Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Δήλωση Βασίλη Μπρούμα για τον απολογισμό του δημάρχου

Πρωτοφανής στην αποκάλυψη και στην εφαρμογή της η λογική του δημάρχου Παναγιώτη Κατσούλη, όπως διεφάνη διακηρυσσόμενη και υπερασπιζόμενη μάλιστα δημόσια από τον ίδιον κατά τον ετήσιο απολογισμό του έργου της δημαρχίας  του.
Πριν  την προσεχή αναλυτική και συγκεκριμένη αντιπαράθεση επί του συνόλου των λεχθέντων του  εκ μέρους του Μετώπου Ελεύθερων Δημοτών,........
οφείλουμε να σταθούμε σε ένα θεμελιώδες, πυρηνικό ζήτημα.
Ο κ. δήμαρχος, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκε στη «θύελλα της αναδιοργάνωσης του κράτους και της εφαρμογής του μνημονίου» αναφορικά με τις υπηρεσίες που εδρεύουν στην πόλη.
«Δίνουμε μάχες», είπε, «για να παραμείνουν οι υπηρεσίες στον τόπο» (…σιγά τα αίματα!..) και «πίσω από την σχεδιαζόμενη κατάργηση ή απομάκρυνση υπηρεσιών δεν βρίσκονται σκοτεινά κέντρα αλλά το ότι ο δημόσιος τομέας τελείωσε και αναδιαρθρώνεται βίαια σε όλη την επικράτεια»(!), αλλά «βασικός στόχος είναι η διατήρηση – ενδυνάμωση υπαρχόντων υπηρεσιών και η διεκδίκηση νέων δομών».
Ωραίος ο κ. δήμαρχος! Όχι, θα κάτσει να σκάσει… Βαθυστόχαστη ανάλυση, ακλόνητα επιχειρήματα και ξεμπέρδεψε! Στέρεα η πολιτική λογική του κ. Κατσούλη.
Δεν βλέπει ούτε ζητήματα δικαιοσύνης, ούτε ζωτικά θέματα ταυτότητας και επιβίωσης του δήμου μας.
Πρόκειται για επιβεβαίωση, για μια ακόμη φορά, της λογικής της υποτέλειας και της δουλοφροσύνης που, δυστυχώς, υπηρετεί ο κ. δήμαρχος Μεσολογγίου.
Η ηττοπαθής, ψοφοδεής, άκρως επονείδιστη στάση του στην απεμπόληση των δικαιωμάτων του δήμου  και η αδράνειά του είναι απολύτως καταδικαστέες.
Όσο για την «ανύψωση του κύρους του δήμου» για την οποία μας λέει ότι εργάζεται πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπολογίζουν ένα δήμο υποτελή.
Εν τέλει και στο δια ταύτα: Ας  υποθέσουμε ότι ο κ. δήμαρχος πιστεύει πλήρως όσα είπε και ότι τα λεχθέντα δεν κρύβουν καμία απολύτως σκοπιμότητα.
Αν όντως ο κ. δήμαρχος  δεν αντιλαμβάνεται ποιοι πολεμούν το δήμο, τι είναι η μεσολογγίτικη συνείδηση και αξιοπρέπεια, αν έχει αυτή την εκτίμηση για τα όσα έπραξε μέχρι τώρα, αν έχει την πεποίθηση ότι το κύριο χαρακτηριστικό της μέχρι τώρα δημαρχίας του δεν είναι ότι συνέτεινε τα μέγιστα στην απαξίωση, στην καταρράκωση του κύρους του δήμου, στην απεμπόληση των δικαιωμάτων του και στην πολιτική του εξαθλίωση, αλλά ότι εργάζεται για την ανύψωση του κύρους του δήμου, τότε είναι πραγματικά επικίνδυνος και πρέπει εκών – άκων να παραιτηθεί από τη δημαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: