Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Ερώτημα του Σπήλιου Λιβανού για τα καταστήματα ΟΤΕ

Προς τον κ. Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών
Θέμα: «Ακύρωση απόφασης για το κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων του ΟΤΕ»
Ύστερα από απόφαση της Διοίκησης του ΟΤΕ, 150 περίπου καταστήματα από το δίκτυο των εμπορικών καταστημάτων που ο Οργανισμός διαθέτει ανά την Ελλάδα προγραμματίζεται να κλείσουν – κάποια έχουν ήδη κλείσει – για λόγους..

εξοικονόμησης πόρων. Από την απόφαση αυτή δεν θίγονται οι εργαζόμενοι των καταστημάτων, για τους οποίους έχει υπάρξει σχετική μέριμνα, ωστόσο δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα με την τεχνική και τηλεπικοινωνιακή υποστήριξη χιλιάδων πολιτών της ελληνικής περιφέρειας που δεν θα έχουν πλέον δίπλα τους τις υπηρεσίες του ΟΤΕ για να εξυπηρετηθούν.
Ήδη στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας έχουν κλείσει τα καταστήματα Αιτωλικού και Παραβόλας, ενώ για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα δρομολογείται το κλείσιμο των καταστημάτων Νεοχωρίου, Αστακού, Βόνιτσας, Κατούνας, Θέρμου και Γαβαλού.
Με δεδομένο ότι το κλείσιμο των υποκαταστημάτων του ΟΤΕ αποτελεί πράξη αποδυνάμωσης των άνωθεν τοπικών κοινωνιών της Αιτωλοακαρνανίας, ερχόμενη μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία σημειώνεται σημαντικό έργο από το Υπουργείο Μεταφορών και ευρύτερα την κυβέρνησή μας για την αναβάθμιση της ελληνικής περιφέρειας,

ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:

Εξετάζεται η πιθανότητα παρέμβασης του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, ώστε να ακυρωθεί η απόφαση για το κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων του ΟΤΕ και ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας;

Ο Ερωτών Βουλευτής, Σπήλιος Λιβανός

Δεν υπάρχουν σχόλια: