Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Οι δράσεις του πολιτιστικού συλλόγου Αιτωλικού

Ολοκλήρωση Πολιτιστικών Δράσεων για το διάστημα Ιανουάριος – Απρίλιος 2012
Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του Συλλόγου μας για το 1ο τετράμηνο του 2012, οι οποίες ήταν συνολικά 12 και είχαν ως εξής:
Ιανουάριος
29 Ιανουαρίου: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αίθουσα του Συλλόγου.....

Φεβρουάριος
16 Φεβρουαρίου: Εκδήλωση παραδοσιακής Τσικνοπέμπτης στην αίθουσα του Συλλόγου μας.
18 Φερουαρίου: Μασκέ χοροεσπερίδα από τη Θεατρική μας Ομάδα στο καφέ «Διπλό» (Καστανάς) στα πλαίσια των Αποκρεών.
24 Φεβρουαρίου: Παρουσίαση «Το Χρονικό της Μάχης του Ντολμά» από τον δάσκαλο – λαογράφο Γιώργο Κομζιά, στα πλαίσια της 186ης Επετείου της Μάχης του Ντολμά.
25 Φεβρουαρίου: Ετήσιος αποκριάτικος χορός του Συλλόγου μας στο κέντρο «Ρεμπάκια» στα πλαίσια των Αποκρεών.
26 Φεβρουαρίου: Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Χορευτικό  τμήμα του Συλλόγου μας, στα πλαίσια της 186ης Επετείου της Μάχης του Ντολμά.



Μάρτιος
3 & 4 Μαρτίου: Θεατρική Παράσταση «Δέκα Μικροί Ινδιάνοι» της Αγκάθα Κρίστι από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου μας, στο Πνευματικό Κέντρο «Ευανθία Καρβέλη» στο Αιτωλικό.
28 Μαρτίου: Θεατρική Παράσταση «Δέκα Μικροί Ινδιάνοι» της Αγκάθα Κρίστι από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου μας, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μεσολόγγι
31 Μαρτίου & 1 Απριλίου: Διήμερη Εκδρομή στα Μετέωρα – Καλαμπάκα – Τρίκαλα – Ελάτη  - Μέτσοβο
Απρίλιος
7 & 8 Απριλίου: Συμμετοχή στην πομπή για τις «Γιορτές Εξόδου 2012»
30 Απριλίου: Θεατρική Παράσταση «Δέκα Μικροί Ινδιάνοι» της Αγκάθα Κρίστι από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου μας, στο Πνευματικό Κέντρο «Ευανθία Καρβέλη» στο Αιτωλικό
Επίσης κατά τη διάρκεια του τετραμήνου:
·         Ιδρύσαμε δανειστική βιβλιοθήκη στο κτίριο του Συλλόγου μας, η οποία λειτουργεί για το ευρύ κοινό κάθε Παρασκευή 4.00 – 6.00 μ. μ. Αυτή τη στιγμή αριθμεί γύρω στους 500 τόμους διαφόρων θεματολογιών και συνεχώς εμπλουτίζεται.  Η λειτουργία της βιβλιοθήκης θα ωφελήσει τόσο το εκπαιδευτικό κοινό, όσο και το ευρύτερο βιβλιόφιλο κοινό της πόλης μας & της ευρύτερης περιοχής. 
·         Δημιουργήσαμε αίθουσα προβολών η οποία α) θα συστεγάσει την Κινηματογραφική Λέσχη, της οποίας η λειτουργία διακόπηκε λόγω έλλειψης στέγασής της και β) θα είναι ανοιχτή κατόπιν συνεννοήσεως σε οποιοδήποτε Σύλλογο, Φορέα ή Ιδιώτη που επιθυμεί να πραγματοποιήσει μια παρουσίαση. Επίσης, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα βίντεο προβολής του Αιτωλικού και της ευρύτερης περιοχής, το οποίο θα μπορούμε να παρουσιάσουμε ανά πάσα στιγμή σε τουρίστες – επισκέπτες της περιοχής. Επ’ αυτού, παρακαλούμε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να διαθέσει οπτικοακουστικό υλικό να επικοινωνήσει μαζί μας.
·         Εκδόσαμε σε πολυτελή έκδοση, dvd της παράστασης της Θεατρικής μας  Ομάδας, «Δέκα Μικροί Ινδιάνοι» της Αγκάθα Κρίστι, το οποίο περιέχει ένθετο cd  της πρωτότυπης μουσικής που χρησιμοποιήθηκε για την παράσταση, της οποίας η σύνθεση έχει γίνει από το συγκρότημα gag (Απ. Σεβαστός, Ε. Τηνιακού, Ν. Γιούσεφ), καθώς και ένθετο έγγραφο υλικό που αφορά την παράσταση και την Θεατρική ομάδα.
·         Δρομολογήσαμε τη δημιουργία ενός νέου Λαογραφικού τμήματος του Συλλόγου μας, με δάσκαλο – υπεύθυνο το δάσκαλο και λαογράφο Γιώργο Κομζιά. Το νέο τμήμα του Συλλόγου μας θα ασχοληθεί με τη Λαογραφία ως μέθοδο έρευνας και καταγραφής. Στόχος του τμήματος είναι η συλλογή και καταγραφή λαογραφικού υλικού για τα ήθη, τα έθιμα, τα λαϊκά δρώμενα και οτιδήποτε άλλο εν γένει συνθέτει μια ομάδα παραμέτρων που αναδεικνύει λεπτομερειακά την εικόνα του τόπου μας και την πολιτιστική του κληρονομιά. Οι τρόποι καταγραφής θα αφορούν οπτικοακουστικό υλικό και ημερολογιακές καταχωρήσεις  με σκοπό τη σύνθεση μιας ολοκληρωμένης εικόνας , η οποία θα μπορεί να εκδοθεί και να αποτελέσει πηγή εκμάθησης σχετικά με την ιστορία του τόπου μας. Το τμήμα είναι ανοιχτό για όλους! Όσοι νιώθουν αγάπη για την παράδοση μπορούν να συμμετέχουν
Οφείλουμε ευχαριστίες σε όλους όσους συμπαραστέκονται στην προσπάθειά μας και ιδιαίτερα στο απερχόμενο Δ.Σ. που είναι συνεχώς δίπλα μας και μας στηρίζει στο νέο ξεκίνημά μας.
Επίσης, θερμές ευχαριστίες οφείλουμε και στους χορηγούς μας, που στους δύσκολους αυτούς καιρούς μας στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο.
Θα συνεχίσουμε με την ίδια αμείωτη διάθεση την προσπάθεια για παραγωγή πολιτισμού και την αναβάθμιση και προβολή του Συλλόγου μας και κατ’ επέκταση του τόπου μας, δυναμώνοντας τις υπάρχουσες ομάδες αλλά προσθέτοντας και νέες δραστηριότητες.
Στα πλαίσια αυτής μας της προσπάθειας σας καλούμε – προσκαλούμε για οποιαδήποτε ενίσχυση  - χορηγία του Συλλόγου μας.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                           Η Γραμματέας

Π. Ακρίδας                            Α. Περγαντή


Πληροφορίες:
Πρόεδρος: Πάνος Ακρίδας, τηλ: 6977 550928
Αντιπρόεδρος: Νίκος Μουρίκης, τηλ: 6947 776720
Γραμματεία: Αστέρω Περγαντή, τηλ: 6976 360004

Χορηγίες – Εισφορές: Ταμίας Δημήτρης Στογιάννης, τηλ: 6945 330104, 26320 22746

Δεν υπάρχουν σχόλια: