Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Βρέθηκε το ανάκτορο του Οδυσσέα



Την ανακάλυψη του ανακτόρου του Οδυσσέα στην Ιθάκη, ανακοίνωσε για πρώτη φορά η επιστημονική κοινότητα σε εκδήλωση της Βορέειου Βιβλιοθήκης .......
του Δήμου Αμαρουσίου.Τις αρχαιολογικές έρευνες που έφεραν στο φως το ανάκτορο του Οδυσσέα στην Ιθάκη και πιστοποιούν την ιστορικότητα του Ομηρικού βασιλέα, παρουσίασαν για πρώτη φορά οι ερευνητές - πανεπιστημιακοί καθηγητές στη διάρκεια επιστημονικής διάλεξης που διοργάνωσε η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου στο Δημαρχείο της πόλης.
Η πρόεδρος της Βορέειου Βιβλιοθήκης, Γλυκερία Μόστρου, στον εναρκτήριο χαιρετισμό της μετέφερε, μεταξύ άλλων, τις ευχαριστίες του Δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, προς τους καθηγητές Πανεπιστημίου για την ιδιαίτερη τιμή να ανακοινώσουν στην πόλη τους, για πρώτη φορά, αυτή την τόσο σημαντική επιστημονική ανακάλυψη.
Οι υπεύθυνοι της αρχαιολογικής σκαπάνης, ακαδημαϊκοί, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, τακτικός καθηγητής προϊστορικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και η Σπυριδούλα Κοντορλή - Παπαδοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια προϊστορικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μοιράστηκαν με το ακροατήριο την εμπειρία των ερευνών τους που οδήγησαν στα ίχνη του ομηρικού παλατιού στο μικρό νησί του Ιονίου, και που μαρτυρούν και αποδεικνύουν ότι ο Οδυσσέας ήταν υπαρκτό ιστορικό πρόσωπο.
Με τη σειρά του, ο καθηγητής κ. Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη για την ευκαιρία που τους προσέφερε για την πρώτη επιστημονική ανακοίνωση της ανακάλυψης τους, «μίας ανακάλυψης μεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας για την Ελλάδα αλλά και τη διεθνή αρχαιολογική κοινότητα», όπως τόνισε.
Ανάμεσα σε άλλους, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ιθάκης, κ. Βασιλόπουλος, καθηγητές Πανεπιστημίου από την Ελλάδα και τη Σουηδία, αρχαιολόγοι φιλόλογοι, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου.
Από epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια: