Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα ένταση στο Αιτωλικό από δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ

Στο νέο φύλλο της εφημερίδας του Μεσολογγίου «ΑΙΧΜΗ» υπάρχει μια επιστολή του προφυλακισμένου γύφτου Βασίλη Μπέκου σταλμένη από τον δικηγόρο του, με την οποία προσπαθεί με ψευδείς κατηγορίες κατά των Αιτωλικιωτών, να δώσει τη δική του εκδοχή για τα επεισόδια του Αυγούστου......

Με την επιστολή αυτή ο κατηγορούμενος Β Μπέκος προσπαθεί να ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή, βασισμένη σε ψέματα και αβάσιμες κατηγορίες, πράγμα που όταν έγινε αντιληπτό από τους Αιτωλικιώτες δημιούργησε νέα ένταση με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει ανώνυμη αφίσα με συνθήματα κατά των γύφτων.
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η αύξηση της Αστυνομικής δύναμης που βρίσκεται στο Αιτωλικό κάθε μέρα λόγω του φόβου αντιποίνων.
Ολόκληρη τη δημοσίευση της ΑΙΧΜΗΣ όπως είναι στην ηλεκτρονική της μορφή μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

Από τον δικηγόρο του Βασ. Μπέκου εστάλει και στην ΑΙΧΜΗ, όπως και στις αρμόδιες υπηρεσίες και άλλα μέσα ενημέρωσης, επιστολή του στην οποία καταγράφει την δική του άποψη για τα γεγονότα που συνέβησαν στο Αιτωλικό. Όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και πριν συμβούν τα επεισόδια, η εφημερίδα κατέγραφε τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας, όσο κανένα άλλο μέσο.
Όπως έχουμε υποχρέωση και βάσει της δημοσιογραφικής δεοντολογίας που είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε, δημοσιεύουμε και την άποψή του και καταδικάζουμε ανώνυμα χαρτιά που κυκλοφορούν στο Αιτωλικό τα οποία μας εγκαλούν γιατί μένουμε πιστοί στις αρχές της ελευθεροτυπίας. Από δω και στο εξής οποιαδήποτε απειλή ή συκοφαντική αναφορά στην εφημερίδα θα παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Η συντήρηση ενός δυναμιτισμένου κλίματος τώρα που τα πράγματα ηρέμησαν στην περιοχή, δεν ωφελεί κανέναν.
Στην επιστολή του Β. Μπέκου αναφέρονται τα παρακάτω:
Τα πρόσφατα επεισόδια στην περιοχή Αιτωλικού άρχισαν με την συγκέντρωση κατοίκων του Αιτωλικού στη δυτική γέφυρα. Οι κάτοικοι αυτοί δεν είχαν ειρηνικό σκοπό αφού μαζί τους είχαν πυροβόλα όπλα, βόμβες μολότοφ, ξύλα, ρόπαλα κ.λπ.
Η πορεία τους προς την περιοχή που διέμεναν οι Ρομά, έφερε αυτούς σε θέση άμυνας υπερασπίζοντας την ζωή και την περιουσία τους. Οι κάτοικοι του Αιτωλικού πήγαν ενάντια στους Ρομά με πολεμικές διαθέσεις και όχι οι Ρομά ενάντια στους κατοίκους του Ατωλικού. Διεπράχθησαν ποινικά αδικήματα έτσι και από τις δύο πλευρές, αλλά δυστυχώς μόνο από την μια πλευρά έγιναν συλλήψεις και αυτές από την πιο αδύναμη πλευρά, δηλαδή τους Ρομά που ήταν σε άμυνα. Οι βόμβες μολότοφ και οι πυροβολισμοί από την πλευρά των κατοίκων του Αιτωλικού αγνοήθηκαν. Δεν υπήρξαν συλλήψεις από την πλευρά των κατοίκων του Αιτωλικού, όπου υπήρχε παραβατική συμπεριφορά τους, όπως παρακώλυση συγκοινωνιών, οπλοφορίας, οπλοχρησίας κ.λπ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αποθράσυνση αυτών από την ατιμωρησία τους και φανερά πλέον με κράνη και ρόπαλα να μεταβούν έξω του δικαστικού μεγάρου Μεσολογγίου, δίνοντας, και χωρίς να ενοχληθούν από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, την εντύπωση ότι έχουν πάρει το Νόμο στα χέρια τους και μην υπολογίζοντας κανέναν πήγαν να σπάσουν την πόρτα του δικαστικού μεγάρου, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη.
Γιατί κ. Διευθυντά δύο μέτρα και δύο σταθμά; Θα μπορούσατε να κάνετε συλλήψεις προς παραδειγματισμό και να αποδείξετε ότι είσθε Αστυνομική Αρχή όλων των Ελλήνων και όχι να τιμωρείτε μόνο τους Ρομά λες και είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Πάρτε το υλικό των Μ.Μ.Ε., εάν δεν έχετε ιδία αντίληψη από τα γεγονότα και βρείτε τους πρωταίτιους των επεισοδίων αυτών, για να απονεμηθεί Δικαιοσύνη. Αυτό το κείμενο έχει γραφτεί προ δέκα ημερών, όμως αντί να υπάρξει ησυχία και περισυλλογή οι κάτοικοι του Αιτωλικού συνεχίζουν τις προκλήσεις και στις 29-8-2012 έριξαν στον οικισμό μας βόμβες μολότοφ και πέτρες, πράγμα που σημαίνει ότι αυτοί είναι το Κράτος και εμείς ανυπεράσπιστοι πολίτες μέσα στη χώρα μας.
Εάν δεν είναι έτσι τα πράγματα αποδείξτε ότι όλοι είμαστε Έλληνες ίσοι με όλους έχοντες τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Αυτή είναι η κραυγή αγωνίας ενός Ρομά, ο οποίος αγωνίζεται για την αποτροπή των συνεχιζόμενων επεισοδίων και προσπαθεί για την ειρηνική συμβίωση χωρίς έχθρες και συμπλοκές και μάλιστα χωρίς να φταίει στερήθηκε την ελευθερία του προσπαθώντας και μπαίνοντας στη μέση να αποτρέψει αυτά που έγιναν.
Κλειστές Φυλακές Αγίου Στεφάνου
Πάτρα 30-8-2012
Βασίλειος Μπέκος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον ειδαμε τον κυριο μπεκο τι καπνο φουμαρει στο δημαρχειο Αιτωλικοκου ,που με ενα νευματου καλεσε απο πισω του τους αθωους ρομα που εκαναν το δημαρχειο γης μαδιαμ ενω αυτος το επαιζε ειρηνοποιος και που ξερουμε αν αυτοι που προσφατα πεταξαν μολοτοφ δεν ηταν δικοι του

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Μπέκος για το πως φτάσαμε ως εδώ δεν αναφέρει τίποτα,για την αυξημένη παραβατικότητα των ρομά,που είχαν γίνει φόβος και τρόμος στην περιοχή με ληστείες,κλοπές,διαρρήξεις και επιθέσεις κυρίως κατά ηλικιωμένων και αδύναμων ανθρώπων.Μήπως έχει και αυτός το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης;Τραυματισμούς και χυμένο αίμα είχαν μόνο οι Αιτωλικιώτες,δεν ακούσαμε κάτι για τραυματισμένο ρομά.Οπλα αποδείχτηκε πιοί κρατούσαν και τα χρησιμοποίησαν καταλλήλως.Ας μην προσπαθεί λοιπόν από θύτης να γίνει θύμα, δεν μπορεί να πείσει ούτε και τους πιό ευκολόπιστους.

Ανώνυμος είπε...

Ας ενημερωθεί ο κ.Μπέκος ότι κανένας κάτοικος Αιτωλικού δεν έχει (έτσι απλά) καλάζνικοφ στο σπίτι του, δεν έχει κατάθεση, σε ένα λογαριασμό τραπέζης 2.600.000 (τα μηδενικά είναι σωστά), δεν έχει μηχάνημα που λιώνει χρυσά κοσμήματα κ βγάζει πλακέτα χρυσού..Δεν νομίζω να εμπορεύουυν την πόλη κ την ευρύτερη περιοχή με χασίσι, με ναρκωτικά!!Είχε παραδοθεί η πόλη στις απειλές, τις κλοπές κ τη βία των συμμοριών των γύφτων που ηγείτο ο κ.Μπέκος!!Για ποιους ΄Ελληνες κάνει αναφορά?Αυτούς που δεν πάνε σχολείο, που δεν έχουν παιδεία, που δεν έχουν (στην πλειοψηφία) ΑΦΜ, που δεν πληρώνουν φόρους, που εισπράττουν παράνομα επιδόματα κ συντάξεις, που πληρώνουν για να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης αφού είναι αγράμματοι γιατί είναι μάγκες κ δε χάνουν το χρόνο τους στα θρανία!!
Επιτέλους η πόλη μας βρήκε την ηρεμία της, θυμηθήκαμε πως είναι να μην είμαστε κλειδαμπαρωμένοι στα σπίτια μας, ανοίξαμε τα παντζούρια μας κ αναπνέουμε χωρίς το φόβο κ τον πανικό που είχε καλλιεργήσει με τα τεχνάσματά του ο ίδιος κ η παρέα του.
Ας απολαύσει τη νέα του "εμπειρία" κ την επόμενη φορά που θα θελήσει να κάνει αναφορά στην πόλη μας κ σε όλου εμάς που τους ανεχτήκαμε (χρόνια τώρα) θα είναι για να παραδεχτεί ότι η συμπεριφορά τους ήταν τριτοκοσμική!!