Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Τα Γεφύρια …Τέχνης περάσματα

Πρόκειται για μια καινούργια έκδοση που κυκλοφορεί από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας και πρωτοπαρουσιάστηκε στην έκθεση «Philoxenia» Θεσσαλονίκης (30/10 – 2/11/2008).
Τιτλοφορείται : «Τέχνης Περάσματα. Τα Γεφύρια της Αιτωλοακαρνανίας. Από τον Ανδριανό στον Χαρίλαο Τρικούπη» περιέχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολλές πληροφορίες για κάθε γεφύρι, καθώς και χάρτη του νομού πάνω στον οποίο σημειώνεται η ακριβή τους θέση.Φυσικά από την έκδοση δεν θα μπορούσε να παραλειφθούν τα γεφύρια του Αιτωλικού - τα δικά μας γεφύρια.
Η έκδοση φιλοδοξεί να αναδείξει αυτά τα μνημεία της λαϊκής μας αρχιτεκτονικής, αλλά και να τα καταγράψει σαν περάσματα σημαντικά και χρήσιμα για την διακίνηση και το εμπόριο γράφοντας μεγάλες στιγμές της τοπικής μας ιστορίας. Μέσα από αυτή την παρουσίαση επισημαίνεται η ανάγκη διατήρησης της παράδοσής και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
«Αυτή η εκδοτική μας προσπάθεια αποτελεί συνέχεια των ενεργειών που ξεκινήσαμε ενάμιση χρόνο πριν και που αποσκοπούν στην καλύτερη δυνατή γνωριμία όλων μας με τον ανεξερεύνητο και μοναδικό φυσικό, ιστορικό και πολιτισμικό πλούτο του Νομού μας.» Δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Θύμιος Σώκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: