Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ


Η Ιαπωνία πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Παράλληλα με τη συμπαράστασή μας στους ανθρώπους που ζουν τραγικές ώρες, οφείλουμε να δούμε καθαρά ότι η πυρηνική ενέργεια δε μπορεί να είναι ποτέ επαρκώς ασφαλής, ούτε στις πιο οργανωμένες και τεχνολογικά προηγμένες κοινωνίες......
Η καταστροφή αποτελεί σοβαρή προειδοποίηση και για την Ευρώπη, ιδιαίτερα για τη σεισμογενή γειτονιά μας, όπου Τουρκία και Βουλγαρία σχεδιάζουν νέα πυρηνικά εργοστάσια. Ομοίως πρέπει να προβληματιστούν η Ακαδημία Αθηνών, πολιτικά κόμματα και πανεπιστημιακοί, που ανεύθυνα υποστήριζαν την πυρηνική ενέργεια, επικαλούμενοι συχνά την ασφαλή παραγωγή της στην σεισμογενή Ιαπωνία.
Οι Οικολόγοι  Πράσινοι, χωρίς να πανηγυρίζουμε για την επιβεβαίωση των πάγιων θέσεων μας, ενώνουμε τη φωνή μας με τα αντιπυρηνικά κινήματα όλου του κόσμου, ιδιαίτερα των γειτονικών λαών, και καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για άμεση αποστολή ομάδων διάσωσης, αλλά και για Βαλκάνια χωρίς πυρηνικά. Ιδιαίτερα η τελευταία πρέπει να είναι έμπρακτη, με πάγωμα της  αγοράς ενέργειας από γειτονικές χώρες με πυρηνικά εργοστάσια.
                     Η εκτελεστική γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Για περισσότερες πληροφορίες:     Ε. Ιωαννίδου  6932 705289
                                        Γ. Παρασκευόπουλος   6979 952070

Δεν υπάρχουν σχόλια: