Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ

Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε χθες Δευτέρα πρώτη του μηνός, ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Γεώργιος Πρεβεζάνος από τους ετεροδημότες της Αθήνας. Η ομιλία του στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία αφού πλήθος κόσμου έσπευσε σε γνωστό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας,......να ακούσει από κοντά το νέο πρόγραμμα δημοτικής θητείας που θα υλοποιήσει ο συνδυασμός «Πορεία Δημιουργίας».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία
τους επίσης και πολλά πρόσωπα της πολιτικής σκηνής. Ανάμεσά τους, ο εκπρόσωπος του κόμματος της Ν.Δ και πρώην υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών και νυν βουλευτής κ. Αθ. Μπούρας ο οποίος και άνοιξε την εκδήλωση με ένα σύντομο χαιρετισμό, ο πρώην υφυπουργός Υγείας και βουλευτής κ. Μ. Σαλμάς, ο πρώην υφυπουργός κ. Π. Δελημήτσος, ο βουλευτής κ. Κ. Καραγκούνης, ο πρώην βουλευτής κ. Σπ. Λιβανός, ο πρώην βουλευτής Αρ. Μίμμης, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Π. Κοντός, ο υποψήφιος βουλευτής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Ν. Καραπάνος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτ/νιας και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κ. Κ. Σύρρος, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κ. Ζ. Καρβέλης, ο πρόεδρος του συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής κ. Π. Μπαγιώργος και ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ και εμπνευστής της ιδέας της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας κ. Γ. Καζάνας.
Κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο κ. Πρεβεζάνος
, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συνάντησε κατά την διάρκεια της δικής του θητείας 2003-2006, που όμως δεν στάθηκαν ικανές ώστε να τον εμποδίσουν να υλοποιήσει έργα μεγάλης σημασίας, τόσο για τον άνθρωπο και τη καθημερινή του ζωή, όσο και για το περιβάλλον. Χαρακτηριστικά ανέφερε το έργο του ΧΥΤΑ, την αποχέτευση Άγιου Θωμά – Αγριλιάς, το δίκτυο ύδρευσης στο Ευηνοχώρι, η εφαρμογή του σχεδίου πόλεως, η μεταφορά οικοπέδου δεκατεσσάρων στρεμμάτων στο υπουργείο πολιτισμού, ο ποδηλατόδρομος της Τουρλίδας, τα ευρυζωνικά δίκτυα, πλατείες και ασφαλτοστρώσεις κ.τ.λ.
Εν συνεχεία, όσον αφορά την εφαρμογή του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, δεσμεύτηκε για την
ισόρροπη κατανομή των πόρων μεταξύ των περιοχών και των κατοίκων του νέου διευρυμένου Δήμου, εφαρμόζοντας τις αρχές της ισονομίας και ισοπολιτείας.
Στα νέα σχέδια του προγράμματος της δημοτικής θητείας, θα γίνουν αλλαγές στην διοικητική αναδιάρθρωση, θα πραγματοποιηθούν έργα που θα συμβάλουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων και έργα, άλλα με νέες υποδομές και άλλα συμπληρωματικά των υπαρχόντων. Επίσης, θα γίνουν αλλαγές που θα στηρίζουν την ανάπτυξη της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας, καθώς είμαστε σε έναν δήμο που αυτοί οι τομείς χρειάζονται ιδιαίτερη
ενίσχυση και στήριξη.
Όσον αφορά δε, την κοινωνική πολιτική και το
ν αθλητισμό, αθλητικοί σύλλογοι, σωματεία και προγράμματα όπως «Βοήθεια στο σπίτι», «Δημιουργική απασχόληση παιδιών» και «Μαζικός Αθλητισμός», θα υποστηριχθούν με ιδιαίτερο ζήλο. Ωστόσο στο σημείο αυτό, θα υπάρξει και μια καινοτομία καθώς στόχος του συνδυασμού είναι η δημιουργία ενός κέντρου πρόληψης κατά των ναρκωτικών στα όρια ευθύνης του νοσοκομείου Μεσολογγίου.
Για τους τομείς παιδεία – επιστήμη – θεσμοί, που είναι από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ζωής μας, ο κ. Πρεβεζάνος, τάχθηκε υπέρ σε ζητήμα
τα που αφορούν τη στήριξη του ΤΕΙ Μεσολογγίου και την ένταξη νέων τμημάτων σ’ αυτό, την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, την επαναλειτουργία του Εφετείου και τη λειτουργία των κοινωνικών θεσμών και οργάνων της πολιτείας και όλα αυτά στην πρωτεύουσα του νομού όπου και ανήκουν ιστορικά.
Ξεχωριστή σημασία έδωσε επίσης σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, καθώς ανέφερε ότι σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Περιβάλλοντος θα προστατεύσουν όσο το δυνατόν εφικτό το οικοσύστημα της περιοχής και θα είναι πάντα ενάντια σε ενέργειες που θέλουν την εκτροπή του Αχελώου ποταμού.
Τέλος, για τον τομέα ανάπτυξης του πολιτισμού, αναφέρθηκε στο πόσο πλούσια είναι η περιοχή μας σε αρχαιολογικά μνημεία. Μια περιοχή που μπορεί να στηρίξει επάξια την ίδρυση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Μουσείου στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και θα πρέ
πει όλοι μαζί να το διεκδικήσουμε.
Ο κ. Πρεβε
ζάνος, έκλεισε την ομιλία του υποσχόμενος ένα νέο ξεκίνα με θεμέλια το ήθος, την εργατικότητα, την εντιμότητα και τον σεβασμό στον άνθρωπο.




Δεν υπάρχουν σχόλια: