Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Έγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Γ Πρεβεζανου

Παρουσία πλήθους κόσμου εγκαινιάστηκαν τα γραφεία του συνδυασμού μας "Πορεία Δημιουργίας".
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν:
Ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Κεδίκογλου ως εκπρόσωπος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας,.....

Ο κ. Ζωγράφος Λάμπρος, μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας,
Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Σκαρμούτσος,
Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Σύρρος,
Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος Δημοτικός Σϋμβουλος κ. Νίκος Καραπάνος
Η Νομαρχιακή Σύμβουλος κ. Νάγια Δακαλάκη
Οι πρώην Δήμαρχοι Οινιαδών και Αιτωλικού κ. Γεράσιμος Νεστωράτος και Κώστας Σταράμος,
Ο πρώην αντιδήμαρχος Οινιαδών κ. Στάθης Τίτας.

Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην βουλευτής κ. Σπήλιος Λιβανός, ΄δεν παραβρέθηκε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων αλλά με fax που απέστηλε, απήυθηνε θερμό χαιρετισμό.
Επίσης, παραβρέθηκε εκπροσωπώντας τον Βουλευτή κ. Κώστα Καραγκούνη ο αδελφός του Λεωνίδας.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε πως οι Αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου έχουν καθαρά πολιτικό χρώμα και σε αυτές πρέπει να δοθεί απάντηση από τους πολίτες που αντιδρούν στο μνημόνιο και στην επιτήρηση από το ΔΝΤ. Χαιρέτισε την υποψηφιότητα Πρεβεζάνου και δήλωσε σίγουρος για την επικράτηση στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Ο κ. Πρεβεζάνος, στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε τους συνδημότες για τη θερμή υποδοχή και παρουσία τους.
Ανέφερε ότι τόσο αυτός όσο και οι συνεργάτες του έχουν πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που ανέλαβαν να οδηγήσουν το νέο Δήμο πιο έμπειροι και πιο αποφασισμένοι και ζήτησε από τους πολίτες να τον εμπιστευτούν αφού έχει δώσει δείγματα γραφής κατά την προηγούμενη δημαρχιακή του θητεία στην Ι.Π. Μεσολογγίου την περίοδο 2003-2006.

Παρουσίασε στοιχεία από το ιδιαίτερα σημαντικό έργο που επιτελέστηκε, αλλά δυστυχώς δεν προβλήθηκε και αυτή ήταν η αιτία της ήττας το 2006, όπως η κατασκευή του ΧΥΤΑ, η εφαρμογή του σχεδίου πόλεως, η ανάπλαση των Ανατολικών αλιπέδων, η αποχέτευση του Αγίου Θωμά, η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης στο Ευηνοχώρι, το έργο μεταφοράς νερού στις Μαγούλες, η παραχώρηση οικοπέδου στο Υπουργείο Πολιτισμού για κατασκευή Κεντρικού Αρχαιολογικού Μουσείου αλλά και πλήθος άλλων έργων.

Σημείωσε ότι το 2006 ανέλαβε τις τύχες του Δήμου η πιο καταστροφική δημοτική αρχή όλων των εποχών. "Έγινε κακοδιαχείριση και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος αφού η απερχόμενη δημοτική αρχή υπερχρέωσε το Δήμο και τις Δημοτικές επιχειρήσεις. Συνολικά το χρέος ανέρχεται περίπου στα 6.000.000€ σύμφωνα με τεκμηριωμένα στοιχεία" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια τόνισε πως η περιοχή μας αδικήθηκε με το νόμο Καλλικράτη και θεωρεί πως η ενσωμάτωση περιοχών που βρέθηκαν έξω από τα όρια του νέου Δήμου είναι θέμα πρωτεραιότητας του συνδυασμού.
Εν συνεχεία παρουσίασε τα κύρια στοιχεία του προγράμματος του συνδυασμού που είναι:
1.Η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου ενσωματώνοντας τις νέες αρμοδιότητες που του μεταβιβάζονται.
2.Η αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητας.
3.Υποστήριξη των αναγκαίων υποδομών ανάπτυξης της λιμνοθάλασσας, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.
4.Ο ολοκληρωμένος πολεοδομικός σχεδιασμός του νέου Δήμου.
5.Η προστασία – ανάδειξη – οικοτουριστική ανάπτυξη του μοναδικού οικοσυστήματος του νέου Δήμου.
6.Η υποστήριξη και ενίσχυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη μας.
Συγκεκριμένη επιδίωξη είναι η ενίσχυση του ΤΕΙ και η λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.
7.Η ανάδειξη της πλούσιας Αρχαιολογικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας με την ίδρυση Κεντρικού Αρχαιολογικού Μουσείου στην πρωτεύουσα πόλη του Νομού. Οι Αρχαιολογικοί Χώροι, τα αρχαία θέατρα Οινιαδών, Πλευρώνας και Καλυδώνας, τα μνημεία της νεότερης ιστορίας όπως του Κήπου των Ηρώων και της Λιμνοθάλασσας, το μουσείο Κατράκη, οι ιδιωτικοί πολιτιστικοί χώροι της Διεξόδου και του ιδρύματος Μοσχανδρέου και τα λαογραφικά μουσεία της περιοχής αποτελούν βαριά πολιτιστική κληρονομιά.
Τόνισε επίσης ότι κορυφαίο πολιτιστικό έργο αποτελεί για το συνδυασμό η ίδρυση και λειτουργία της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας στο Παλαιό Νοσοκομείο «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» .

Τέλος, έκανε αναφορά στο θέμα του εφετείου λέγοντας: "Το εφετείο ανήκει και θα ιδρυθεί εδώ στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, εδώ που πρωτοσυζητήθηκαν και εδραιώθηκαν οι θεσμοί δικαιοσύνης το 1821 στο συνέδριο της «Δυτικής Χέρσου Ελλάδας», αλλιώς τα κορμιά μας θα λιώσουν έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αποφασιστικότητας" ενώ δεν παρέλειψε ότι πρέπει να πάψει πλέον η περιοχή να τρέχει πίσω από τα γεγονότα.
Ο κ. Πρεβεζάνος έκλεισε την ομιλία του με κάλεσμα προς τον κόσμο:

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!
ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!
ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!
ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΑΣ!
ΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ!
ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!
ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ "ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σεΐχηδες και ψιλικατζήδες


O κ. Παμπούκης εξέφρασε οργή για τους σεΐχηδες που τον εξέθεσαν για το ναυάγιο της επένδυσης στον Αστακό.. Προσώρας λέει ότι οι Αραβες δεν είναι σοβαροί γιατί ακύρωσαν αναπάντεχα την ανέγερση μονάδας παραγωγής ενέργειας. Και μόνο το είδος της επένδυσης δείχνει πόσο σοβαρά έχει πάρει η κυβέρνηση την ανάπτυξη. Δέχτηκαν λοιπόν να κουβαλούν οι Αραβες τα σκουπίδια τους στην Αιτωλοακαρνανία: ό,τι περισσεύει από την επεξεργασία του πετρελαίου, το λεγόμενο ελπιτζί (LΡG), το καίνε στην Αραπιά προκαλώντας ασυγχώρητη μόλυνση. Αν δεν κόψουν το συνήθειο, θα πληρώσουν πρόστιμα, αρχής γενομένης από το 2013. Το LΡG μπορεί να αξιοποιηθεί για την παραγωγή ενέργειας, οπότε οι Αραβες κανόνισαν να το επεξεργαστούν και να πουλήσουν ως γκάζι στους Ιταλούς. Ερώτημα αφελούς: Γιατί δεν χτίζουν το εργοστάσιο απευθείας στην Ιταλία, να γλιτώσουν και τα μεταφορικά; Είναι απλό: οι προηγμένες χώρες δεν θέλουν επικίνδυνες εγκαταστάσεις στα εδάφη τους. Ο κ. Παμπούκης αποδεχόμενος την επένδυση στον Αστακό έκανε ένα περιβαλλοντικό σκόντο.. Η ιδέα για γρήγορες και καθαρές επενδύσεις συνδέθηκε με μια ρυπογόνο επένδυση και με ουρανοξύστες στον Αγιο Κοσμά.
Και μια λεπτομέρεια: για να πείσουν ότι ο Αστακός είναι μια «πράσινη» επένδυση είπαν ότι συν τω χρόνω θα παραγάγουν βιοκαύσιμα μαζεύοντας φύκια. Προφανώς το ρητό για τις μεταξωτές κορδέλες παραμένει αμετάφραστο εις την αραβική.
Πηγή:βήμα