Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Προσωρινή παραχώρηση δημοτικού χώρου.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ TO ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε και Αξιότιμοι κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, Χαίρετε!
Είναι γνωστό από την εμπειρία της Εκκλησίας μας, ότι η ενορία οφείλει να καθίσταται το κέντρο της κάθε τοπικής κοινωνίας για να μπορέσει να πραγματοποιήσει όσο είναι δυνατόν σωστά την αποστολή της. Αρκετοί σεβαστοί γονείς και άλλοι συμπολίτες μας από καιρό έχουν ζητήσει να δημιουργήσει η Εκκλησία διάφορες ευκαιρίες για τα παιδιά και για τους ιδίους. Γι’ αυτό, το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ιερού μας ναού ύστερα από πολλή σκέψη για το πώς θα ήταν καλύτερα να ενεργήσει ώστε να υπάρξει καρποφόρα εργασία για τα παιδιά και για όλους, αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες για τη δημιουργία ευκαιριών για όλους αλλά κυρίως για τα παιδιά μας.

Η λατρεία που πραγματοποιείται στον ιερό ναό, είναι το ήμισυ της ζωής της εκκλησίας. Χωρίς τον κατάλληλο χώρο για την δημιουργία δραστηριοτήτων, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει δυνατότητα για κοινωνική δράση και προσφορά. Κάποιες από τις δραστηριότητες που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε, είναι:

α)Δημιουργία εντευκτηρίου για τα παιδιά. Θα έχουν την ευκαιρία όλα τα παιδιά του Αιτωλικού να συγκεντρώνονται σε ένα χώρο που θα επιβλέπεται και θα επικρατεί η αγάπη, η ειρήνη και η πραγματική χαρά του Χριστού! Σε ένα τέτοιο χώρο θα έχουν την ευκαιρία τα παιδιά μας να παίζουν με ό,τι παιχνίδι θέλουν (πίνγκ-πόνγκ, μπιλιάρδα, ποδοσφαιράκια, επιτραπέζια, play station,υπολογιστές και ό,τι άλλο υπάρχει σύγχρονο που θα αρέσει στα παιδιά).
β) δωρεάν εκμάθηση πιάνου. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μαθαίνουν πιάνο με προοπτική λήψης αναγνωρισμένου πτυχίου.
γ) δωρεάν εκμάθηση παραδοσιακών οργάνων!
δ) δωρεάν εκμάθηση Βυζαντινής Μουσικής!
ε) δωρεάν εκμάθηση Υπολογιστών!
στ) συγκέντρωση μετά τον εκκλησιασμό της Κυριακής όσων επιθυμούν, για φιλική συναναστροφή και καφέ!
ζ) δημιουργία κουζίνας για την δωρεάν διανομή φαγητού σε ανήμπορους αδελφούς μας!
η) δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης για μικρούς και μεγάλους!
θ) συνέχιση των δραστηριοτήτων της ήδη δημιουργηθείσης παιδικής χορωδίας!
ι) δημιουργία παιδικής ορχήστρας!
ια) λειτουργία κατηχητικών σχολείων!

Στόχος βασικός να ενώσουμε τα παιδιά. Να ασχοληθούν τα παιδιά με καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Να γίνουν πιο ευαίσθητα και κοινωνικά. Να δημιουργηθούν και να καλλιεργηθούν σε μικρούς και μεγάλους δεσμοί αλληλεγγύης και επικοινωνίας, να γίνουν ενεργά μέλη της ενορίας!

Γι’αυτό, Σας παρακαλούμε θερμά να δεχθείτε την παράκλησή μας και να μας παραχωρήσετε προσωρινά, οποιοδήποτε δημοτικό κτήριο θα ήταν δυνατόν. Θα είναι πολύ λυπηρό να στερήσουμε από τα παιδιά και όλους αυτή την ευκαιρία. Είναι μια πράξη αγάπης για τα παιδιά και για τον τόπο μας. Μια πράξη αγάπης που πηγάζει απ’την αγάπη του Χριστού προς όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως και από την εντολή Του «πορευθέντες εις τον κόσμον άπαντα κηρύξατε το ευαγγέλιο…(Μάρκ.ιστ΄ 15) Και να είστε σίγουροι ότι όλοι θα σας ευγνωμονούν!

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Για το εκκλησιαστικό συμβούλιο
ο πρόεδρος
π. Θεόδωρος Ζήσης

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλεος πια! Πόσους άλλους χώρους θα χρειαστει αυτή η εκκλησία!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ !!!
ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ !!!
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ!!!
ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΟΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ;;;
ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

μάγκες,εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι η εκκλησία θέλει να δώσει και όχι να πάρει.αλλα δεν μπορω να καταλάβω πως θα πληρώνει τόσους δασκάλους και πως θα τα καταφέρουν να οργανώσουν όλα αυτά!

Ανώνυμος είπε...

ψεύτες και αραπακτικά, ουστ

Ανώνυμος είπε...

Oυδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν· ή γάρ τον ένα μισήσει καί τον έτερον αγαπήσει, ή ενός ανθέξεται καί του ετέρου καταφρονήσει. ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά» (Mατθ. 6,24)

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!