Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Νερό Αιτωλικού: Δελτίο τύπου "Ελληνική Αυγή ΙΠ Μεσολογγίου"

Ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν…
Σαν το γεφύρι της Άρτας κοντεύει να καταντήσει το πόσιμο νερό στο Αιτωλικό και ο νυν δήμαρχος καλείται πλέον να παίξει τον ρόλο της γυναίκας του πρωτομάστορα , αφού είναι επιτακτική η ανάγκη να δώσει άμεση και αποτελεσματική λύση.
Δυστυχώς οι προεκλογικές υποσχέσεις τόσο του κ. Κατσούλη τα προηγούμενα έτη , όσο και του κ. Καραπάνου τώρα , δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται η υπάρχουσα απαράδεκτη κατάσταση. ........


Η επιμονή να διατηρηθεί η πηγή του Κεφαλόβρυσου  πάση θυσία (αν και η Ελληνική Αυγή από την αρχή πρότεινε άλλο τρόπο υδροδότησης του Αιτωλικού )αρχίζει να γυρίζει ¨μπούμεραγκ¨ στην Δημοτική Αρχή.
Σε επικοινωνία μου, με τον αρμόδιο για θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κ. Νικόλαο ΦΑΤΟΥΡΟ , πληροφορήθηκα ότι ίσως αυτό να οφείλεται σε γεωλογικό φαινόμενο το οποίο επηρέασε την πηγή Νερού,  τόσο στον Χρωματισμό όσο και στην δυσωδία , εξαιτίας της ανάμειξης μεθανίου ή θειαφιού με την πηγή.
Οι απαντήσεις που θα δοθούν από την εξέταση του νερού από το Χημείο , θα επιβεβαιώσουν πιθανότατα την άποψη του κ. Φατούρου. Το Νερό πάντως όπως και να χει  κρίνεται αυστηρώς ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση!!!!

Η Ελληνική Αυγή Ι.Π Μεσολογγίου δεν θα παίξει με την υγεία των συμπολιτών της .Επιμένει στην ανεύρεση άλλης πηγής Νερού και ως πιο σύντομη οδό - προτείνει όπως και πρότεινε ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο - την σύνδεση του με την πηγή Ευήνου απ΄όπου υδροδοτείται και το Μεσολόγγι.

Επίσης προτείνει την ύπαρξη Μηδενικών τιμολογίων για το Δ.Δ Αιτωλικού εξαιτίας της ακαταλληλότητας του Νερού, καθώς και Δωρεάν Εμφιαλωμένο Νερό στους κατοίκους του Αιτωλικού , ωσότου υδροδοτηθεί η περιοχή με πραγματικό καθαρό Πόσιμο Νερό.
Η Ελληνική Κοινωνία αρκετά έχει εξευτελιστεί  και έχει πληρώσει χρόνια τώρα  την ανεπάρκεια των υπευθύνων. Καιρός είναι λοιπόν να αρχίσουμε να καθορίζουμε το μέλλον μας και όχι να ακολουθούμε την προγεγραμμένη πορεία που κάποιοι ανεπαρκείς μας επέβαλαν να ακολουθήσουμε.
 Θα πρέπει να καταλάβουν επιτέλους οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Αρχής , ότι οι πολίτες του Αιτωλικού δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας … Απαιτούμε σήμερα , να λυθεί αυτή η ωρολογιακή υγειονομική βόμβα πριν ζήσουμε χειρότερες καταστάσεις!


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ Ι.Π ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος
Δημήτριος Ε Μακρής

Δεν υπάρχουν σχόλια: