Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Άμεση διοικητική αυτονόμηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Ι.Π.Μεσολογγίου 23/5/12
   Η χθεσινή ανακοίνωση αναστολής λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου από 27 έως 31 Μαϊου, αποτελεί πρόκληση για τον λαό της Αιτωλίας και της Ναυπακτίας και κόλαφο για τους αιρετούς εκπροσώπους του......

   Οι αιτιάσεις της διορισμένης διοίκησης, ότι δήθεν δεν υπάρχουν ιατροί να καλύψουν όλες τις ημέρες την Παθολογική Κλινική, αποδεικνύουν ότι ποτέ δεν έσκυψε πάνω στα προβλήματα, απλά προσπαθούσε να εφαρμόσει έναν κεντρικό σχέδιο, που προβλέπει το κλείσιμο κάποιων επαρχιακών νοσοκομείων.
   Το κόστος μεταφοράς των ήδη νοσηλευόμενων από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο αλλά και όλων των περιστατικών που θα χρειαστούν νοσηλεία κατά τις ημέρες εκείνες, σαφώς κοστίζει πολλαπλάσια από την μισθοδοσία των ιατρών που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας. Πέρα, φυσικά, από την ταλαιπωρία εκατοντάδων συνοδών και συγγενών..
   Το Νοσοκομείο μας λειτουργεί σε πολύ καλό επίπεδο, παρά τις ελλείψεις σε ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες σε περισσότερους από 100 χιλιάδες πολίτες, από την ορεινή Ναυπακτία έως τον Μύτικα.
   Καλούμε την Διοίκηση των Νοσοκομείων του νομού μας να αντιληφθεί το μέγεθος των προβλημάτων που δημιουργούνται στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής και να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη με συμμετοχή των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
    Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε ρεαλιστικές προτάσεις, που θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας του Νοσοκομείου μας.
   Θεωρούμε επιτακτική την άμεση διοικητική αυτονόμηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και την αναβάθμισή του σύμφωνα με το νέο βελτιωμένο Οργανισμό του.
   Καλούμε την προσεχή Τρίτη 29/5/12 στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τον λαό και τους Φορείς της ευρύτερης περιοχής να παρευρεθούν προκειμένου να συστρατευθούν στην προσπάθεια διατήρησης και αναβάθμισης του Νοσοκομείου μας.
   Καλούμε τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο του λαού της περιοχής μας, να ανακοινώσουν επίσημα την θέση τους σχετικά με το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, προκειμένου και οι πολίτες να σταθμίσουν την εκλογική στάση τους.

          Νίκος  Μουρκούσης              Ιωάννης Αναγνωστόπουλος
                     Ιατρός                                        Ιατρός                                                               
      Επικεφαλής Συνδυασμού             Επικεφαλής Συνδυασμού
      «Το μέλλον είναι τώρα»            «Όραμα-Δημιουργία»                             

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπρούμας που θα νοσηλεύει ;

Ανώνυμος είπε...

Αν υπάρχει πρόβλημα πραγματικό οι υπογράφοντες αλλά και οι αρμόδιοι ας καλύψουν τις βάρδιες από το κέντρο υγείας Αιτωλικού.
Γ. Σφ.

Ανώνυμος είπε...

η παρανομία στο νοσοκομείο Αγρινίου σε όλο της το μεγαλείο.
παράνομες μετακινήσεις νοσηλευτικού , ιατρικού προσωπικού σε θέσεις που δεν δικαιούνται.
μετά στις εκλογές όλα θα ελεγχθούν.
ακόμη και οι παρανομίες του Δ,Σ, και του υπηρεσιακών συμβουλίων θα ελεγχθούν.Ακόμη και οι παράνομες προτάσεις από το γραφείο της διευθύνουσας νοσηλευτικής υπηρεσίας, γραφείου διοικητών, θα ελεγχθούν εις βάθος για τις μοιραδιών παρανομίες που συνεχίζονται ακόμη και μέχρι τώρα προεκλογικά. Ολοι θα μπουν στις θέσεις που τους αξίζουν για να μάθουν να μην καταπατούν ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Και φυσικά οπού υπάρχουν ποινικές ευθύνες θα πάρουν το δρόμο τις δικαιοσύνης. Φτάνει ποια η μικροκομματική μιζέρια των κομματοσκυλων του Νοσοκομείου που δεν δούλεψαν ποτέ στην ζωή τους αλλά νομιζόμουν ότι δουλεύουν τους τίμιους εργαζομένους όλων των βαθμίδων.
μεγάλη ευθύνη πιθανόν να έχει και το γραφείο προσωπικού που προωθεί έγγραφα πιθανόν πλαστά που θα ελεγχθούν από ειδική επιτροπή. όλα αυτά μετά τις ερχόμενες εκλογές της 17Ης Ιουνίου 2012.