Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Περίεργα έργα και εκπτώσεις στον πρώην Δήμο Αιτωλικού


- Νίκος Μουρκούσης: Η δημοτική αρχή Γαλάνη τα έκανε ρόϊδο

- Θοδ. Μαργαρίτης: Πασοκικοί δήμαρχοι βάζουν στην τσέπη των εργολάβων τα χρήματα!

Το θέμα παράτασης της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου ανάπλασης δυτικής παραλίας Αιτωλικού πυροδότησε εντάσεις στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου......

Η απερχόμενη δημοτική αρχή του Ν. Γαλάνη βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής καθώς το θέμα ήρθε προς συζήτηση και αναγκαστική παράταση αφού ανακαλύφθηκε από τη νέα δημοτική αρχή πως είχε δημοπρατηθεί χωρίς μελέτη! Το έργο βγήκε σε διαγωνισμό με προϋπολογισμό ύψους €375.360 και μειοδότης ήταν ο εργολάβος κ. Στράτος με έκπτωση μόλις 4%. Το γεγονός αυτό προκάλεσε αιχμές και υπονοούμενα από τις παρατάξεις των Ν. Μουρκούση και Θ. Μαργαρίτη κυρίως ενώ από πλευράς δημοτικής αρχής τονίστηκε το περίεργο του γεγονότος της μη ύπαρξης μελέτης!

Αφού τελικά πάρθηκε η απόφαση παράτασης της εκτέλεσης για να συνταχθεί προηγουμένως η μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του δήμου εκφράστηκαν από πλευράς Ν. Μουρκούση αντιρρήσεις αφού, όπως είπε, τέτοιες παρεμβάσεις σε τοπία εξαιρετικού κάλλους πρέπει να γίνονται σωστά μελετημένες αρχιτεκτονικά. Κλείνοντας ο κ. Μουρκούσης είπε χαρακτηριστικά ότι «η δημοτική αρχή Γαλάνη τα έκανε ρόιδο» και πρέπει από δω και στο εξής να έρχεται μηχανικός του δήμου στα συμβούλια για να ενημερώνει σχετικά με τα μεγάλα έργα.

Η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι δεν πρέπει να υποτιμάται η τεχνική υπηρεσία, που αποτελεί την μεγαλύτερη προίκα του νέου δήμου. Εκεί που εστιάστηκε η κριτική ήταν στο γιατί δεν υπήρχε μελέτη, γιατί έγινε αποδεκτό τόσο μικρό ποσοστό έκπτωσης ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Σπ. Βασιλείου, που ήταν και δημοτικός σύμβουλος Αιτωλικού στην επίμαχη περίοδο, αποκάλυψε ότι τέτοιο έργο δεν είχε έρθει ποτέ προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο! Μάλιστα ανέφερε πως το έργο σταμάτησε μετά από καταγγελία πολίτη και ότι δεν φτάνουν τα χρήματα για την απαιτούμενη ανάπλαση.

Το άσχημο επίσης είναι πως από το συνολικό προϋπολογισμό του έργου υπάρχουν μόνο €150.000 από το ΕΤΕΡΠΣ και αυτά αμφισβητήθηκαν από συμβούλους όπως ο κ. Πρεβεζάνος που τόνισε ότι συνήθως στο ΕΤΕΡΠΣ εντάσσονταν κονδύλια και έργα που ουσιαστικά ποτέ δεν δίνονταν.
Ακόμη πιο σκληρός ήταν ο κ. Μαργαρίτης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι πασοκικοί δήμαρχοι βάζουν στην τσέπη των εργολάβων τα χρήματα» και μίλησε για καραμπινάτες ιστορίες κλεψιάς και ρεμούλας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: