Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ξεκίνησε η έκθεση φωτογραφίας "Ο αέναος κύκλος της εργασίας"

Ένώ οι εκλογές βαδίζουν τον δρόμο τους, το Κέντρο Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος" στη Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου συνεχίζει το δικό του , έχοντας χωρίς πάντα διάπλατα τις πόρτες του ανοιχτές σε κάθε μορφής πολιτιστικού ενδιαφέροντος...... Έτσι την Κυριακή 31 Οκτωβρίου με την παρουσία εκατοντάδων φιλότεχνων τόσο από την Ιερή Πόλη όσο και από όλο τον νομό Αιτωλoακαρνανίας, ξεκίνησε η νέα έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο "Ο αέναος κύκλος της εργασίας" .
Πρόκειται για μια έκθεση σαράντα έγχρωμων και ασπρόμαυρων φωτογραφιών μεγάλων διαστάσεων σε καμβά, που φιλοξενείται στις αίθουσες της Πινακοθήκης της "Διεξόδου" και στην οποία παρουσιάζονται τα επαγγέλματα που χάθηκαν ή αυτά που τείνουν να εξαφανιστούν από την πολιορκία του τεχνολογικού πολιτισμού. Επαγγέλματα μιας διαφορετικής καθημερινότητας όπως τα κατέγραψε η ευαίσθητη ματιά των φωτογράφων Σπύρου Μαρκογιάννη, Βασίλη Βαρσακέλη και Στέλιου Φιλίππου.
Την έκθεση, που "έστησε" ο ζωγράφος και εικαστικός επιμελητής της "Διεξόδου" Βαγγέλης Ρόμπολας, παρουσίασε ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής κ. Γιάννης Δακαλάκης.
O τσαγκάρης με τη φαλτσέτα, ο κτηνοτρόφος που αρμέγει, ο γυρολόγος παλιατζής με το κάρο, ο λατερνατζής, ο πεταλωτής αλόγων, ο νταουλτζής, ο επισκευαστής καϊκιών στο καρνάγιο, ο μεταλλωρύχος, ο υπαίθριος πωλητής, η υφάντρα των χαλιών, ο καραγκιοζοπαίχτης και οι οργανοπαίκτες του δρόμου είναι μερικοί από τους ανθρώπους που κατέγραψε ο φακός των τριών καλλιτεχνών την ώρα της δουλειάς τους .
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου και θα είναι ανοιχτή καθημερινά (πλην Δευτέρας και Τρίτης) 10.30 το πρωί έως 1 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα έως 8.30 το βράδυ.
Στα πλαίσια της έκθεσης η Ιστορικός Τέχνης της ¨Διεξόδου¨ θα πραγματοποιεί δωρεάν εκπαιδευτικές ξεναγήσεις σε ομάδες μαθητών σχολείων μετά απο τηλεφωνικό ραντεβού (26310 51260).
Σημείωση: Στην αριστερή φωτογραφία ο κ. Γιάννης Δακαλάκης προλογίζοντας την έκθεση, στη μεσαία οι φωτογράφοι με τον κ. Βαγγέλη Ρόμπολα και στη δεξιά άποψη του κοινού σε μια απο τις αίθουσες όπου εκτίθενται οι φωτογραφίες.
www.diexodos.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: