Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Αδιαφορία!

Η εικόνα κάθε πόλης κρίνεται από τις λεπτομέρειες. Η καθαριότητα, το πράσινο, η κυκλοφορία των οχημάτων, η σωστή λειτουργία των τεχνικών υπηρεσιών της, είναι αυτά που χαρακτηρίζουν μια πόλη φιλική προς τους πολίτες της, ... ή εχθρική και αποκρουστική και για τους πολίτες, αλλά και για τους επισκέπτες της.
Η πόλη του Αιτωλικού κάθε άλλο παρά φιλική εικόνα παρουσιάζει στους κατοίκους της και σε όσους την επισκέπτονται.

Φτάνοντας στην είσοδο της πόλης ερχόμενος από Μεσολόγγι, το πρώτο πράγμα που συναντάς, είναι η παραγκούπολη που έχουν φτιάξει οι τσιγγάνοι στο αντλιοστάσιο, στην άκρη της Λιμνοθάλασσας.
Κανονική πολιτεία με όλες τις ανέσεις της. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, μοίρασε λυόμενους οικίσκους στους τσιγγάνους που ζουν εκεί, τους διαμόρφωσε τον χώρο με τσιμέντο και εγκατέστησε μόνιμα τους οικίσκους.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή, τους έδωσε νερό και ρεύμα. Και όλα φυσικά δωρεάν. Η μόνη υποχρέωση των τσιγγάνων, είναι να ψηφίζουν αυτούς που τους εξυπηρετούν (θεωρητικά).
Λογικό ήταν να επεκταθούν οι παράγκες, που κοντεύουν να φτάσουν στο παλιό εργοστάσιο του Άστιγγα.

Όμως εδώ και κάμποσες μέρες, έχουμε μια καινούργιας φουρνιά τσιγγάνων να έχει στρατοπεδεύσει μέσα στο Αιτωλικό, στον δρόμο που οδηγεί στο Μουσείο Κατράκη και στο θεατράκι.

Κανένας της Δημοτικής μας Αρχής δεν ενοχλείται από την παρουσία τους εκεί. Τρώνε, πίνουν, βάζουν στη διαπασών την μουσική και χορεύουν, κοιμούνται στο πεζοδρόμιο κάτω από τα δένδρα. Όποιος ντόπιος ή ξένος επισκεφτεί το Κατράκειο ή το θεατράκι τώρα με τις εκδηλώσεις τους βλέπει να έχουν εγκατασταθεί ανενόχλητοι στο κομμάτι αυτό της παραλίας.
Και μιλάμε για περισσότερα από δέκα αυτοκίνητα κάθε βράδυ στρατοπεδευμένα εκε
ί.
Με τα τραπέζια τους, τις σκηνές τους, τα απλωμένα ρούχα στο παρκάκι απέναντι, έχουν κάνει κανονική κατάληψη.
Τα σκουπίδια τους τα πετάνε στην θάλασσα δίπλα τους, όπως φαίνεται και στις φωτο. Τι στιγμή όμως που δεν υπάρχουν Δημόσιες τουαλέτες, που ικανοποιούν τις ανάγκες το
υς; Φυσικά στα δένδρα εκεί γύρω και ανάμεσα από τις δάφνες που υπάρχουν κατά μήκος του δρόμου.

Δυστυχώς αυτή είναι η εικόνα του Αιτωλικού σήμερα και κατά τ’ άλλα θέλουμε και ξένους επισκέπτες στο τόπο μας!
Θα ενδιαφερθεί άραγε ποτέ καμία Δημοτική Αρχή για την εικόνα αυτής της πόλης;


Δεν υπάρχουν σχόλια: