Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Έκκληση συμπαράστασης ...συνέχεια

Το Σωματείο Ελεύθερων Αλιέων στην προσπάθεια του να παρέμβει στο έργο του Βιολογικού καθαρισμού και να αλλάξει τον τελικό αποδέκτη που είναι το Νησί του Ντολμά όπου έγινε η ιστορική μάχη διαπίστωσε:
Στην Μελέτη Περιβαντολογικών Επιπτώσεων δεν αναφέρεται πουθενά, ότι ο τελικός αποδέκτης της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού, που είναι το νησάκι του Ντολμά, αφορά ένα ιστορικό νησί!!!Απλά αναφέρεται το νησάκι του Ντολμά σαν ένα νησί λάσπης!!!
Στην Απόφαση Έγκρισης Περιβαντολογικών Ορών θα έπρεπε να ειδοποιηθεί η αρχαιολογική υπηρεσία 15 ημέρες πριν αρχίσει το έργο, προκειμένου να διαθέσει φύλακα – επόπτη των εργασιών, μήπως τυχόν βρεθούν αρχαία – ιστορικά αντικείμενα κατά την διαδικασία εκσκαφής του έργου.Σήμερα μετά από επικοινωνία των αλιέων με την αρμόδια αρχαιολογική διαπιστώθηκε ότι κάνεις δεν έχει επιληφθεί του έργου. Κατόπιν αυτών και μετά από καταγγελία στο Αστυνομικό τμήμα Αιτωλικού για την νομιμότητα του έργου το θέμα έχει πάρει τροπή έρευνας νομιμότητας από τα όργανα ασφαλείας. Οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές για την τύχη τελικά αυτού του απερίσκεπτου έργου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εκείνο που μου προξενεί εντύπωση ότι έχουν ευαισθητοποιηθεί άνθρωποι απλοί, αλιείς της Λιμνοθάλασσας για ένα τόσο σοβαρό θέμα που έχει να κάμει με μνήμες και ήρωες. Αλήθεια που είναι οι άλλοι;