Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Αιτωλικιώτης ευπατρίδης χαρίζει 156.000 ευρώ

- Θέλει να βοηθήσει τον τόπο του ένας Αιτωλικιώτης ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του
Με μια δωρεά της τάξης των 156.000 ευρώ αποδεικνύει την αγάπη του για τον τόπο του ένας Αιτωλικιώτης, ο οποίος θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του.......
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος οραματιζόμενος το μέλλον του τόπου του και στην πράξη, θέλει να βοηθήσει και ο ίδιος, προκειμένου να γίνει έστω και ένα βήμα μπροστά. 100.000 ευρώ δωρίζει για την δημιουργία ενός αγάλματος του Καραϊσκάκη στην πλατεία των Αγίων Αποστόλων, εκεί όπου δικάστηκε ο ήρωας της επανάστασης. Αν σε περίπτωση το έργο στοιχίσει λιγότερα χρήματα, η επιθυμία του είναι τα υπόλοιπα να διατεθούν για την ανάπλαση της πλατείας.
Παράλληλα διαθέτει 6.000 ευρώ για την συντήρηση του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων, ενώ διαθέτει και άλλες 50.000 ευρώ για την αγορά οικοπέδου για την επέκταση του νεκροταφείου. Το νεκροταφείο αποτελεί σοβαρό ζήτημα για την περιοχή, καθώς ήδη έχει καλυφθεί όλος ο χώρος του και πλέον το Αιτωλικό δεν έχει που να θάψει τους νεκρούς του. Κάθε φορά που ένας άνθρωπος φεύγει από τη ζωή αρχίζει και ο Γολγοθάς της εξεύρεσης χώρου. Το τελευταίο διάστημα ο μόνος χώρος που βρίσκεται είναι στους διαδρόμους, που και εκείνοι κοντεύουν πλέον να καλυφθούν.
Η δωρεά του ανώνυμου ευεργέτη Αιτωλικιώτη, έρχεται να βγάλει το δήμο από το αδιέξοδο, και ήδη προχωράει η διαδικασία εξεύρεσης οικοπέδου για αγορά.
Στο μεταξύ όμως ένας ακόμη δωρητής έχει κάνει τις πρώτες επαφές με την αντιδήμαρχο Αιτωλικού Μαρία Φούντα και έχει εκφράσει την επιθυμία να προσφέρει και αυτός στον τόπο του. Ωστόσο όμως ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η προσφορά, πράμα που θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Η αντιδήμαρχος αλλά και γενικότερα η δημοτική αρχή εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς τους δωρητές, διότι η ενέργειά τους αυτή δείχνει την ανιδιοτελή αγάπη για την γενέτειρά τους…

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1. Συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που θέλουν να προσφέρουν στο Αιτωλικό. Τα χρήματα είναι πολλά και, πριν από κάθε απόφαση, χρειάζεται κάποια ενημέρωση - έστω κι ανώνυμη - για να πιάσουν τόπο και να δώσουν μια άλλη όψη στην πλατεία μας.
2. Στο νεκροταφείο, το λόγο έχει ο Δήμος, οπότε, τα χρήματα μπορούν να πάνε για κάποιο άλλο σκοπό.
3. Στην πλατεία δεν θα έρθει κανείς να δει τον Καραϊσκάκη, σε άγαλμα. Υπάρχουν καλύτερες λύσεις, εικαστικές λύσεις, που μπορούν ν' αλλάξουν την πλατεία, γιατί σήμερα η πλατεία έχει τα χάλια της.
4.ΝΑΙ στο άγαλμα, αλλά όχι στον Καραϊσκάκη - μάλλον κακές αναμνήσεις είχε ο ήρωας στο Αιτωλικό - αφού υπάρχουν χιλιάδες λύσεις με αγάλματα που ήδη κυκλοφορούν σε χαμηλές τιμές. Για παράδειγμα, ένα συντριβάνι με το στοιχείο του ψαρά, το ψάρι, θα ήταν μια ενδεδειγμένη λύση - πρόταση.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον ανώνυμο ΦΙΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ας μας πει ο Αιτωλικιώτης το όνομά του, δεν είναι ντροπή.
Ας υπάρξει μια δέσμευση του ποσού που διαθέτει σε κάποιο λογαριασμό για το σκοπό αυτό με τους όρους εκταμίευσης που εκείνος θέλει.
Και τα λέμε πάλι.
Γιατί από τάξιμο χορτάσαμε.
Χορτάσαμε στις χορηγίες χωρίς αντίκρισμα.
Χορτάσαμε από ανώνυμους και άσημους που που θέλουν πολύ αλλά δεν μπορούν να γίνουν επώνυμοι.
Χορτάσαμε από ανθρώπους που ζητούν εξυπηρετήσεις και παραχωρήσεις υποσχόμενοι ότι στο μέλλον θα κάνουν τάχα χορηγίες.

Συμβουλή προς κ. Αντιδήμαρχο : Πριν από οποιαδήποτε ενέργεια διασφάλισε το ποσό, ανακάλυψε τα κίνητρα και τους στόχους της δωρεάς, κι αφού όλα πάνε καλά πέρνα στην διαδικασία εκτέλεσης με διαφάνεια και ευαισθησία.

Ανώνυμος είπε...

Δεκτή η ανωνυμία για φιλανθρωπικούς σκοπούς αλλά ύποπτη για κοινωφελή και άλλα έργα. Μυρίζει αλισβερίσι η παρανομία.
Θυμίζω το θέμα της αυθαίρετης εκκλησίας στο Ντολμά που ψάχνανε να βρουν τον “δωρητή” η τον εργοδότη για να αποδοθούν κυρώσεις και κανείς δεν ήξερε τίποτα.
Όσο για τον ανώνυμο 1:41 απέχει μακράν. Αν έχει απομείνει ένα τελευταίο χαρτί στο Αιτωλικό είναι αυτό των ιστορικών γεγονότων και όχι τα πανηγύρια.
Άλλωστε τα ψάρια τα φτιάχνετε καθημερινά ψητά, τηγανητά, βραστά, κοκκινιστά θα πήγαινε πολύ να τα φτιάχνατε και μάρμαρα!!!

Ανώνυμος είπε...

Αντε καλοφαγωτα κιαυτα...

Ανώνυμος είπε...

Τα τερτίπια της πολιτικής των δημοτικών αρχόντων με τους χορηγούς είναι γνωστά όπως σαφής είναι και η λαϊκή ρήση: Το ψάρι βρομάει από το κεφάλι.Έίναι πραγματικά ύποπτη σε μέρες οικον. κρίσης η δωρεά του ευεργέτη.Άλλωστε ποιος ο λόγος να στηθεί ένα άγαλμα του Καραισκάκη στην πλατεία του Αιτωλικού; Να μας θυμίζει την καταδίκη της πόλης μας και του ήρωα, από κάποιους σαν το Μεγαπάνο του 1824; Και τι έκανε γι' αυτό ο απόγονός του; Εκτός κι αν το άγαλμά του ο χορηγός το θέλει με την φουστανέλα του σηκωμένη να του δίχνει τ'αχαμνά του,όπως ο ήρωας το συνήθειζε όταν του σκότιζαν την περηφάνεια του.Τα λεφτά είναι πολλά και άλλα τόσα και τα προβλήματα της πόλης.Σε εποχές με ισχνές αγελάδες παίρνουμε πρακτικές αποφάσεις και όταν έρθουν οι παχιές, φτιάχνουμε και τη βιτρίνα μας.Ας προωθήσει ο χορηγός δωρεάν στα σπίτια μας το νερό,ας αναβαθμίσει τον φωτισμό που γυρίζουμε σαν τυφλοπόντικες τόσα χρόνια,ας ανακαινίσει ένα παλαιό κτίσμα να εκφράσει η νεολαία τον τον παλμό του πολιτισμού και θα του συγχωρήσουμε και τα φοροαπαλλακτικά κίνητρα και την ανωνυμία.Μη δικάζετε όμως ξανά πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων σας έναν ήρωα που δεν θα τον μιμηθείτε ποτέ.Οι ήρωες αυτού του εύρους και επιρροής ζούνε στις ψυχές μας και με τα έργα τους σαν παράδειγμα πορευόμαστε.
Η ΑΙΤΩΛΙΚΙΩΤΙΣΣΑ

Ανώνυμος είπε...

Αρχικά να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους. Τι είναι αυτός ο ουρανοκατέβατος "δωρητής" που αγνοεί ότι η Κεντρική Πλατεία Αιτωλικού έχει το επίσημο όνομα: "Γρηγόρης Λιακατάς"; Πως γίνεται να συγχέει τους Αγίους Αποστόλους του Νεκροταφείου με την συγκεκριμένη πλατεία; Μεγάλωσε στο Αιτωλικό ή είναι εκ του μακρόθεν "πολίτης" του;
Τώρα, σχετικά με τον απροσκύνητο ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ και το δώρο - προσφορά - της προτομής του με εξοργίζει. Ο ανιστόρητος "ευεργέτης" θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ο Ηρωας Καραισκάκης εδιώχθηκε με τον χειρότερο τρόπο από το Αιτωλικό - άρρωστος πάνω σε φορείο - μετά τη δίκη οπερέτα που οργάνωσε ο Μαυροκορδάτος και οι συν αυτώ προσκυνημένοι ντόπιοι "αγωνιστές".
Ακόμα και η επιγραφή στον Ι.Ν. Παναγίας Αιτωλικού δεν περιποιεί τιμή για μας, αλλά θυμίζει μια μαύρη σελίδα στην σελίδα στην ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσης.
Όσο για την επέκταση του Νεκροταφείου ας έρθει - άγνωστος μεταξύ αγνώστων - ο φιλεύσπλαχνος αιτωλικιώτης ευεργέτης, να διαπιστώσει τα καθημερινά προβλήματα των Αιτωλικιωτών, της νέας γενιάς, όσων δημιουργούν, παράγoυν και επιμένουν να ζουν σε αυτόν τον τόπο. Αυτών που αγαπούν τον τόπο που τους μεγάλωσε και που ο τόπος τους αγάπαει και τους το ανταποδίδει...όσο μπορεί κι αυτός.

Το μόνο που δεν χρειάζεται - στη παρούσα στιγμή - ο τόπος μας είναι αγάλματα, έργα βιτρίνας, επεκτάσεις νεκρών χώρων (αυτό ειδικά είναι θέμα αυτοδιοίκησης), συντηρήσεις ναών και αναπλάσεις επί των αναπλάσεων... Έλεος πια!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την συντοπίτισσά μου "Ατωλικιώτισσα"///
Τουλάχιστον όσοι έχουν προσφέρει στον τόπο τους, οι πάντες τους γνώριζαν και τους τιμούσαν. Προς τι η ανωνυμία; Για άγιος πάει;