Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Και ο πρώην Δήμος Αιτωλικού στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ


Για άνοιγμα λογαριασμών διατελεσάντων δημάρχων μιλά σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα "Παραπολιτικά"
 Αναφορά σε έρευνα του ΣΔΟΕ η οποία εστιάζεται σε καποδιστριακούς δήμους της Αιτωλοακαρνανίας κάνει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «Παραπολιτικά».......

Μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ του Νίκου Δακαρίδη αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

Τα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" αποκαλύπτουν ότι η περιβόητη λίστα δεν περιλαμβάνει μόνον τα πολιτικά πρόσωπα που έγιναν γνωστά, αλλά και πολλά άλλα μη κοινοβουλευτικά που εμπλέκονται σε δεκάδες έρευνες του ΣΔΟΕ και αφορούν δήμους. Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας διερευνά ένα τεράστιο - με βάση τα καταγγελόμενα - οικονομικό σκάνδαλο που αφορά δεκάδες δήμους της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των "Παραπολιτικών" ελέγχονται οι δήμοι: Οινιάδων, Μεσολογγίου, Ανακτορίου, Μενιδίου, Αιτωλικού, Παναιτωλικού, Πλατάνου, Νεάπολης, Παραβόλας, Μακρυνείας, Αμφιλοχίας και Αντιρρίου.

Παράλληλα, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ερευνούν τους δήμους Αποδοτίας, Αγρινίου, Ινάχου, Πυλήνης, Αρακύνθου, Ναυπάκτου, Παρακαμπύλιων, Θέρμου, Αγγελοκάστρου, Μεδεώνος, Παλαίρου, Αστακού, Χάλκειας, Φυτειών και Αλύζιας.

Οι συγκεκριμένες έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το 2011, ενώ το ΣΔΟΕ αναμένεται να προχωρήσει σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών όλων των διατελεσάντων δημάρχων, αλλά και των προσώπων που χειρίστηκαν χρήματα τα τελευταία χρόνια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: