Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Δημοτικός Συνδυασμός «Ενεργός Πολίτης»

Ονομάζομαι Καρανικόλας Ιωάννης του Χρήστου και της Αικατερίνης. Είμαι 38 ετών, γεννημένος και μεγαλωμένος στο Μεσολόγγι από έντιμους, βιοπαλαιστές και σωστούς γονείς.
Έχω εργαστεί σε πολλές δουλειές, σε οικοδομές, στο Πυροσβεστικό Σώμα.....ως Εποχικός Πυροσβέστης , ως σερβιτόρος και άλλες δουλειές. Μέσα από την σκληρή, πολλές φορές, εργασία έμαθα την αξία του ανθρώπου βιοπαλαιστή και την μεγάλη προσφορά του στην κοινωνία με το έργο του.
Πάντοτε μου άρεσε η Ιατρική γι’αυτό και την ακολούθησα. Σήμερα είμαι ειδικευμένος ιατρός στην Ειδικότητα της Βιοπαθολογίας - Μικροβιολογίας και διατηρώ ιδιωτικό Διαγνωστικό Εργαστήριο στο Μεσολόγγι.
Υποψήφιος Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με γνωστικό αντικείμενο της Διατριβής, τις γυναικολογικές λοιμώξεις.
Ήμουν Αγροτικός ιατρός στο απομονωμένο νησί της Ανάφης Κυκλάδων το 2003 με πολλές αρμοδιότητες, όπως του υγειονομικού αντιπροσώπου της Πολιτείας, στο Νησί της Ανάφης.

Είμαι συνδικαλιστής και μέλος της Ε.Κ.Ο. Ιατρών της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
με έντονο συνδικαλιστικό έργο τόσο για την βελτίωση της εκπαίδευσης των ιατρών και την δια Βίου Εκπαίδευσή τους, την σωστή άσκηση της ιατρικής.

Ιδρυτικό μέλος του σωματείου Ειδικευομένων Ιατρών Βιοπαθολογίας - Μικροβιολογίας
« ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ».

Αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Μικροβιολογικής Εταιρείας.

Μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού.

Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Καλλιτεχνών, έχοντας ζωγραφίσει αρκετά έργα και εκθέσει πολλά από αυτά

Είμαι Επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού Ι.Π. Μεσολογγίου " Ε Ν Ε Ρ Γ Ο Σ Π Ο Λ Ι Τ Η Σ ".

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά και συγκεκριμένα με την διεκδίκηση της Δημαρχίας του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου αποτελεί έκφραση της αγάπης μου για τον τόπο μου, το Μεσολόγγι και την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου. Παράλληλα , η αγάπη μου και η πίστη μου για την Δημοκρατική Παράταξη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ είναι οι κατευθυντήριε Αρχές για την συμμετοχή μου στα δρώμενα του τόπου.

Είμαι διαθέσιμος να υπηρετήσω τον Δημότη του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου, να αγωνιστώ και να συμβάλλω στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών του Δήμου και στην ανάπτυξη του τόπου μου.

Ζούμε σε έναν πολύ όμορφο τόπο με μεγάλη Ιστορία, με καλή ποιότητα ανθρώπων που τους χαρακτηρίζει το φιλότιμο, η εργατικότητα, η φιλοξενία , που όμως για πάρα πολλά χρόνια κανένας από τους κυβερνώντες αυτού εδώ του τόπου, δεν κατάφερε να τα προβάλλει, να τα αναδείξει ως προτέρημα ,να βάλει τις βάσεις για την ανάπτυξη, τόσο σε οικονομικό, πολιτιστικό, κοινωνικό επίπεδο.

Ως Επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού Ι.Π. Μεσολογγίου " Ε Ν Ε Ρ Γ Ο Σ Π Ο Λ Ι Τ Η Σ " μαζί με την ομάδα των πολιτών που απαρτίζουν τον Συνδυασμό, είχαμε και έχουμε ως σκοπό ύπαρξής μας την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Έτσι από το 2007 μπήκαμε ενεργά στον αγώνα για την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου με μια σειρά από παρεμβάσεις, υποδείξεις και πιέσεις προς την παρούσα Δημοτική Αρχή και άλλους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Προβάλλαμε και δημοσιοποιήσαμε τους άξονες του προγράμματός μας ,ως Δημοτικός Συνδυασμός, με προτάσεις για την υλοποίησή του και το κοινοποιήσαμε και στην παρούσα Δημοτική Αρχή, από τον Ιανουάριο του 2008.

Δεν κάναμε μια στείρα αντιπολίτευση, αλλά καταφέραμε να πείσουμε για την αναγκαιότητα της λήψης άμεσων μέτρων που θα βελτίωναν την καθημερινότητα των Δημοτών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Κάποιες από τις ενέργειες, διεκδικήσεις που κάναμε, είτε προσωπικά εγώ ως Δημότης , είτε ως Επικεφαλής Συνδυασμού ήταν :

- Πιέσαμε και διεκδικήσαμε την επίλυση προβλημάτων και ελλείψεων στην οδό Ναυπάκτου
και την γύρω περιοχή. Ο δρόμος επί της οδού Ναυπάκτου ήταν σε άθλια κατάσταση. Εν
μέρη ο δρόμος έγινε όχι όμως όπως ζητήσαμε και θα έπρεπε να γίνει. Επιπλέον υπάρχει ανάγκη
δημιουργίας αποχετευτικού δικτύου όμβριων υδάτων, πεζοδρομίων και Δημοτικού φωτισμού.

- Πιέσαμε και διεκδικήσαμε την καλαίσθητη όψη των εισόδων της Ι.Π. Μεσολογγίου.

Διεκδικήσαμε την δημιουργία Αγροτικού ιατρείου στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Αγίου Γεωργίου. Επίσης, την δημιουργία ενός πάρκινγκ κοντά στην πλατεία του χωριού. Την δημιουργία ενός ιπποδρομίου στο χωριό και Αστική συγκοινωνία κάθε Κυριακή, καθώς επίσης και αποχετευτικό δίκτυο.

Πιέσαμε την παρούσα Δημοτική Αρχή στο να πάρει άμεσα μέτρα για καλύτερη καθαριότητα στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και του υποδείξαμε και τα σημεία που υπάρχει ανεξέλεγκτη εναπόθεση σκουπιδιών.

Ζητήσαμε από τον Νομάρχη να ανοίξει νέο δρόμο για την αποσυμφόρηση του οδικού δικτύου στα Δημοτικά Διαμερίσματα Ελληνικά, Μούσουρα, Ρέτσινα, Άγιος Θωμάς, Αγριλιά από τα φορτηγά , λόγω των λατομείων αδρανών υλικών και έγινε ο δρόμος από το χωριό Αμπέλια προς τα Κλεισορέματα

Διεκδικήσαμε από τον Νομάρχη την λήψη άμεσων μέτρων για την κατασκευή του δρόμου της Οδού Αγίου Αθανασίου.

Διεκδικήσαμε την δημιουργία του δικτύου αποχέτευσης στα Δ.Δ. Ελληνικά, Μούσουρα, Ρέτσινα, Άγιος Θωμάς, Αγριλιά.

Ζητήσαμε φωτισμό στον κόμβο του Τ.Ε.Ι. και στον δρόμο από τον Εθνικό δρόμο προς το Τ.Ε.Ι. του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Πιέσαμε στην δημιουργία παιδικών χαρών στο Μεσολόγγι, στα Δ. Δ. Ελληνικά, Μούσουρα, Ρέτσινα, Άγιος Θωμάς, Αγριλιά, στην Καλλονή, στον Συνοικισμό Βίγλα.

Πιέσαμε στην επιδιόρθωση του δρόμου στα Σφαγεία επί της Οδού Διονυσίου Μούρκα,
της οδού Φραγκλίνου και επί της οδού Αρτέμιου Μίχου.

Ζητήσαμε και διεκδικήσαμε την αναπαλαίωση του παλιού Νοσοκομείου και την αξιοποίησή του.

Πιέσαμε την παρούσα Δημοτική Αρχή στην δημιουργία παρκινγκ σε κεντρικό σημείο της
Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, καθώς και στην λήψη άμεσων μέτρων για την ομαλοποίηση του
κυκλοφορικού προβλήματος επί της οδού Σπύρου Μουστακλή.

Ζητήσαμε από Δημοτική Αρχή την διατήρηση και την ενεργή παρουσία του χορευτικού τμήματος του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Ζητήσαμε από τον Νομάρχη να καθαρίσει και να διανοίξει τους αύλακες και να καθαρίσει τους δρόμους δίπλα τους, από τα μπάζα από παλιότερες επιχειρήσεις καθαριότητας.

Ζητήσαμε από τον Νομάρχη να πάρει έγκαιρα άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση των
κουνουπιών και την προστασία των πολιτών από μεταδοτικές ασθένειες.

- Πιέσαμε την παρούσα Δημοτική Αρχή στην αποπεράτωση του Σχεδίου Πόλεως .

Ζητήσαμε και διεκδικήσαμε την δημιουργία νέων τμημάτων στο Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων .

Ζητήσαμε την δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ζητήσαμε την λήψη άμεσων μέτρων από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την κάλυψη κενών θέσεων ιατρών στο Νοσοκομείο Ι.Π. Μεσολογγίου.

Πολλά από τα παραπάνω αιτήματα έχουν γίνει πράξη από την παρούσα Δημοτική Αρχή ή από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, γιατί αυτά που ζητούσαμε άγγιζαν άμεσα τον συνάνθρωπό μας στην καθημερινότητά του.

Κάθε Δημοτική Αρχή αφήνει ένα έργο και αυτό κρίνεται από τον κόσμο του κάθε Δήμου, στην περίπτωση της παρούσας Δημοτικής Αρχής της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, το έργο είναι λίγο για τον κόσμο του.

Δεν έγιναν έργα υποδομής που θα φέρουν τον τόπο μας σε τροχιά ανάπτυξης, δεν αναδείχθηκε ως τουριστικό προϊόν και τουριστικός προορισμός ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, δεν δυναμώσαμε τις θέσεις μας για την διεκδίκηση νέων τμημάτων τόσο στο Τ.Ε.Ι Μεσολογγίου, όσο και Πανεπιστημιακών τμημάτων στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος.

Θεσμικά θέματα, όπως η διεκδίκηση ίδρυσης του Εφετείου στο Μεσολόγγι, ενώ αρχικά η διεκδίκηση είχε δυναμικό χαρακτήρα, μετά παρουσίασε μια χαλαρότητα με άμεσο αποτέλεσμα τις δυναμικές ενέργειες όλων των φορέων της πόλης του Αγρινίου για την δημιουργία του Εφετείου στο Αγρίνιο.

Mε τη διοικητική μεταρρύθμιση " ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ " η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν κατάφερε να πείσει, ούτε να προβάλλει αντίσταση για τον αποχωρισμό του Δήμου Χάλκειας από τον ενοποιημένο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, πόσο άλλωστε για τον Δήμο Αρακύνθου ή το Δήμο Μακρυνείας.

Ποιες θα είναι άραγε οι ενέργειες της παρούσας Δημοτικής Αρχής για τον ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ " ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ " και το μέλλον του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου;

Επειδή πιστεύω, ότι η διακυβέρνηση του τόπου πρέπει να γίνεται με συνέπεια , αποφασιστικότητα , μεθοδικότητα , με συλλογικότητα, με νέες ιδέες και όραμα, με σεβασμό στον πολίτη και στα αιτήματα του, με καθαρά χέρια, με αίσθημα της προσφοράς στον συνάνθρωπο και στον τόπο, δηλώνω παρών στην διεκδίκηση της Δημαρχίας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου με τον Δημοτικό Συνδυασμό" Ε Ν Ε Ρ Γ Ο Σ Π Ο Λ Ι Τ Η Σ " .

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
Επώνυμο : Καρανικόλας
Όνομα : Ιωάννης
Όνομα πατρός : Χρήστος
Επάγγελμα : Ιατρός
Δ/νση : Μάνας 14
Πόλη : Μεσολόγγι
Τ.Κ. : 30200
Τηλ. : 6977464848
www. energos-politis.gr
e-mail:energos_politis@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: