη, αλλά πολλοί Αιτωλικιώτες έτρεξαν να θέσουν υποψηφιότητα για Δημοτικοί σύμβουλοι. Χάθηκαν τα λευκά ψηφοδέλτια που έπρεπε να γεμίσουν τις κάλπες στο Αιτωλικό ; Γιαυτό οι πιο πέρα μας ειρωνεύονται και μας λένε ψαρόμυαλους. Είμαστε στην αρχή ακόμα της αδιαφορίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου για το Αιτωλικό. Αντί να τρέξει ο Δήμος να δώσει καθαρό πόσιμο νερό στο λαό του Αιτωλικού, το μόνο που έκανε ήταν να βάλει τον εκ Νεοχωρίου κάποιον Τσουνάκα, τον οποίο έκαμε Πρόεδρο στη ΔΕΥΑΜ, να θέσει κεφαλικό φόρο για τα υδρόμετρα, τα οποία είναι γεμάτα με μολυσμένο νερό. Κανένας να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ, αλλά αντίθετα να μας δώσουν και από ένα χρηματικό ποσόν για το εμφυαλωμένο νερό που αγοράζουμε κατά κιβώτια καθημερινά από τα καταστήματα.

etolikonews είπε...

Σχόλια που αναφέρονται σε πρόσωπα γίνονται δεκτά μόνο όταν είναι επώνυμα. Σε διαφορετική περίπτωση θα διαγράφονται.

Ανώνυμος είπε...

...Και λέγαμε εμείς: Τόσο αόρατη ληστεία, κάτι σαν την κλεψιά του χρηματοκιβωτίου ένα πράμα!!!!! Βρε σαν δε ντρέπονται όλοι αυτοί οι ταχυδακτυλουργοί, εραστές της σωτηρίας μας???

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι οι εμπάθειες να γράφονται επώνυμα. Υπάρχουν άτομα που είναι υπερ του Καλλικράτη χωρίς να έχουν επιχορηγηθεί.... Οχι όμως στην λειτουργία του Καλλικρατικού δήμου όπως εφαρμόζετε σήμερα. Άντε βάλτε κανα ονοματάκι να κάνουμε και κανα διάλογο, τι διάολο παντελόνια φοράμε, ή μήπως όχι;;;;
Σιορ Νιονιος