Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Αιτωλικό: Life style και ψηλά τακούνια

Είναι πολλοί εκείνοι που συζητάνε ότι στο Αιτωλικό υφίσταται ένας περίεργος μοντερνισμός, σε όλα, που ίσως να μην είναι καθ’ όλα σύμφωνος με την προκοπή τις κατασκευές την τέχνη και την οικονομία του τόπου. Προσπαθώντας να βρει κανείς το τι ιδιαίτερο συμβαίνει εδώ… ανακαλύπτει ότι ετούτο δεν είναι τωρινό φαινόμενο.
Οι εξωτερικές επιρροές που έχουν αυτοί που ζουν εδώ - μα πιο πολύ οι γυναίκες - κρατάει από τα πιο παλιά χρόνια, τότε που το Αιτωλικό βρισκόταν σε περιόδους άνθισης και οικονομικής ευημερίας. Τότε που το Αιτωλικό ήταν το κέντρο του εμπορίου. Τότε που οι δοσοληψίες είχαν περάσει τα όρια του νομού. Ήταν ίσως η μοναδική κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας με τις περισσότερες γυναίκες έξω στην αγορά. Οι γιορτές τα ΠΑΡΤΥ τα ρεβεγιόν δεν ήταν ευκαταφρόνητα. Όπως και σήμερα.
Με μια ματιά γύρω μας ακόμη και σήμερα νοιώθουμε να βρισκόμαστε σε πολιτεία με πολύ μόδα και στιλ.
Για τα τακούνια που κυκλοφορούν ανάμεσα μας και είναι πολλά λένε ότι περιέχουν πολλα νοημάτα…
Είναι σύμβολα του σεξ, και της εξουσίας . Έχουν τραγουδηθεί σε τραγούδια, έχουν «παίξει» σε διάσημες ταινίες, έχουν πρωταγωνιστήσει σε ημερολόγια και …έχουν κυκλοφορήσει ευρέως στο Αιτωλικό. Τα ψηλά τακούνια έχουν γίνει συνώνυμα με το γκλάμουρ και το σεξ απίλ, κάτι στο οποίο βοήθησε πολύ η Μέριλιν Μονρό στη δεκαετία του '50.
Η Υγεία και η ζήλια
Πολλοί (πολλές) - μάλλον από «ζήλια» - κατηγορούν τα ψηλά τακούνια ότι προκαλούν ζημιές στις αρθρώσεις ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες ηλικίες. Ασφαλώς ανάμεσα στις πολλές είναι και αυτές που δεν μπορούν να τα φορέσουν είτε γιατί δεν τους επιτρέπει το βάρος είτε γιατί το θεωρούν …πρόστυχο .Τελικά όμως έχουν άδικο γιατί τα παπούτσια αυτά δεν αυξάνουν τον κίνδυνο αρθρίτιδας ίσα ίσα λειτουργούν και σαν εργαλεία γυμναστικής που βοηθούν στην σωστή ανάπτυξη και διατήρηση των άκρων , λέει έρευνα Βρετανών που δημοσιεύτηκε στο Journal of Epidemiology and Public Health.
Η αδιάκριτη κάμερα
Οι Φώτο είναι από την «αδιάκριτη» κάμερα του etolikonews άλλοτε με και άλλοτε χωρίς να το ξέρουν οι καλοντυμένες συμπολίτισσες . Ε δεν είναι δα και προσωπικά δεδομένα, από την στιγμή που κυκλοφορούν δημόσια στους δρόμους και τους δημ. χώρους του Αιτωλικού!!! Εμείς πάντως συγκαταλεγόμαστε στους θαυμαστές.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή κύριοι υπεύθυνοι και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας, ντροπή και τίποτε άλλο. Είναι δυνατόν το Αιτωλικό να καίγεται και εσείς να γράφετε για το πόσο ερεθίζεστε βλέποντας τις γυναικείες γόβες? Πείτε μας καλύτερα πως θα συνεισφέρετε στην προσπάθεια να μην ατιμάσουν τα κοκάλα των προγόνων σας, πετώντας πάνω τους τα λύματα του βιολογικού καθαρισμού και πως θα βοηθήσετε πρακτικά τους ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους, παραμονές Χριστουγέννων. Σκουπίστε λοιπόν τον ιδρώτα της αδρεναλίνη σας από το σχήμα και τον ήχο των τακουνιών και κάντε επιτέλους κάτι σωστό. Μας φτάνει μια Δημοτική Αρχή αντάξια και μόνο των εν λόγο τακουνιών, μην πέφτετε και εσείς στο ίδιο επίπεδο.

Ανώνυμος είπε...

Απεναντίας εγώ πιστεύω ότι εδώ γίνεται μια καλή και προπάντων πρωτότυπη προσπάθεια. Υπερβάλει λίγο ο φίλος για τις ντροπές και τους ερεθισμούς. Πάντως εγώ δεν κατανοώ κάτι τέτοιο. Αυτοί που ασχολούνται με το blog προσπαθούν να ξεφύγουν από τα κλισε της διαμαρτυρίας και των παραπόνων και να δώσουν την πραγματική εικόνα του τόπου που ζουνμ έτσι όπως την βλέπουν εκείνοι - δικαίωμά τους. Σαφώς το μέρος που ζουν περιέχει και αδικίες περιέχει και ατυχήματα αλλά και χιούμορ και συμπεριφορές και εμφάνιση.
Αλίμονο αν όλοι είμαστε από εκείνους που θέλουν τα blog και τους blogger μόνο για τον Αλέξη τον Τσίπρα που δεν λέω τον συμπαθώ αλλά πώς να το κάνουμε δεν είμαστε κι όλοι οπαδοί του.

Ανώνυμος είπε...

Κατανοώ την προσπάθεια του δημιουργού να απολογηθεί, αλλά αγόρι μου ή κορίτσι μου, υπάρχουν και μπαράκια ή ακόμη και οίκοι ανοχής που μπορείς να εκτονωθείς.
Ένα όμως πρέπει να θυμάσαι και πρέπει να σου υπενθυμίσω ότι όποιος ασχολείτε με την κοινωνική ζωή μιας μάζας ανθρώπων και πολύ περισσότερο όταν τίθεται επικεφαλής, είτε γιατί κατέχει μέσα μαζικής ενημέρωσης είτε γιατί παίζει ως λαοπλάνος με το κοινό συναίσθημα, με συνθήματα όπως το τακούνι της κοπελίτσας που μπορεί να είναι και η αδελφή του σε μια επαρχιακή πόλη πρέπει όχι μόνο να προσέχει τι λέει και τι γράφει αλλά να κάνει χίλιους συλλογισμούς πριν ακουμπήσει το πληκτρολόγιο. Όσο για τις πολιτικές σου πεποιθήσεις κράτατες για τους κολιμένους. Η ανεργία είναι το απόλυτο, είναι η αποδοχή της νεωτεριστικής ιδεολογίας των τακουνιών που αντιπροσωπεύεις, είναι η αποδοχή ότι ένας νέος άνθρωπος είναι ανάξιος να προσφέρει στο μέλλον, έστω του τόπου μας. Σε εγκαλώ στην πραγματικότητα, που μπορεί αύριο να βρεθείς και εσύ, εκτός αν ο μπαμπά σου είναι σε θέση να σου διασφαλίσει το μέλλον σου, σκέψου όμως τους φίλους σου που θα υποφέρουν από μια τέτοια αλαζονεία. Με λένε Θόδωρο εσένα ?