Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Λύκειο Αιτωλικού: Ζωγραφική και Graffiti.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Δημόσια κτίρια και περισσότερο τα Σχολεία, είναι η ρύπανση των τοίχων τους.
Οι διαφημιστικές αφίσες εκδηλώσεων, επιχειρήσεων, κομματικών υποψηφίων κλπ, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στα κτίρια αυτά.
Επίσης το γράψιμο των τοίχων από οπαδούς ομάδων, κομμάτων, ή και ερωτευμένων ακόμα, γίνεται «ελαφριά τη καρδία» πάνω στους τοίχους των σχολείων.
Από τον κανόνα αυτόν δεν μπορούσε να ξεφύγει και το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου του Αιτωλικού.
Και ενώ κατά καιρούς έκανε ο Δήμος ή το ίδιο το σχολείο, μια γενναία δαπάνη και έβαφε τα κτίρια, αυτά σε λίγες μέρες γέμιζαν με συνθήματα. Μηνύματα, βωμολοχίες ή λόγια ερωτευμένων. Ποιος δεν θυμάται το σύνθημα που κοσμούσε πολύ καιρό τον τοίχο του προαυλίου «σαγαπώ και μου λύπεις» που δημιουργούσε πραγματική λύπη για την ορθογραφία του ερωτευμένου νέου;
Φαίνεται λοιπόν ότι όλη αυτή η άναρχη κατάσταση, προβλημάτιζε και τους ίδιους τους μαθητές.
Έτσι μια ομάδα νέων παιδιών, με ταλέντο στην ζωγραφική, πρότεινε στον Διευθυντή του Λυκείου, να διακοσμήσουν τους τοίχους των κτιρίων με διάφορα θέματα ζωγραφικής καθώς και με graffiti. Προς τιμή του ο Διευθυντής αποδέχτηκε την πρόταση και αφού βάφτηκε ένα μέρος του Γυμναστηρίου προκειμένου να καθαρίσει από τα διάφορα γραφόμενα, παραδόθηκε στους μαθητές ώστε να εκφράσουν την «καλλιτεχνική έξαψη» που είχαν.
Η προσπάθεια των μαθητών κρίνεται πέρα για πέρα επιτυχημένη και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους καλαίσθητο!!!
Θέματα σχετικά με τους ψαράδες, την ανακύκλωση, αλλά και graffiti, όλα όμορφα, κοσμούν πλέον τον τοίχο του Γυμναστηρίου.
Η πρόταση προς την Δημοτική Αρχή του Αιτωλικού, είναι να διαθέσει το απαραίτητο ποσό προκειμένου να βαφτούν οι τοίχοι των κτιρίων και να προμηθεύσει με τα απαραίτητα υλικά τους μαθητές, ώστε να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και τα ερωτικά τους σκιρτήματα, πάνω στους τοίχους των κτιρίων, με καλαίσθητες δημιουργίες.
Φυσικά τα συγχαρητήρια ανήκουν στους μαθητές για την ιδέα και την πρωτοβουλία τους, αλλά και στον Διευθυντή που είδε το θέμα με ανοιχτό μυαλό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: