Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Σχόλιο στην ανακοίνωση Κατσούλη για τις αλυκές

Αντιγράψαμε την παρακάτω ανακοίνωση του κ. Κατσούλη από κάποιο blog της περιοχής αφού σε μας δεν έφτασε ποτέ. Παρακαλούμε δε τον κ. Κατσούλη, να μας συμπεριλαμβάνει από 'δω και πέρα στους παραλήπτες των ανακοινώσεων του ώστε να ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας
Όσον αφορά στο ...ψητό:
Αποδίδονται ευθύνες για ολόκληρη τη θητεία Αναγνωστόπουλου....... αλλά και τα 2 τελευταία χρόνια Πρεβεζάνου χωρίς να τεκμηριώνεται πουθενά ο κατήφορος που πήραν οι αλυκές επί Αναγνωστόπουλου (όπως πάντα υποστηρίζει ο κ. Κατσούλης). Αντίθετα, τα δύο χρόνια Πρεβεζάνου παρατίθενται κάποια στοιχεία (ελέγχεται η ακρίβειά τους).
Αλήθεια κ. Κατσούλη, τα τελευταία 4 από τα 6 χρόνια που αναφέρετε, μήπως μπορείτε να μας αναφέρετε αναλυτικά ποια ήταν τα "απανωτά λάθη, που οδήγησαν την επιχείρηση σε οικονομικό αδιέξοδο" και ποιος ήταν πρόεδρος της επιχείρησης κατά το μεγαλύτερο διάστημα?
Μήπως μπορεί να απαντηθεί γιατί ο αριθμός των εποχικά εργαζόμενων παρέμεινε επί Αναγνωστόπουλου μεγάλος αν και αγοράστηκαν επι  Πρεβεζάνου μηχανήματα ώστε να αυτοματοποιηθεί η παραγωγή?
Έχετε στοιχεία για τις οφειλές προς το ΙΚΑ για τα 4 τελευταία χρόνια?
Κατά τη θητεία Πρεβεζάνου λήφθηκε το δάνειο των περίπου 550.000€. Από τη συμφωνία για το αλάτι ο Δήμος πήρε τα επόμενα 4 χρόνια (σύμφωνα με δικά σας στοιχεία) 1.200.000€. Φυσικά δεν ξέρω ποια είναι τα λειτουργικά έξοδα των αλυκών, αλλά μήπως θα μπορούσαν ήδη τα μηχανήματα να έχουν εξοφληθεί κιόλας και να αρχίσει η κερδοφορία?
Ποια ήταν η παραγωγή, αν γνωρίζετε, με τον παραδοσιακό τρόπο συλλογής και ποια με τα μηχανήματα? Πόσο θα πωλούσαμε όλο το αλάτι που θα μαζεύαμε με τον παραδοσιακό τρόπο τα 4 τελευταία χρόνια και πόσο θα έπρεπε να πωλείται ώστε να βγάλει ο Δήμος από αυτό 1.200.000€ σε 4 χρόνια (και φυσικά ποιος θα το αγόραζε σε αυτή την τιμή)?
Και κάτι τελευταίο. Λέτε στην ανακοίνωσή σας ότι "Ήδη ξεκινήσαμε συζητήσεις, όχι μόνο για τη σωτηρία των σημαντικών περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης αλλά και για την αξιοποίησή τους" αλλά για τους εργαζομένους δεν λέτε τίποτε. Τι πρέπει να περιμένουν όλοι αυτοί οι συνδημότες μας?
Εννοείται πως την οποιαδήποτε απάντησή σας στα παραπάνω ερωτήματα θα τη δημοσιοποιήσουμε μόλις τη λάβουμε.

Από staliki

Σημείωση etolikonews: Ο διευθυντή μέχρι πρόσφατα των "Αλυκών Μεσολογγίου" κ. Πουλής , ήταν μέλους μέχρι λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές της δημοτικής πλειοψηφίας υπό τον Δήμαρχο κ.Αναγνωστόπουλο και τώρα εκλέχτηκε στην πλειοψηφία του κ. Κατσούλη. Άρα κ. Δήμαρχε του νέου Δήμου Μεσολογγίου ξέρετε που να ψάξετε και να πράξετε αναλόγως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: