Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Μουσείο «Βάσω Κατράκη»: Αλλαγή προσώπων στο ΔΣ

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός σύλλογος «Το Αιτωλικό» μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Χαρακτικής «Βάσω Κατράκη» με ένα μέλος του, βάση του καταστατικού ίδρυσης του Μουσείου...

Μετά τις εκλογές που έκανε ο σύλλογος και την συγκρότηση της νέας σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του, κοινοποίησε έγγραφο προς τον Πρόεδρο του ΔΣ του Κατράκειου, Δήμαρχο Αιτωλικού Νίκο Γαλάνη, με το οποίο γνωστοποίησε ότι ο σύλλογος ορίζει νέο εκπρόσωπό του για το Μουσείο.

Ο νέος εκπρόσωπος είναι ο Γραμματέας του συλλόγου Χρήστος Λάτσινος.
Οι πληροφορίες μας λένε, ότι όταν ο Δήμαρχος διάβασε το έγγραφο του συλλόγου σχολίασε: «Ο Πολιτιστικός μου κήρυξε τον πόλεμο»!!!!!!
Η πληροφορία αυτή δεν επιδέχεται καμία διάψευση, γιατί υπάρχουν επώνυμες μαρτυρίες.

Το θέμα είναι γιατί ο Δήμαρχος θεωρεί «πόλεμο» στο πρόσωπό του, τον ορισμό του νέου εκπροσώπου του Πολιτιστικού συλλόγου στο Μουσείο;
Είναι προκατειλημμένος απέναντι στον σύλλογο και γιατί;
Είναι πρόβλημα γι’ αυτόν ο νέος εκπρόσωπος του Συλλόγου;
Η θητεία του σαν Πρόεδρος του ΔΣ του Μουσείου κρίνεται αρνητική. Το μουσείο υπολειτουργεί και το ΔΣ συνεδριάζει σπάνια.
Αν του είναι βάρος η Προεδρία του Μουσείου, γιατί δεν παραιτείται και να ορίσει αντικαταστάτη του άλλο πρόσωπο;

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που δημιουργούνται σχετικά με τις σχέσεις του Δημάρχου με τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας.
Σχέσεις που χαρακτηρίζονται από αρνητικές έως ανύπαρκτες και επιβεβαιώνονται με την παραπάνω φράση, δείχνοντας ταυτόχρονα και τα αισθήματα του Δημάρχου απέναντι στον κατεξοχήν εκφραστή του πολιτισμού στο Δήμο μας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

1 σχόλιο:

Χρίστος Λάτσινος είπε...

Κύριοι,
δεν γνωρίζω από που αντλείται αυτή σας την πληροφορία, σας δηλώνω όμως τα παρακάτω:
Πράγματι μου έγινε η τιμή να ψηφιστώ στο τελευταίο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου εκπρόσωπός του στο Μουσείο Βάσω Κατράκη, αλλά δεν βλέπω γιατί αυτό να αποτελεί ένδειξη πολέμου του Συλλόγου που εκπροσωπώ με τον κ. Δήμαρχο. Εγώ προσωπικά δεν έχω καμία πολεμική σχέση με τον κ. Γαλάνη, αλλά και ως Γραμματέας του Συλλόγου σας διαβεβαιώνω ότι ούτε ο Πολιτιστικός Σύλλογος αισθάνεται να βρίσκεται σε πόλεμο με τον κ. Δήμαρχο. Προσωπικά ευχαριστώ τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου για την τιμή που μου έκαναν και υπόσχομαι να εργαστώ για τα συμφέροντα του Μουσείου μας.
Χρίστος Λάτσινος