Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Δεν μου άρεσε

Καθόλου ΔΕΝ μου άρεσε.

Μιλάω για την απάντηση του νέου μας Δήμαρχου Πάνου Κατσούλη, στον βουλευτή της ν.δ. Μάριο Σαλμά, σχετικά με τις δαπάνες του συνδυασμού του και το τι μέλλει ή πρέπει γενέσθαι.
Όσοι έχετε παρακολουθήσει το θέμα θα ξέρετε ότι έχει προκύψει ένα θέμα σχετικά με το ότι ο συνδυασμός του Πάνου Κατσούλη, .......ΔΕΝ κατέθεσε όπως προέβλεπε ο νόμος τις προεκλογικές  του δαπάνες.
Αυτό έπρεπε να γίνει την ημέρα που κατατέθηκε ο συνδυασμός στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου.
(Σε μια συζήτηση που είχα έμαθα, ότι ούτε οι άλλοι συνδυασμοί, πλην των Μουρκούση και Μαργαρίτη, ΔΕΝ είχαν καταθέσει τις προεκλογικές τους δαπάνες, άρα λοιπόν όποιος κι αν κέρδιζε από τους πτέραρχο ή αναγνωστόπουλο, θα είχε το ίδιο πρόβλημα).
Ίσως γι αυτό να καίγεται κι ο Σαλμάς, μιας κι ο Μουρκούσης, είναι "δικό του" παιδί.
Ο βουλευτής λοιπόν, επικαλείται το νόμο 3870 του 2010 (είναι ο νόμος για τις δαπάνες των συνδυασμών που θα μετέχουν στις  Καλλικρατικές εκλογές) και τα σχετικά άρθρα του και ερωτά τον υπουργό τι πρόκειται να κάνει.
(για όσους δεν είστε ενήμεροι σχετικά με την επερώτηση του βουλευτή υπάρχει στο etoliko-news  εδώ και στο Σάλτσινο, εδώ)
Τι ακριβώς όμως λέει ο επικαλούμενος νόμος και συγκεκριμένα η παράγραφος 2 του άρθρου 10 που επικαλείται ο βουλευτής
ιδού...
(κάντε click πανω στη φωτό για μεγέθυνση)

 και ολοκληρώνει ο βουλευτής την... επερώτησή του
"Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
i. Θα εφαρμοσθεί ο νόμος σε όσους συνδυασμούς πρώτευσαν στις εκλογές, αλλά δεν έχουν τηρήσει τις ανωτέρω προβλεπόμενες διαδικασίες;
ii. Θα δεχθεί το Υπουργείο σας την ανάληψη καθηκόντων Δημάρχων, που θα έχουν εκλεγεί με πλήρη αδιαφάνεια στα οικονομικά των συνδυασμών τους και με εκπεφρασμένη εμπράκτως την περιφρόνησή τους στις διατάξεις του νόμου;
iii. Ειδικά για το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, τι προβλέπεται να συμβεί, όταν ο επιτυχών συνδυασμός, δεν έχει δημοσιοποιήσει νομίμως τα έσοδα-έξοδά του;»"
 
και (ορθά) θεωρεί τον εαυτό του θιγόμενο  ο νεοεκλεγείς δήμαρχος και φροντίζει να απαντήσει (και καλά κάνει), πλην όμως όπως γράφω και στην αρχή, η απάντησή του, εμένα τουλάχιστον, ΔΕΝ μου άρεσε, ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ μου άρεσε.
Όλη η απάντηση υπάρχει  εδώ,
Τι λέει στην απάντησή του μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος

εγκαλεί τον βουλευτή "βουλευτής του κόμματος «των ομολόγων και του Βατοπεδίου»", πράγμα το οποίο θεωρώ ΜΕΓΑΛΟ ΑΤΟΠΗΜΑ, διότι ΔΕΝ με ενδιαφέρει σε ποιο κόμμα είναι ο βουλευτής, ΑΛΛΑ τι ερωτά, και σ' αυτό θέλω να απαντήσει ο Δήμαρχός μου, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τα συμφέροντά μου σε λίγες ημέρες.

Στην συνέχεια αναφέρει ο Πάνος Κατσούλης "Υπεύθυνοι για τον έλεγχο που υπαινίσσεστε δεν είναι το Υπουργείο και ο Υπουργός. Έχει θεσπιστεί μαζί με τη δημοσίευση του σχετικού νόμου, ανεξάρτητη αρχή ως «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ». Αυτή θα αποφανθεί αν υπάρχουν παραβάσεις και ποιες θα είναι οι προβλεπόμενες από το νόμο ποινές".
Είναι προφανές, ότι πρόκειται για ένα φαύλο επιχείρημα, διότι εμένα ως δημότη, ποσώς με ενδιαφέρει πια είναι η αρμόδια αρχή να κρίνει το σωστό ή όχι, το νόμιμο ή το παράνομο, με ενδιαφέρει η ουσία, και στην ουσία ΔΕΝ απαντά εκ νέου ο Δήμαρχος αντιθέτως συνεχίζει "Επομένως δεν κρίνει ο Υπουργός και ούτε δύναται «να με απαλλάξει ως πολιτικά δικό του» , όπως από τα συμφραζόμενά σας διαφαίνεται" και εδώ εγώ απαντάω "στο σπίτι του κρεμασμένου ΔΕΝ μιλάνε γα σχοινί", οι τελευταίοι που δικαιούνται να ομιλούν για απαλλαγή από αδικήματα και συγκάλυψη σκανδάλων, είναι οι του πασοκ, (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι νεοδημοκράτες υπολείπονται σε συγκαλύψεις - πλην όμως οι του πασοκ, είναι οι ΤΟΡ - οι διδάξαντες το αντικείμενο) και ολοκληρώνει την φράση του ο Δήμαρχος ειρωνικά, με το εξής "κάτι βέβαια που ουδέποτε συνέβαινε επί των ημερών που κυβερνούσε το κόμμα σας και κυριαρχούσε η αξιοκρατία…" και βεβαίως ΜΟΝΟ πίκρα μπορεί να μου προκαλέσει, κι αυτό γιατί η αιτίαση αυτή, αποδιδόμενη σε καθομιλούμενη ελληνική, λέει "μιλάτε εσείς; και εσείς τα ίδια κάνατε", και ως εκ τούτου μας προϊδεάζει ότι οι εξαγγελίες για νέα ήθη και νέο τρόπο διοίκησης, ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ (φοβάμαι) ΑΠΛΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ.
Συνεχίζει ο Δήμαρχος αναλυτικά και παραθέτει το πόσο νόμιμος είναι ο συνδυασμός, πόσα πολλά βιβλία τήρησε, πόσοι έλεγχοι τους έγιναν, πάλι όμως ΔΕΝ απαντάει στο ερώτημα "κατατέθηκαν, όπως ο νόμος προέβλεπε ή όχι, υπάρχει παράβαση του νόμου ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
Δίνει μια απάντηση, χωρίς ουσία, που χρησιμοποιεί ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ για λόγους εντυπωσιασμού, χωρίς στην ουσία να λέει τίποτα και να απαντάει σε τίποτα.
Ποια είναι τα ΝΕΑ ΗΘΗ λοιπόν;
Από τέτοιες απαντήσεις οι δημότες και των τριών πρώην Δήμων, είμαστε χορτάτοι, θέλουμε και ζητάμε από το νεοεκλεγμένο Δήμαρχο, να απαντά στην ουσία και όχι ως νέος λαλιώτης, λέω πολλά, χωρίς να λέω τίποτα.
Και κλείνει την απάντησή του ο Πάνος Κατσούλης, εμπαίζοντας και προκαλώντας (κατά τη γνώμη μου) το λαϊκό αίσθημα, λέγοντας "Διαθέτουμε όμως και κάτι ακόμη που ως κοινοβουλευτικός άνδρας το ξεχάσατε. Τη λαϊκή ετυμηγορία" και εδώ βεβαίως ξεχνάει αυτό, ότι η επικαλούμενη λαϊκή ετυμηγορία αντιπροσωπεύεται επί του συνόλου των 36.716 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων μόλις από τους 8.220 δηλαδή λίγο πάνω από το 20% του συνόλου (αυτά βεβαίως είναι τα αποτελέσματα της ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ της αποχής, που τόσο πέραση είχε στις Δημοτικές εκλογές).
Ξεκαθαρίζω ότι, σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΣ στο νέο Δήμαρχο, στον οποίο σαφώς θα πρέπει να του δοθεί και ο απαιτούμενος χρόνος για να προσπαθήσει να βάλει σε τάξη το χάος που αφήνουν πίσω τους οι τρεις terminators , γιάννης - νίκος - αντώνης.
Με τον Πάνο Κατσούλη συνεργάστηκα, στήριξα την υποψηφιότητά του, όταν μας την ανακοίνωσε ένα βράδυ στο Αιτωλικό, στάθηκα υπέρμαχος του, μέχρι που προέκυψε στο ψηφοδέλτιο του ο ανάξιος καραδήμας και από τότε ανέκρουσα πρύμναν και παρέμεινα αμέτοχος στα προεκλογικά δρώμενα.
Πίστευα και πιστεύω ότι έχει τα φόντα να είναι ένας καλός Δήμαρχος, (και αυτό πιστεύω θα το δείξουν σύντομα οι επιλογές του) αυτό όμως ΔΕΝ σημαίνει σε καμία περίπτωση, ότι θα σταματήσω να έχω γνώμη, να την λέω και να στέκομαι απέναντι σ' αυτά που η δική μου λογική μου λέει ότι είναι λάθος.
Αυτή εξ΄ άλλου, είναι και η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, η αντιπολίτευση, αυτό είναι που δεν ήξερε και δεν κατάλαβε ποτέ ο θλιβερά απερχόμενος γαλάνης.

Υγ. επίσης δεν μου αρέσει καθόλου, η οργή που περιέχει η τελευταία πρόταση της απάντησης Κατσούλη στον βουλευτή "ο οποίος θα μείνετε στην ιστορία ως ο μοναδικός εκπρόσωπος στα κοινοβουλευτικά δεδομένα του νομού μας, που με επερώτηση στρέφεται εναντίον νεοεκλεγμένου δημάρχου και αμφισβητεί την εκλογή του. Γι’ αυτό σας εύχομαι και εις ανώτερα…" μου θύμισε γαλάνη, "κανείς ΔΕΝ μπορεί να με κρίνει, κανείς ΔΕΝ δικαιούται να ρωτάει για μένα και να με αμφισβητεί, κανείς ΔΕΝ έχει το δικαίωμα να μου κάνει αντιπολίτευση", όχι φίλτατε Δήμαρχε, ΌΛΟΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΌΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ, γιατί αυτό διαχωρίζει τους δήθεν ενεργούς (που συνήθως είναι  συμφεροντολογικά και ιδιοτελώς προσαρτόμενα στην εξουσία ανθρωποειδή) ,  από τους ενεργούς και τους μη ενεργούς πολίτες.
Ελπίζω ΑΜΕΣΑ, να λάβει ο Δήμος ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ απάντηση και ενημέρωση σχετικά με τα δρώμενα και με τις αναμενόμενες εξελίξεις, από τον ίδιο τον Δήμαρχο  και όχι από ιστολόγια ή εφημερίδες.
Εις αναμονήν των νέων ηθών
Καλημέρα σας

εδώ θα βρείτε τις προβλεπόμενες ποινές για το νομικό παραπάτημα Κατσούλη
Δείτε στο sarakaimara, μια ανάρτηση  εδώ, που αν δεν με γελάει το φτωχό μυαλό μου, αφορά το θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: