Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΜΑΝΤΑΜ ΜΠΟΒΑΡΥ" του Γκυστάβ Φλωμπέρ στη Λέσχη Ανάγνωσης της "Διεξόδου"

Η πρώτη συνάντηση της φθινοπωρινής περιόδου των φίλων της "Λέσχης Ανάγνωσης", που για τρίτο χρόνο οργανώνει το Κέντρο Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος" στο Μεσολόγγι, ...
θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα.

Στη συνάντηση αυτή, οι κυρίες Μαρία Φιλιπποπούλου, Ιφιγένεια Μάρκου - Μπεμπέλη και Ραλλού Κυριακοπούλου με συντονίστρια την συγγραφέα Ακακία Κορδόση θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν το μυθιστόρημα του Γκυστάβ Φλωμπέρ, "Μαντάμ Μποβαρύ".

Το μυθιστόρημα έχει ως έναυσμα μια πραγματική ιστορία που περιγράφει τη ζωή της Έμμας Μποβαρύ, μιας αναθρεμμένης με θρησκευτικές αρχές κόρης ενός μικρού γαιοκτήμονα που επιλέγει να παντρευτεί έναν άσημο επαρχιακό γιατρό και να ζήσει σε μια κλειστή επαρχιακή κοινωνία.

Με τις προσδοκίες της να διαψεύδονται και απογοητευμένη απο την ανούσια ζωή της αρχίζει να αναζητά την πραγματοποίηση των ονείρων της στα πρόσωπα εραστών, απο τους οποίους όμως εγκαταλείπεται, και τελικά αυτοκτονεί τρέμοντας στην ιδέα ενός σκανδάλου.

Όποιος επιθυμεί να προστεθεί στην μεγάλη παρέα των βιβλιόφιλων της "Λέσχης" και να μοιραστεί τη χαρά και την συγκίνηση της ανάγνωσης με άλλους ή να επεκτείνει την ατομική του εμπειρία σε συλλογική μπορεί ελεύθερα να συμμετάσχει.

Οι συναντήσεις γίνονται σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ), του οποίου ήταν η ιδέα καθιέρωσης των "Λεσχών" σε όλη τη χώρα.
www.diexodos.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: