Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ


Στην εισαγγελέα Μεσολογγίου προσήλθε σήμερα ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο Σύλλογος Αλιέων Αιτωλικού, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, γιατί δεν εφαρμόζει την προσωρινή διαταγή του  δικαστηρίου για παροχή καθαρού πόσιμου νερού στο Αιτωλικό και σωστή λειτουργία του Βιολογικού καθαρισμού......

Ο κ. Δήμαρχος ως πραγματικός Άρχοντας της πόλης, πάρκαρε το αυτοκίνητο πάνω στην πλατεία των δικαστηρίων (στους δρόμους παρκάρουν οι κοινοί θνητοί) και πήγε στην κα Εισαγγελέα μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου κ. Καραπαπά, τον Δ/ντη της ΔΕΥΑΜ κ. Σταματάτο και τον δικηγόρο του Δήμου κ. Βλάχο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την εφαρμογή της από 28-7-2016 προσωρινής απόφασης  του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου για παροχή νερού στο Αιτωλικό μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ο Σύλλογος Αλιέων Αιτωλικού.
Η παραγγελία της διερεύνησης της εφαρμογής της προσωρινής απόφασης και η τυχόν παράβαση καθήκοντος εκ μέρους του κ Δημάρχου, έγινε με εντολή του Εισαγγελέα του Τριμελούς Πρωτοδικείου Αγρινίου λόγω αρμοδιότητας.
Παρόντες στην Εισαγγελέα Μεσολογγίου ήταν και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Αιτωλικού κ. Μπότας Θεόδωρος καθώς και ο δικηγόρος του Συλλόγου κ. Κρηνίδης Ιωάννης.
Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου φανερά εκνευρισμένος από την όλη υπόθεση, επιτέθηκε προσωπικά κατά του κ. Μπότα θεωρώντας ότι προβαίνει στις ενέργειες εναντίον του υποκινούμενος από τρίτους!!!!  παραβλέποντας προφανώς ότι πίσω από τις ενέργειες αυτές είναι ένα ολόκληρο Αιτωλικό που δεν πίνει νερό τα τελευταία οκτώ χρόνια, καθώς και μια επιτροπή πολιτών που έχει εντολή από τους Αιτωλικιώτες να κινηθεί δικαστικά για το θέμα του νερού και της μόλυνσης της λιμνοθάλασσας.
Απολογήθηκε ότι ενώ όλα αυτά τα χρόνια δεν έκανε κανένας Δήμαρχος τίποτα, αυτό έχει καταθέσει μελέτη και έχει εντάξει το έργο της υδροδότησης του Αιτωλικού σε πρόγραμμα της Περιφέρειας. Αυτό βέβαια δεν τον απαλλάσσει από την αθέτηση της δικαστικής εντολής για ΑΜΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ.
Επίσης ισχυρίστηκε ότι η παροχή νερού είναι ανταποδοτική και αν δώσει νερό από πού θα πληρωθεί;  Σε ερώτηση δε γιατί έδωσε νερό στα τρία χωριά των Μουσούρων δωρεάν όταν χρειάστηκε, η απάντηση ήταν ότι εκεί από την διακοπή της υδροδότησης κινδύνευαν να ψοφήσουν τα ζώα που δεν είχαν νερό, για να πάρει την απάντηση ότι υπολογίζουν σαν Δήμος τα ζώα των Μουσούρων περισσότερο από τους Αιτωλικιώτες.
Πάντως η Εισαγγελέας Μεσολογγίου ενημέρωσε τον κ Δήμαρχο ότι η υπόθεση περί ποινικής ευθύνης για ανυπακοή σε δικαστική απόφαση και τυχόν ύπαρξη παράβασης καθήκοντος, παραμένει ανοιχτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: