Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Αιτωλικού

Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό» με αφορμή τις ερωτήσεις συνδημοτών μας σχετικά με τη διοργάνωση των εκδηλώσεών του, αλλά και την επιλογή των ημερομηνιών γι αυτές ανακοινώνει τα εξής:...
Στις αρχές Μαΐου 2009, μετά από προτροπή του Αντιπροέδρου του Συλλόγου μας, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.Π.Α. (ο αρμόδιος φορέας του Δήμου για τη διοργάνωση κάθε είδους εκδηλώσεων) κ. Δημήτρης Καραδήμας, κάλεσε στο Δημαρχείο τους Συλλόγους του διευρυμένου Δήμου Αιτωλικού για να σχεδιαστεί το Πολιτιστικό καλοκαίρι 2009.

Ο Σύλλογος μας συμμετείχε στη συνάντηση με δύο μέλη του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.Π.Α. ζήτησε από τους εκπροσώπους των Συλλόγων τις ημερομηνίες για εκδηλώσεις που είχαν σχεδιάσει. Ο Σύλλογος μας παρουσίασε το πρόγραμμα του, (ο μόνος Σύλλογος που ήταν ήδη έτοιμος) και τότε τέθηκε η ερώτηση «τι έχει σχεδιάσει ο Δήμος και τι πρόκειται να προσφέρει για βοήθεια στους Συλλόγους» από τον Αντιπρόεδρο μας.
Η απάντηση ήταν ότι τη δεδομένη στιγμή δεν υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο και συμφωνήθηκε νέα συνάντηση για την 7η Ιουνίου (ημερομηνία που έδωσε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.Π.Α.) για να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και η συμμετοχή του Δήμου σε αυτό.

Εμείς σαν Σύλλογος ζητήσαμε εγγράφως με το εξερχόμενο έγγραφό μας νο … που συνοδεύει αυτή την ανακοίνωση, από την ……………, ημερομηνίες για παραχώρηση του θεάτρου για διοργάνωση των εκδηλώσεων μας, με την επισήμανση ότι εάν δεν είναι δυνατός να μας παραχωρηθεί ο χώρος του θεάτρου σε αυτές τις ημερομηνίες να ειδοποιηθούμε εγκαίρως ώστε να αλλάξουμε τις ημέρες των εκδηλώσεών μας.

Επειδή, παρ΄ όλες τις συνεχείς μας οχλήσεις προς τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Π.Π.Α. για την πραγματοποίηση της συνάντησης της 7ης Ιουνίου, αυτή δεν έγινε ποτέ και επειδή εμείς αρχίζαμε τις εκδηλώσεις μας στα μέσα Ιουνίου (12 Ιουνίου με την παρουσίαση του παιδικού μας χορευτικού τμήματος), ανακοινώσαμε το πρόγραμμά μας για το τρίμηνο Ιούνιος – Ιούλιος – Αύγουστος 2009 θεωρώντας δεδομένες τις ημερομηνίες για την παραχώρηση του θεάτρου που είχαμε ζητήσει.

Ένα μήνα μετά (στα μέσα Ιουλίου) ο Δήμος ανακοίνωσε το πρόγραμμά των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων περιλαμβάνοντας σε αυτό από τις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας, μόνο όσες ήταν σε συνδιοργάνωση με τη Νομαρχία ή αφορούσαν συνδιοργανώσεις με Συλλόγους των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου μας.
Στο σημείο αυτό επισημαίνουμε το εξής: ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ μας συνεργασία από άλλο Σύλλογο ή φορέα ανταποκριθήκαμε στο αίτημα είτε αφορούσε συνδιοργάνωση εκδήλωσης είτε υλικοτεχνική υποδομή.

Στη συνέχεια όμως και κατόπιν της ανακοίνωσης του προγράμματος του Δήμου, διαπιστώσαμε έκπληκτοι ότι σε ημερομηνίες που είχαν ζητηθεί και ανακοινωθεί ήδη από εμάς στο πρόγραμμά μας προγραμματίστηκαν και άλλες εκδηλώσεις από τη πλευρά του Δήμου.

Σημειώνουμε: 11 Αυγούστου, παραμονή της δεύτερης παράσταση του θεατρικού μας έχει κλειστεί η ημερομηνία για γενική πρόβα, καθαρισμό του χώρου στήσιμο σκηνικών.
Στην ημερομηνία αυτή προγραμματίστηκε η παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

17 Αυγούστου, ημερομηνία παρουσίασης της χορωδίας μας, προγραμματίζεται στο γειτονικό αλσάκι η εκδήλωση του Δήμου με τα άλογα, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης μας και αναγκάζοντάς μας να ξεκινήσουμε με τουλάχιστον μία ώρα καθυστέρηση.

19 Αυγούστου, ημερομηνία της θεματικής εκδήλωσης με ζωντανή ορχήστρα, «τα τραγούδια της ξενιτιάς» του χορευτικού μας τμήματος και των προσκεκλημένων μας χορευτικών άλλων Συλλόγων προγραμματίζεται μια λαϊκή βραδιά στη πλατεία.

Τέλος ανακοινώνουμε ότι σε καμία εκδήλωση του Συλλόγου μας, αν και προσκλήθηκαν με ατομικές προσκλήσεις, δεν παρευρέθηκε κανένας εκπρόσωπος της Δημοτικής αρχής ( με εξαίρεση στο κ. Δημήτρη Καραδήμα που βρέθηκε ΜΟΝΟ στη πρεμιέρα του θεατρικού μας έργου.




Αιτωλικό 11 Μαΐου 2009
Αρ. Πρ. :7

Προς: Κ.Ε.Π.Π ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
Αιτωλικό


Θέμα: ‘’Αίτημα για παραχώρηση Υπαίθριου Θεάτρου για την πραγματοποίηση των καλοκαιρινών μας εκδηλώσεων‘’

Προκειμένου να πραγματοποιήσουμε τις εκδηλώσεις που έχουμε προγραμματίσει για το καλοκαίρι παρακαλούμε να μας παραχωρήσετε το Υπαίθριο Θέατρο του Δήμου μας για τις παρακάτω ημερομηνίες:

• Σάββατο 13 Ιουνίου 2009
• Σάββατο 11 Ιουλίου 2009
• Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009
• Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009
• Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009
• Τρίτη 11 Αυγούστου 2009
• Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009
• Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009
• Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Σε περίπτωση κωλύματος για κάποιες από τις παραπάνω ημερομηνίες παρακαλούμε να μας ενημερώσετε μέχρι τις 31 Μαΐου 2009.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Το Αιτωλικό»
Αιτωλικό 19 Αυγούστου 2009-08-19
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Γ.Χ.Κομζιάς Χρήστος Λάτσινος

Δεν υπάρχουν σχόλια: