Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Πενία (πολιτιστικών) τέχνας κατεργάζεται

Οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού 2009 που ανακοίνωσε ο Δήμος Αιτωλικού (εδώ), αλλά και αυτές που ανακοίνωσε σε χωριστό πρόγραμμα (γιατί αλήθεια;) ο Πολιτιστικός σύλλογος (εδώ) έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό...
Δεν περιλαμβάνουν καμία εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του Αιτωλικού.
Εκδήλωση που θα προσελκύσει τον κόσμο στην πλατεία και θα λειτουργήσουν έτσι και τα καταστήματα που βρίσκονται εκεί.
Κάθε χρόνο ο Δήμος μας, μεταξύ 17 και 18 Αυγούστου έφερνε λαϊκή ορχήστρα στην πλατεία του Αιτωλικού και το κέφι που δημιουργούνταν κρατούσε τον κόσμο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Φέτος όμως η εκδήλωση αυτή λείπει από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου, παρόλο που οικονομικά ήταν η λιγότερο δαπανηρή εκδήλωση.
Το κόστος της δεν ξεπερνούσε τα 1.000,00 με 1.500,00 €, αλλά ήταν μεγάλη οικονομική ανάσα για τα καταστήματα της πλατείας.
Από την άλλη ο Πολιτιστικός σύλλογος, οργάνωσε βραδιά με νταούλι και ζουρνά και προτίμησε σαν χώρο της εκδήλωσης το θεατράκι, παρόλο που ο φυσικός χώρος του νταουλιού εδώ και πάμπολλα χρόνια είναι η κεντρική πλατεία.
Έτσι συνέβαλλε και ο σύλλογος στην απομόνωση της πλατείας από πολιτιστικές εκδηλώσεις, που όχι μόνο θα έφερναν τον κόσμο εκεί, αλλά και θα βοηθούσαν (οι εκδηλώσεις) οικονομικά τα καταστήματα, προσελκύοντας τους πολίτες για να απολαύσουν το νταούλι.
Βλέποντας λοιπόν οι επαγγελματίες της πλατείας ότι κανένας δεν τους βοηθάει, προσανατολίζονται να βάλουν «ρεφενέ» και να φέρουν μόνοι τους μια λαϊκή ορχήστρα, προκειμένου να διασκεδάσει ο κόσμος και να δουλέψουν και αυτοί.
Ας ελπίσουμε ότι τόσο ο Δήμος όσο και ο Πολιτιστικός, θα βοηθήσουν έστω και εκ των υστέρων, ώστε να γίνει μια πετυχημένη εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: