Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΕΦΙΑΛΤΗΣ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Σε πλήρη απαξίωση και νεκροθάφτη της Δημόσιας Υγείας, από τα πρώτα του βήματα τείνει να εξελιχθεί ο νέος Εθνικός Οργανισμός Υγείας, ο επονομαζόμενος Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Οι επιπτώσεις δυσλειτουργίας του στην δημόσια υγεία είναι ήδη ορατές δια γυμνού οφθαλμού.......
Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι στην περιοχή Μεσολογγίου είναι συμβεβλημένοι μόνο πέντε (5) γιατροί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Συνολικά στην Αιτωλ/νία έχουν υπογράψει συμβάσεις μόνο δεκαεννέα (19) γιατροί, πράγμα που σημαίνει ότι αντιστοιχεί ένας (1) γιατρός σε 12.000 κατοίκους!
Εύγε κ. Λοβέρδε μας! Τόσο καλά, τόσο ανερυθρίαστα και τόσο καθαρά. Όλα αυτά οδηγούν στην κοινωνική ασφάλιση σε πλήρη κατάρρευση, τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους σε απόγνωση, τους γιατρούς σε επαγγελματική απαξίωση (6,5 ευρώ για κάθε επίσκεψη) και την δημόσια Υγεία στα τάρταρα της πλήρους ιδιωτικοποίησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα ιατρεία ΙΚΑ – ΕΤΑΜ η αναμονή ξεπερνάει τον ένα (1) μήνα, πράγμα το οποίο σε λίγο θα συμβαίνει και στα Δημόσια Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας κ.λπ.
Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι μέχρι σήμερα δεν έχει συμβληθεί κανείς μικροβιολόγος, οδοντίατρος, οφθαλμίατρος και πόσες άλλες ειδικότητες και βέβαια να σημειωθεί πλέον ότι ο ασφαλισμένος συμμετέχει στην δαπάνη εξετάσεων με 15% στους συμβεβλημένους γιατρούς.
Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου δηλώνει ότι ο εφιάλτης αυτός πρέπει να λάβει τέλος. Το Υπουργείο οφείλει να δώσει λύσεις στην κατεύθυνση βελτίωσης και παροχής υγείας στους χιλιάδες ασφαλισμένους και να υιοθετήσει τις θετικές προτάσεις που υπέβαλλε ο ιατρικός κόσμος δια των συλλογικών του οργάνων.
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την μείωση των δαπανών υγείας για το 2012 προδιαγράφουν ένα ζοφερό τοπίο.
Το επόμενο χρονικό διάστημα το Ε.Κ. Μεσολογγίου αναλαμβάνει μεγάλη πρωτοβουλία – συστράτευση όλων των φορέων, που θα καταλήξει σε ανοιχτή συγκέντρωση – εκδήλωση των φορέων στην πόλη προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα της δημόσιας υγείας και να υποβληθούν προτάσεις για βελτίωσή της και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων υγείας και περίθαλψης των εργαζομένων και συνταξιούχων.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
      Το Γραφείο Τύπου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΕΣΥ, ανεξαρτήτως βαλαντίου.
Τα επείγοντα ιατρεία των νοσοκομείων και οι κλινικές, κατά τις ημέρες εφημερίας (σχεδόν καθημερινά), παρουσιάζουν εικόνα πεδίου μάχης.
Άρρωστοι ταλαιπωρημένοι περιμένουν την μεταφορά τους στην κλινική επί ώρες, ελλείψει προσωπικού.
Συγγενείς εξαγριωμένοι τα βάζουν με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για τις καθυστερήσεις, επικαλούμενοι και τις «συνεχείς προσλήψεις» ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που αναγγέλλει το Υπουργείο.
Εφημερεύοντες γιατροί εξουθενωμένοι, καλούνται να επιλύσουν και διοικητικά προβλήματα, ενώ οι νοσηλεύτριες, ανεπαρκέστατες σε αριθμό, τρέχουν από άρρωστο σε άρρωστο «με την ψυχή στο στόμα».
Η έλλειψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, σε πολλές περιπτώσεις, είναι τέτοια που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των αρρώστων και την ψυχοσωματική υγεία γιατρών και νοσηλευτριών-νοσηλευτών, ενώ αυξάνει κατά γεωμετρική πρόοδο τις προαναφερθείσες δυσλειτουργίες.
υπομονή ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.
Ψάξε, και βρες τους ηγήτορές σου, τους πολιτικούς σου, που νοιάζονται για σένα.
Υπάρχουν. Διάλεξέ τους.
Κλείσε τ’ αυτιά σου στους σοβαρογελοίους πολιτικάντηδες.
«Και μην ανοίγεις όσο κι αν χτυπούν
Φωνάζουν μα δεν έχουν τι να πουν»