Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Αστυνομική επιχείρηση στους καταυλισμούς των τσιγγάνων στο Αιτωλικό

Ελέγχους πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι η αστυνομία στον καταυλισμό των τσιγγάνων στην είσοδο του Αιτωλικού, με την παρουσία δικαστικού λειτουργού.
Η αστυνομική δύναμη της Αιτωλίας ενισχύθηκε και από μια διμοιρία των ΜΑΤ από το Αγρίνιο. Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής Α. Αποστολόπουλος, ενώ παρόντες στους ελέγχους ήταν η αντιδήμαρχος Μαρία Φούντα και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιτωλικού Δημήτρης Φούντας.......
Ταυτόχρονα με τους ελέγχους έγινε και μια καταγραφή των ανθρώπων που διαμένουν στα παραπήγματα, ενώ ειδοποιήθηκε και η ΔΕΗ προκειμένου να προβεί σε διακοπές των παράνομων συνδέσεων. Τελικά δεν βρέθηκε καμιά παράνομη σύνδεση, αφού οι τσιγγάνοι είχαν φροντίσει να τις διακόψουν νωρίτερα. Αυτό δημιούργησε ερωτηματικά στη ΔΕΗ, αφού μόλις χθες ακόμα τα παραπήγματα ηλεκτροδοτούνταν. Στα παραπήγματα αυτά δεν βρέθηκε κάτι άλλο και η αστυνομία συνέχισε τους ελέγχους στους καταυλισμούς που βρίσκονται κοντά στα σφαγεία και στην περιοχή Μπούζα, όπου εκεί έγινε διακοπή παράνομων συνδέσεων, καθώς και δυο συλλήψεις για κλοπή ρεύματος. Επίσης βρέθηκε και ένα σπαθί, το οποίο εξετάζεται από την αστυνομία αν εμπίπτει στις διατάξεις περί  όπλων. Στο μεταξύ όμως αναμένεται να υποβληθούν και μηνύσεις για ρευματοκλοπή και σε άλλους αθίγγανους, οι οποίοι έχουν παράνομες συνδέσεις, αλλά την ώρα του ελέγχου απουσίαζαν.

Στην ανακοίνωση της Α.Δ. Αιτωλίας αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:Σήμερα (25-9-2012) το μεσημέρι, στο Αιτωλικό Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, με τη συμμετοχή Αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας καθώς και Αστυνομικών των λοιπών Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, με τα παρακάτω αποτελέσματα:
Ελέγχθηκαν: 35 άτομα και 7 οχήματα.
Προσήχθησαν: 9 άτομα στο Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού.
Συνελήφθησαν: 2 άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας από το εναέριο δίκτυο της Δ.Ε.Η.
Βεβαιώθηκαν: Τέσσερις παραβάσεις για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος και μια για παράνομη οπλοκατοχή.
Κατασχέθηκε: Ένα σπαθί με μήκος λάμας 49 εκατοστών
Διενεργήθηκαν: 9 κατ’ οίκον έρευνες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου και οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχισθούν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: