Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Τροχαία ατυχήματα στο Αιτωλικό (2)

Προς: Δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Κατσούλη

  κ. δήμαρχε
  με την επιστολή μας αυτή, θέλουμε να ζητήσουμε τη βοήθεια σας, έτσι ώστε να περιοριστούν τα συχνά τροχαία ατυχήματα στο Αιτωλικό, που πέραν των καθημερινών τραυματισμών, έχουμε και απώλειες συμπολιτών μας, κυρίως νέων.
  Πιστεύουμε ότι μπορείτε να συμβάλετε σε κάποιες παρεμβάσεις που θα σας αναφέρουμε και οι οποίες είναι είτε αρμοδιότητας του δήμου είτε άλλων υπηρεσιών......
Και για μεν τις πρώτες πρέπει άμεσα να επέμβετε, για δε των άλλων υπηρεσιών, να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες και παραστάσεις.
  Προβλήματα που έχουμε επισημάνει και μπορούν ν’ αποκατασταθούν ή βελτιωθούν και βοηθήσουν στο περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων είναι:
 -Πινακίδες. Καθαρισμός υπαρχόντων και τοποθέτηση νέων, όπου δεν υπάρχουν, σχετικές με τον Κ.Ο.Κ.
 -Πεζοδρόμια. Επισκευή και καθαρισμός των υπαρχόντων. Ολοκλήρωση πεζοδρομίων (δυτικού συνοικισμού, γιοφυριών, κ.α.).
 -Οδόστρωμα. Επισκευή οδοστρωμάτων, διαγραμμίσεις, τοποθέτηση στις εισόδους της πόλης (από Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Οινιάδες) τακάκια (μάτια γάτας), καθώς επίσης και πλαστικών κώνων, όπου κρίνεται απαραίτητο (π.χ. πρατήρια υγρών καυσίμων) για αποφυγή προσπερασμάτων και παρκαρισμάτων.
 -Φωτεινοί σηματοδότες. Τοποθέτηση φωτεινών παλλομένων σηματοδοτών, ακόμη και καμερών ένδειξης ταχύτητας των οχημάτων, στις εισόδους της πόλης και να εξεταστεί η τοποθέτηση φαναριών στον κόμβο πρώην σταθμού τραίνου.
 -Διασταυρώσεις. Απομάκρυνση μονίμων εμποδίων στις διασταυρώσεις (χόρτα, καλαμιώνες, διαφημιστικές πινακίδες, παρκαρισμένα οχήματα κ.λ.π.).
 -Φωτισμός. Επισκευή υπαρχόντων φωτιστικών σημείων και τοποθέτηση νέων όπου δεν υπάρχουν, π.χ. ανατολικά γιοφύρια.
 -Εφαρμογή των διατάξεων του Κ.Ο.Κ. Συνεννόηση με την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας για προληπτική ενημέρωση και εφαρμογή των διατάξεων του Κ.Ο.Κ.
 Συνημμένα σας υποβάλλουμε επιστολή μας προς την  Αστ. Διεύθυνση Αιτωλίας.
   Παρακαλούμε να συναντηθούμε μαζί σας, για να συζητήσουμε τα πιο πάνω, να προβούμε σε από κοινού δράσεις. Ενημερώστε μας για τη συνάντηση.
  Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεσής σας για οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει στο περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων στη πόλη μας.
 
ΣΥΛΛΟΓΟΙ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ΟΥ, 2ΟΥ, 3ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
Πληροφορίες: Γιώργος Σφυρής
Τηλέφωνο: 6979552389
Αιτωλικό:  2/5/2014

Υπογράφουν οι πρόεδροι των συλλόγων:
1ου δημοτικού σχολείου  Τρικαλινού Σίσυ 
2ου δημοτικού σχολείου  Ζαβιτσάνου Βάσω
3ου δημοτικού σχολείου  Κοντοδήμας Χρήστος
Γυμνασίου                       Σφυρής Γιώργος
Λυκείου                           Σωτηρακόπουλος Γιώργος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: