Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Το Αιτωλικό αναγνωρίστηκε επίσημα νησί

Σημαντικές εξελίξεις δρομολογούνται μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει επίσημα το Αιτωλικό σαν νησί. Η απόφαση αυτή του Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προωθείτε την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή προς ψήφιση και μετά για δημοσίευση στην Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ),.......
οπότε γίνεται και επίσημα νόμος του Κράτους. 

Μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ αρχίζουν να τρέχουν οι ημερομηνίες για τη προκήρυξη εκλογών στο νησί του Αιτωλικού, προκειμένου να εκλεγεί η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Αιτωλικού.

Οι εξέλιξη αυτή δικαιώνει τους αγώνες και τις τιτάνιες προσπάθειες που έγιναν για την αναγνώριση του Αιτωλικού σαν νησί, τόσο από την πρώην δήμαρχο Νίκο Γαλάνη και τον πρώην αντιδήμαρχο Νίκο Φραγκούλη, όσο και από το γνωστό εκδότη της εφημερίδας Νέα του Αιτωλικού Σπύρο Κουτσάφτη τον οποίο διακρίνουμε στη φωτό με το γνωστό σύνθημα που ανέδειξε και στήριξε ο ίδιος με σθένος και με μεταμεσονύχτιες προεκλογικές αφισοκολλήσεις.
Βέβαια η απόφαση αφορά μόνο το νησί που περικλείετε εντός των γεφυριών και όχι τους οικισμούς εκτός γεφυριών που συνεχίζουν να ανήκουν στο Δήμο ΙΠ Μεσολογγίου.

Για τις περιοχές αυτές ελπίζουμε ότι θα φροντίσει ο νέος Δήμαρχος Αιτωλικού να τις εντάξει στο Δήμο Αιτωλικού, περιλαμβανομένων εκτός των πρώην κοινοτήτων Σταμνάς, Αγίου Ηλία, Χρυσοβεργίου και Φραγκουλέικων και τις κοινότητες Γουριάς Μάστρου Νεοχωρίου και Κατοχής. Εγχείρημα σχετικά εύκολο μια και οι Μεσολογγίτες δεν πρόκειται να φέρουν αντίρρηση όπως έγινε και με το Εφετείο αλλά και το στρατόπεδο Μεσολογγίου. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

de to afines na perasei i protaprilia

ναυαγός είπε...

μου άρεσε και το "εθιμικό" ψεματάκι, αλλά περισσότερο μου άρεσε η λεπτή ειρωνία που αποπνέει,της οποίας είναι γνωστό πως είμαι λάτρης.

Καστρινός. είπε...

Απ’τα καλύτερα Πρωταπριλιάτικα που είδα σήμερα. Μράβο.