Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Επισκευάστηκε το Δυτικό γεφύρι.

Οι παραινέσεις προς την Δημοτική Αρχή ότι «η επισκευές (των γεφυριών) είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής, με ότι μέσο διαθέτει», καθώς και οι παρεμβάσεις των πολιτών...προς τους αρμόδιους (Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο) έπιασαν τελικά τόπο.
Από το πρωί σήμερα, γίνεται η επισκευή των Δυτικών γεφυριών με πέτρα.
Ο Δήμος προμηθεύτηκε πέτρα που μοιάζει με αυτή των γεφυριών, καθώς και (όσο το δυνατόν) παρόμοιες πλάκες για την επιφάνεια των στηθαίων, δείχνοντας έτσι σωστά αντανακλαστικά απέναντι στην κοινή γνώμη, αλλά και ότι έχουν ευαισθησία οι αρμόδιοι όταν θέλουν και όπου χρειάζεται!


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση σε στα(2)σχόλια της 7ης Απριλίου:Η ανθρωπότητα από καιρό τώρα θα ήταν ευτυχισμένη,αν όλη τη μεγαλοφυϊα που διαθέτουν οι σωτήρες ηγέτες μας για να επανορθώσουν τις βλακείες τους, τη χρησιμοποιούσαν για να μην τις διαπράττουν.Ως νέος ψαράς (εγγράμματος)και γόνος παραδοσιακής οικογένειας της λιμνοθάλασας, σας θυμίζω τη γνωστή ρήση "το ψάρι βρομάει απ' το κεφάλι"Χωνέψτε το καλά. Η μιζέρια του γιοφυριού μου,της γειτονιάς μου,της πόλης μου και των συμπολιτών μου, προέρχεταικαι διαπράττεται ανελλιπώς από τους ηγέτες με τα ολόλευκα χέρια και κρινένια ακροδάκτυλα.Κουραστήκαμε να βάζουμε λιθαράκια για λογαριασμό αργόσχολων.Σήμερα απαιτώ ογκόλιθους.Ο πακτωλός των ευρώ μοιράζεται στη διαδρομή σε χέρια που φορούν ΡΟΛΕΞ.Τα δικά μου κρατούν σταλίκι και της γυναίκας μου "κουπί" Γιατί τόση φασαρία για δυο-τρεις πέτρες και τόσα εύσημα στους δημοτικούς και γλοιώδεις άρχοντοχωριάτες;

Ανώνυμος είπε...

Τα γεφύρια έχουν χαρακτηριστεί ως διατηρητέα μνημεία και ως τέτοια την ευθύνη για οπoιαδήποτε παρέμβαση που γίνονται σε αυτά πρέπει να λαβαίνει γνώση η εφορία νεοτέρων μνημείων. Στην προκειμένη περίπτωση έγινε κάτι τέτοιο; Έγινε κάποια μελέτη για την αποκατάσταση αυτών; (εκτός κι αν η δημοτικη μας αρχή έχει τις ανάλογες γνώσεις, όπως άλλωστε έχει πράξει και στο παρελθόν -βλέπε Αν. Γεφύρια). Πάντως οι όλες ενέργειες της δείχνουν αναλγησία και έλειψη ευαισθησίας και ότι κάνει το κάνει για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, λες και ο κόσμος τρώει κοτόχορτο. Το δυστύχημα γι' αυτούς είναι ότι αρχίζει πια να ξυπνάει.