Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή Γ Πρεβεζάνου για τη Δ.Ο.Υ Μεσολογγίου

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
  1. Είναι γνωστό ότι σύμφωνα με τις δανειακές δεσμεύσεις της Χώρας μας και με σκοπό τη μείωση του λειτουργικού κόστους, την εξοικονόμηση στελεχιακού δυναμικού και την αύξηση της αποτελεσματικότητας της Φορολογικής Διοίκησης αποφασίσθηκε από τον περασμένο Ιούλιο η λειτουργία μιας Δ.Ο.Υ ανά νομό με έδρα την πρωτεύουσα αυτού.......
  2. Δυστυχώς όμως και για άλλη μια φορά πολιτικές δυνάμεις, κυρίως το παλαιοκομματικό ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενο και από άλλα πολιτικά πρόσωπα (αρκεί τα πολιτικά λάφυρα να είναι ικανοποιητικά) επιχειρούν με «πολιτικό πλιάτσικο» σαν νέοι Κιουταχήδες και Ιμπραήμηδες και αλώνουν θεσμούς που η Ιστορία τους έταξε εδώ στο «μικρό αλωνάκι της δόξας» εδώ στο μαρτυρικό τούτο τόπο, την Ιερά Πόλη της Ελλάδας, του τόπου με τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους».
  3. Δυστυχώς, οι δυνάμεις αυτές, με «πολιτικό πλιάτσικο», κατάφεραν μέχρι σήμερα, θεσμούς που πρωτολειτούργησαν στο Μεσολόγγι (Επιμελητήριο, ΚΤΕΛ, κ.τ.λ.), να τους μεταφέρουν στο Αγρίνιο.
  4. Ιδιαίτερα δε, η «αρπαγή» του Εφετείου από το Μεσολόγγι, από τον τόπο στον οποίο πρωτοσυζητήθηκαν (1821) οι θεσμοί δικαιοσύνης και συστήθηκε το πρώτο Εφετείο της Χώρας (1823) και η ίδρυσή του στο Αγρίνιο, ήταν ενέργεια ιδιαίτερα τραυματική για τα πολιτικά και δικαστικά δρώμενα της χώρας.
  5. Η πράξη αυτή μας δίνει το δικαίωμα να σκεφθούμε ότι λείπει το «πολιτικό ήθος» από πολλούς πολιτικούς ταγούς του Νομού μας και της χώρας μας και δεν είναι τυχαία, ούτε η σημερινή κατάσταση της πατρίδας μας αλλά ούτε και η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος.
  6. Δυστυχώς κύριε Υπουργέ και σήμερα, που καταβάλλεται μια τρομερή προσπάθεια αναστήλωσης της χώρας όπου προαπαιτούμενο για την κυβέρνηση είναι η δικαιοσύνη και η υποστήριξη θεσμών, οι ίδιες οι πολιτικές δυνάμεις του Νομού, ποντάροντας στο Χρηματιστήριο των ψήφων του Αγρινίου επιχειρούν μια Πανελλαδική πρωτοτυπία.
Προσπαθούν να ανατρέψουν την υπογεγραμμένη απόφαση της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων, για λειτουργία μιας Δ.Ο.Υ ανά Νομό στην πρωτεύουσα και να την μεταφέρουν αυτή στο Αγρίνιο.
  1. Δεν έχουν κανένα επιχείρημα. Η Δ.Ο.Υ Μεσολογγίου διαθέτει ιδιόκτητο, νεόκτιστο (2002) σύγχρονο κτίριο (2.737 τμ) με υλικοτεχνική υποδομή η δε γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού Δυτικά του Νομού, βρίσκεται, χρονικά, εγγύτερα στο Μεσολόγγι μετά την κατασκευή της παράκαμψης του Αγρινίου.
Ακόμη η προτεινόμενη από το Αγρίνιο ανακαίνιση των παλαιών καπναποθηκών για λειτουργία της Δ.Ο.Υ απαιτεί μεγάλα ποσά σε μια εποχή όπου ο ελληνικός λαός συμπιέζεται τρομερά για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και την διάσωση της χώρας.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
8. Παρακαλούμε να πρυτανεύσει η λογική, η σύνεση, η δικαιοσύνη, αρχές που χρειάζεται να επιδείξει το πολιτικό σύστημα για να μας πείσει ότι κάτι καινούργιο γεννιέται και ακόμη υπάρχει ελπίδα.
Παρακαλούμε τους βουλευτές του Νομού και ιδιαίτερα τους κ.κ. Σαλμά και Καραγκούνη, με τους οποίους έχουμε ιδεολογική συγγένεια, να εκφρασθούν και να υποστηρίξουν δημόσια το δίκαιο αίτημα του Μεσολογγίου.
Εμείς κύριε Υπουργέ «αποφασίσαμε κι’ είμαστε ορκισμένοι», όπως αναφέρει το Μοιρολόι για το Μεσολόγγι, να υπηρετούμε τους θεσμούς και αξίες που ανέδειξε αυτός ο τόπος και οι οποίες βέβαια δεν υπηρετούνται, περιστασιακά, ούτε με δόσεις, ούτε με εκπτώσεις.


Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Ο   Επικεφαλής του Συνδυασμού
Γεώργιος Πρεβεζάνος
Αντιπτέραρχος (Ι)ε.α
π. Δήμαρχος Ι.Π.Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: