Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Δεν υπέβαλε τις εκλογικές του δαπάνες ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μεσολογγίου

Ζήτημα φαίνεται ότι υπάρχει με το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της χθεσινής «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» είναι ένας από τους 8 συνολικά, σε όλη τη χώρα, νεοεκλεγέντες δημάρχους που δεν ανήρτησαν σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, τις εκλογικές τους δαπάνες.....
Μιλώντας στο AgrinioPress o κ. Κατσούλης παραδέχτηκε ότι έκανε τη συγκεκριμένη παράβαση διότι όπως υποστήριξε «ξεκίνησε αργά την προεκλογική του εκστρατεία». Ταυτόχρονα ο νεοεκλεγείς δήμαρχος υποστήριξε ότι ο συνδυασμός του έχει τηρήσει τα προβλεπόμενα βιβλία για τον συνδυασμό του.
Όμως δεν θα πρέπει να παραβλεφτεί ότι καταληκτική ημερομηνία για τη λήψη κωδικού από το Υπουργείου Εσωτερικών για την εγγραφή ήταν η 23η Οκτωβρίου 2010, δηλαδή η ημέρα υποβολής της δήλωσης υποψηφιότητας στο Πρωτοδικείο. Έτσι διαπιστώνουμε ότι υπήρχε χρόνος για τη λήψη του κωδικού από την πλευρά του κ. Κατσούλη και εδώ εστιάζεται στο ζήτημα.
Ερωτηματικό φυσικά αποτελεί το πότε θεωρήθηκαν από τη Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου τα συγκεκριμένα βιβλία δηλαδή αν θεωρήθηκαν πριν ή μετά την 7η Νοεμβρίου 2010.

Επίσης ερωτηματικό υπάρχει, σχετικά με τις δαπάνες του συνδυασμού για προβολή στα ΜΜΕ, τόσο συνολικά όσο και μεμονωμένα των υποψηφίων, διότι γι’ αυτές τις δαπάνες η νομοθεσία είναι σαφής αφού αναφέρει ότι το κόστος της δαπάνης υπολογίζεται με βάση τον επίσημο κατατεθειμένο στην οικεία Δ.Ο.Υ. τιμοκατάλογο του κάθε μέσου.
Κατά συνέπεια, από τα παραπάνω συμπεραίνουμε, ότι υπάρχει ζήτημα με τον συνδυασμό του νεοεκλεγέντα δημάρχου, ζήτημα το οποίο μπορεί να προκαλέσει απρόβλεπτες εξελίξεις, αν ληφθεί σοβαρά υπόψη η προεκλογική δήλωση του Γιάννη Ραγκούση: «περί έκπτωσης του αξιώματος όσων δεν τήρησαν την εκλογική νομοθεσία»…

MessolonghiNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: