Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΒΑΣΩ ΚΑΤΡΑΚΗ

γράφει ο Γιώργος Σφυρής

Με έκπληξη διαβάζω τις αλλαγές στο Δ.Σ. του Μουσείου κι αυτό όχι γιατί μειώθηκαν τα μέλη...
(που ήταν δεκατρία και όχι έντεκα ) , αλλά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και τη νέα σύνθεση.
Όσ' αναφορά τις διαδικασίες, δεν τηρήθηκαν τα στοιχειώδη : διαφάνεια, μια και ούτε τα ίδια μέλη του Δ.Σ. γνώριζαν κάτι και δημοκρατικές διαδικασίες, μια και δεν έγινε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά αποφασίστηκε «ετσιθελικά» από κάποιους.
Όσ' αναφορά τη νέα σύνθεση, μου φαίνεται φυσιολογικό που δεν υπάρχει δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, γνωρίζοντας ότι κανένας δεν ήθελε ( ακόμη και πριν τα εγκαίνια), όπως και ότι υπάρχουν δύο δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας μια και είναι υποχρεωτικό (νόμος Παυλόπουλου). Ακόμη φυσιολογικό που έβγαλαν τους εκπροσώπους των συλλόγων που ίσως ήταν «τ' αγκάθια», εκείνο όμως που μου φαίνεται εξωφρενικό είναι η απομάκρυνση του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών. Γιατί ;
Κλείνοντας θα ήθελα να υπενθυμίσω σ' αυτούς που παίρνουν μόνοι τους τέτοιες αποφάσεις ότι το Μουσείο ανήκει στο Αιτωλικό και δεν είναι κτήμα τους.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έρχομαι να συμφωνήσω με τον Γιώργο Σφυρή, συμφωνώντας με την άποψη του, περί αδιαφάνειας και μη δημοκρατικών διαδικασιών, πράγμα όμως που δεν είναι πρωτάκουστο για το Δ.Σ. του Μουσείου.
Ο δήμαρχος γαλάνης, (που είναι κοαι πρόεδρος του Δ.Σ.) για μια ακόμα φορά, δεν στέκεται δυστυχώς στο ύψος των περιστάσεων. Διαλέγει αντί του ορθού δρόμου του διαλόγου, να εξυπηρετήσει τα μικρά συμφέροντα των φίλων του καταδικάζοντας στην αφάνεια το Μουσείο. Όσο για την "αποβολή" της ένωσης των χαρακτών από το Δ.Σ. της οποίας η Βάσω Κατράκη υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της, δεν χωράει καν σχολιασμού. Αντί αυτών, διαλέγει η συγκεκριμένη παρεούλα, να υπάρχει στην θέση τους ο εκπρόσωπος των τεχνοκριτικών, προτιμάνε λοιπόν ατί για τους πραγματικούς δημιουργούς, τους αυτόκλητους "κριτικούς". Η μιζέρια και η απαξίωση έχουν πρόσωπο και τώρα το γνωρίζουν όλοι.
Χρίστος Λάτσινος