Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Απολύσεις εργαζομένων στον Δήμο Αιτωλικού

Στις 26-11-2008 κοινοποιήθηκε το παρακάτω έγγραφο από τον Δήμο Αιτωλικού και συγκεκριμένα από το γραφείο Δήμαρχου, σε πέντε εργαζόμενους του Δήμο: «Όπως γνωρίζεται δυνάμει της υπ αριθμ 60/2007, τελεσιδίκου..ήδη κατάστασης, αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λευκάδος αναγνωρίσθηκε, χωρίς το ανωτέρω Δικαστήριο να έχει δικαιοδοσία προς τούτο, δυνάμει του άρθρου 11 του Π.Δ. 164/2004 ότι συνδέεστε με το Δήμο Αιτωλικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου από τις 18-10-2004.
Επειδή κρίθηκε με την υπ αριθ. 48/2007 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αιτωλικού, στο οποίο Δικαστήριο προσφύγατε ζητώντας «τις αποδοχές σας» για το χρονικό διάστημα από 01-11-2006 εως 31-12-2007 ότι το ποσό των 11.563,74€ που σας επιδίκασε το ανωτέρω Δικαστήριο το δικαιούστε να λάβετε λόγω αδικαιολογήτου πλουτισμού και όχι λόγω του ότι συνδέεστε με το Δήμο Αιτωλικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Επειδή ομοίως κρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι δεν είναι δυνατή η μετατροπή συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε αορίστου χωρίς να ακολουθηθεί η διαδικασία του άρθρου 11 του Π.Δ. 164/2004
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ
Από λήψεως του παρόντος εγγράφου σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος μας παύει να αποδέχεται τις υπηρεσίες σας.»
Με αυτόν το «κομψό» τρόπο –ο Δήμος παύει να αποδέχεται τις υπηρεσίες σας-απολύθηκαν οι πέντε (5) εργαζόμενοι στον Δήμο Αιτωλικού.
Τους διατηρούσε στις θέσεις τους από το 2004 ο Δήμαρχος Αιτωλικού κατά παράβαση κάθε νόμου και κάθε διατάγματος.


Με διάφορα τερτίπια όπως δικαστικές αποφάσεις από Πρωτοδικείου εκτός της έδρας του Δήμου, έδινε φρούδες ελπίδες στους εργαζόμενους για μονιμοποίησή τους.
Ο λόγος της διατήρησης παράνομα των εργαζομένων ήταν άραγε η «αρπαγή» ψήφων;
Το ότι έχουν οικογένειες δεν ενδιαφέρει τον Δήμο Αιτωλικού και τον κο Δήμαρχο;

Και ενώ μέχρι τώρα τους έλεγε «μην σας νοιάζει εγώ είμαι εδώ για σας», ξαφνικά παύει να αποδέχεται τις υπηρεσίες τους. Τους δίνει πρόωρα το δώρο των Χριστουγέννων!!! Αυτό που δεν αναφέρει το παραπάνω έγγραφο, είναι ότι οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν προσφύγει ήδη στα δικαστήρια για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, τα οποία ανέρχονται κατά τους ίδιους σε 35.000,00€ ο καθένας.

Προφανώς ζητούν τα χρήματά τους έντοκα και καλά κάνουν γιατί έχουν εργαστεί και τα δικαιούνται.

Επίσης δεν αναφέρει το έγγραφο, που θα βρει ο Δήμος Αιτωλικού 175.000,00€ να δώσει στους εργαζομένους αυτούς, τι στιγμή που δεν μπορεί να πληρώσει προμηθευτές που ζητούν 2-3 χιλιάδες ευρώ και τη στιγμή που το χρέος του Δήμου έχει εκτοξευτεί πάνω από τα τρία εκατομμύρια (3.000.000,00€) ευρώ.

Με το θέμα του χρέους, θα ασχοληθούμε μιαν άλλη φορά.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή κύριοι υπεύθυνοι και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας, ντροπή και τίποτε άλλο. Είναι δυνατόν το Αιτωλικό να καίγεται και εσείς να γράφετε για το πόσο ερεθίζεστε βλέποντας τις γυναικείες γόβες? Πείτε μας καλύτερα πως θα συνεισφέρετε στην προσπάθεια να μην ατιμάσουν τα κοκάλα των προγόνων σας, πετώντας πάνω τους τα λύματα του βιολογικού καθαρισμού και πως θα βοηθήσετε πρακτικά τους ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους, παραμονές Χριστουγέννων. Σκουπίστε λοιπόν τον ιδρώτα της αδρεναλίνη σας από το σχήμα και τον ήχο των τακουνιών και κάντε επιτέλους κάτι σωστό. Μας φτάνει μια Δημοτική Αρχή αντάξια και μόνο των εν λόγο τακουνιών, μην πέφτετε και εσείς στο ίδιο επίπεδο.