Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Δήλωση του νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης

«Αναλαμβάνουμε στον ύψιστο βαθμό την ευθύνη που μας αναλογεί γιατί έχουμε χρέος απέναντι στους κατοίκους του νομού να προστατέψουμε την υγεία τους...
Μάλιστα, αναλαμβάνουμε πολύ περισσότερες ευθύνες και αρμοδιότητες απ’ ότι ο νόμος ορίζει και απ’ ότι οι δυνατότητες που έχουμε, μας επιτρέπουν.
Σήμερα ζήτησα την εθελοντική προσφορά όλων όσων εμπλέκονται στο συγκεκριμένο θέμα και οφείλω να επισημάνω την θετική ανταπόκρισή τους.
Υπήρξαν υπερβολές σε αρκετές περιπτώσεις, πάνω στο θέμα της Νέας Γρίπης, που δημιούργησαν πανικό κάτι που δεν είναι καλό.
Έχει επέλθει μια ηρεμία.
Τα διαπιστωμένα κρούσματα, της Νέας Γρίπης στο νομό, ήταν μόνο οχτώ, μηδαμινός αριθμός και δεν δικαιολογεί καμία ανησυχία.
Ο ιατρικός κόσμος στο σύνολό του κάνει σωστά τη δουλειά του και λειτουργεί με υπευθυνότητα.
Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και τους μαθητές τους λέω ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας φόβος.
Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα αγώνα ώστε η κοινωνία μας να είναι ήσυχη και ήρεμη και θα πρέπει να ξέρουν οι πολίτες του νομού ότι και εμβολιασμός θα γίνει και σωστή περίθαλψη θα υπάρξει στην περίπτωση που χρειαστεί.
Είμαι βέβαιος ότι τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε στην Νομαρχία θα τα κάνουμε καλά και με ομαλό τρόπο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: