Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Μαθησιακές δυσκολίες

Ενημερωτικό έντυπο με θέμα τις μαθησιακές δυσκολίες εξέδωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης-Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ)....
Η έκδοση απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και στους οποίους θα διανεμηθεί.
Στον πρόλογο της έκδοσης ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος τονίζει τα εξής:
«Όταν δεν αναγνωρίζουμε τις μαθησιακές δυσκολίες…
Όταν αδιαφορούμε για την αντιμετώπισή τους…
Όταν αποκρύπτουμε την πραγματικότητα …
Είναι σίγουρο ότι όχι μόνο δεν επιλύουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά συμβάλλουμε στη διόγκωση και εν τέλει στη διαιώνισή του.
Πολύ δε περισσότερο όταν αυτό το πρόβλημα αφορά τα παιδιά μας…
Το συναισθηματικό τους κόσμο, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων τους και ουσιαστικά τις ίσες ευκαιρίες προς όλους, που ως πολιτεία οφείλουμε να παρέχουμε.
Τα μαθησιακά προβλήματα ήταν και είναι υπαρκτά και αφορούν χιλιάδες συνανθρώπους μας.
Μόνο με την κατάλληλη εκπαιδευτική παρέμβαση από την πλευρά της πολιτείας - η οποία δυστυχώς δεν υφίσταται στο βαθμό που θα έπρεπε και την ανάλογη στήριξη της οικογένειας, μπορούν να αντιμετωπισθούν σωστά.
Για να συμβεί όμως αυτό, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι ενήμεροι.
Να γνωρίζουν σωστά, ώστε να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης επιτήδειων, αλλά και να μπορούν να αναγνωρίσουν την πολλαπλή διαφορετικότητα και ιδιαιτερότητα των μαθησιακών δυσκολιών.
Στην απόκτηση αυτής ακριβώς της γνώσης συμβάλλουμε ως Νομαρχιακή
Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας.
Tο έντυπο είναι το αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας και της συνεργασίας της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας και του Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης – Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.), του Νομού μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: