Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Siemens: Πλαστά έγγραφα Χρ. Βερελη ?

Έντονο προβληματισμό και αμηχανία έχει προκαλέσει σε δύο μέλη της εξεταστικής επιτροπής η πιθανότητα να είναι ανακριβή (sic) κάποια από τα έγγραφα που έχει καταθέσει και επικαλείται ο πρώην υπουργός......Οι ενδείξεις για το γεγονός δεν φαίνονται αμελητέες και οι προσπάθειες διασταύρωσης των διαφόρων στοιχείων έχουν δημιουργήσει διαρροές.
Εάν προκύψουν ικανά στοιχεία θα ανατραπεί η μέχρι σήμερα εγκατεστημένη κοινή πεποίθηση για την αθωότητά του η οποία στηρίζεται στην έντονη εναντίωσή του προς τα συμφέροντα της Siemens και μάλιστα σε αντιδιαστολή με παραλείψεις του Ν. Χριστοδουλάκη.
Επιπλέον, μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε ερωτηματικά για την σκοπιμότητα της πράξης και για τυχόν συσχετισμούς με άλλες υποθέσεις που είναι υπό εξέταση ή θεωρούνται κλεισμένες.
Αναμένονται εξελίξεις καθώς οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής παρατείνονται για έναν ακόμη μήνα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επικίνδυνη χωματερή πετρελαϊκών αποβλήτων ο Αστακός

Η πράσινη ανάπτυξη του κ. Παπανδρέου και τα μεγάλα λόγια ενταφιάζονται στη χωματερή των αραβικών πετρελαϊκών αποβλήτων του Αστακού.
Ήδη δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ που χωροθετεί την μονάδα χωρίς να έχει κατατεθεί καμία από τις επτά μελέτες που απαιτούνται, ούτε καν η μελέτη επικινδυνότητας που υποτίθεται πως ανέθεσε η κ. Μπιρμπίλη στη ΔΕΠΑ.
Μέχρι σήμερα λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας πουθενά στο κόσμο δεν λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με βάση το LPG.Το 1984 σε δεξαμενές LPG στο Σαν Χουάν του Μεξικού, το οποίο προκάλεσε το θάνατο σε περισσότερους από 500 ανθρώπους και τον τραυματισμό περίπου 6.000. Ένα ακόμη ατύχημα συνέβη στην Τοσκάνη το 2009 όταν εξερράγη βαγόνι που μετέφερε LPG. Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι.
Το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές χώρες αποφεύγουν τις μεγάλες εγκαταστάσεις LPG, εμμέσως συνάγεται και από την πρόθεση των επενδυτών να εξάγουν την ηλεκτρική ενέργεια στην Ιταλία και παρ’ όλα αυτά επιλέγουν ως τοποθεσία εγκατάστασης την Ελλάδα. Το ερώτημα εύλογο, γιατί η εγκατάσταση δεν γίνεται στην Ιταλία ; η απάντηση απλή: ουδέποτε η Ιταλία θα δεχόταν την εγκατάσταση μονάδας τόσο μεγάλης επικινδυνότητας στο έδαφος της.
Σημειώνεται ότι πάγια τακτική της γειτονικής χώρας είναι να εγκαθιστά ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες μεγάλης όχλησης ή επικινδυνότητας σε γειτονικές χώρες, όπως συμβαίνει με τα ανθρακικά εργοστάσια σε Αλβανία και Μαυροβούνιο που θα αναπτύξουν ιταλικές εταιρείες.Ενώ εμείς?