Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Νέο τεύχος του περιοδικού «Διέξοδος»


Με ανοιξιάτικο θέμα στο εξώφυλλο, φωτογραφία του γραφίστα Πάνου Γεωργακόπουλου, κυκλοφόρησε το 21ο τεύχος (Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος 2009) του περιοδικού "Διέξοδος" που εκδίδει το ομώνυμο Πολιτιστικό...
Κέντρο στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.

Στο περιεχόμενο του νέου τεύχους του περιοδικού περιλαμβάνονται άρθρα για τα γράμματα, τις τέχνες και τον πολιτισμό μεταξύ των οποίων της συγγραφέως Ακακίας Κορδόση με τίτλο "τ΄όνειρο μιας παλιάς που δεν σβεί χάρης", της καθηγήτριας Όλγας Γιαννακογιώργου - Μαυρομάτη για τον Κωστή Παλαμά με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 χρόνων από την γέννησή του, της τελειόφοιτης ΜΜΕ Σοφίας Νικάκη για τον Σαλβαντόρ Νταλί και της αρχαιόλογου Μαριάνθης Αναστασιάδη για την Κωνσταντινούπολη.

Στο ίδιο τεύχος ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει κριτικό σημείωμα της συμβούλου δημοσίων σχέσεων της "Διεξόδου" Βάσως Γκοβάτσου και άρθρο της σύνταξης για έναν αφανή ήρωα που ζεί στο Μεσολόγγι ο οποίος είναι καθηλωμένος επί χρόνια στο κρεββάτι και έχοντας αδυναμία να κινήσει οποιοδήποτε μέλος του σώματός του, πλην του δείκτη του ενός χεριού, "δημιουργεί" εκλεκτούς στίχους και ζωγραφίζει με τον υπολογιστή του υπέροχα έργα.

Το περιοδικό κυκλοφορεί σε 7.000 τεύχη και διανέμεται δωρεάν. Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει αποδέκτης του μπορεί να αποστείλει τα στοιχεία του στην διεύθυνση Αθανασίου Ραζηκότσικα 23 Ιερή Πόλη Μεσολογγίου Τ.Κ. 30 200.
Λεπτομέρειες για την εν γένει "προσωπικότητα" της "Διεξόδου" καθώς και για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της μπορεί να πληροφορηθεί από την ιστοσελίδα www.diexodos.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: