Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Σύναψη προγραμματικής σύμβασης για το Μουσείο «Βάσω Κατράκη»

Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με σκοπό την «ανάδειξη και προβολή του Εικαστικού Κέντρου Χαρακτικής – Μουσείο Βάσως Κατράκη» στο Αιτωλικό, ...
με συμβαλλόμενα μέρη τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας, το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού και τον Δήμο Αιτωλικού, αποφάσισε η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κατά τη χθεσινή (Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010) συνεδρίαση του οργάνου.
Το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών «Βάσω Κατράκη», είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό χώρο μουσείο αμιγώς της χαρακτικής τέχνης, στο οποίο βρίσκονται όλα τα έργα (500 περίπου τον αριθμό), της διεθνώς αναγνωρισμένης Ελληνίδας δημιουργού, Βάσως Κατράκη.
Ο υπόγειος χώρος είναι κατάλληλα διαμορφωμένος ώστε να μπορεί να υποδεχθεί σχολή χαρακτικής τέχνης με τα αντίστοιχα εργαστήρια.
Με τη τριμερή προγραμματική σύμβαση ύψους 100.000 €, επιδιώκεται το «Εικαστικό Κέντρο Χαρακτικής – Μουσείο Βάσω Κατράκη» να καταστεί ένα ζωντανό κύτταρο πολιτιστικών ανταλλαγών διεθνούς εμβέλειας, ένας διαρκής πόλος έλξης και τουριστικής προβολής της περιοχής και ένας τόπος ανάδειξης της πολιτισμικής ταυτότητας και κληρονομιάς του νομού και της χώρας.

1 σχόλιο:

zkarvelis είπε...

Ας μη γελιόμαστε. Η σύμβαση αυτή, δεν είναι τίποτε άλλο από την καλή πρόθεση της Νομαρχίας στην προσπάθεια του Μουσείου προς την κατεύθυνση “ανάδειξης και προβολής” μέσου του Υπουργείου πολιτισμού. Το πως και τι όμως..δεν μας διευκρινίζεται. Καλές οι προθέσεις, μα τις είχαν και θα τις έχουν κι άλλοι.
Το έργο και το αποτέλεσμα μετράει.
Υ. Σ.
Η πολιτική ποτέ δεν ήταν συνυφασμένη με την τέχνη. Όπου υπήρχε η μια δεν υπήρχε η άλλη... Ζ.Κ.