Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Δηλώσεις του Γιώργου Παπαναστασίου για την Διεθνή Ημέρα Ηλικιωμένων

«Κακά τα ψέματα, ζούμε σε ένα κράτος που δεν σέβεται την τρίτη ηλικία, όπως άλλωστε δεν σέβεται και την πρώτη, δηλαδή τα μικρά παιδιά. Αυτή την πραγματικότητα όμως, στην Δυτική Ελλάδα μπορούμε και να την απαλύνουμε, ......αλλά σε αρκετά σημεία και να την αναστρέψουμε, ανεβάζοντας σημαντικά τον δείκτη πολιτισμού μας. Γιατί είναι πολιτισμός, ο σεβασμός, η μέριμνα και η φροντίδα σε εκείνους που μας έφεραν στη ζωή, μας έμαθαν γι’ αυτή και αγωνίστηκαν μια ζωή για να είμαστε εδώ σήμερα…».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Παπαναστασίου, επισκεπτόμενος το μεσημέρι της Παρασκευής, 1η Οκτωβρίου, το Κωνσταντοπούλειο Ευγήριο Ίδρυμα της Πάτρας, μαζί με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο, τον Γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής, Βασίλη Αξιώτη και τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αχαίας, Γιώργο Δρακούλη.

Η συμβολική επίσκεψη, στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Ηλικιωμένων, συνέπεσε με το φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στην Πάτρα και επεδίωκε να τονίσει πως οι νέοι άνθρωποι που εμπλέκονται με τα κοινά και την πολιτική, καταθέτουν το σεβασμό και την αγάπη τους προς εκείνους που θα μπορούσαν να είναι γονείς, παππούδες και γιαγιάδες τους.

Ο επικεφαλής της παράταξης, «Ζούμε Δυτικά» όμως, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Χαρακτήρισε ως αθλιότητα την πολιτική που ψαλιδίζει ακόμα και τις ήδη πενιχρές συντάξεις, που περιορίζει τα φάρμακα των ηλικιωμένων και τους υποβάλλει σε διαρκή ταλαιπωρία στα ασφαλιστικά τους ταμεία και χαρακτηριστικά τόνισε: «Δεν θα επιτρέψουμε, το μνημόνιο να μετατραπεί σε… μνημόσυνο για τους πατεράδες και τις μανάδες μας!».

Πέραν τούτων, ως αυριανός Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, υπογράμμισε πως θα ωθήσει μια σειρά από πολιτικές, που θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων σε όλα τα ιδρύματα της Περιφέρειας και σε συνεργασία με τον ιατρικό κόσμο και τα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής, να δημιουργηθεί ένας εθελοντικός «ιατροφαρμακευτικός κλοιός ασφαλείας» για κάθε ηλικιωμένο και ειδικά, για εκείνους που δεν ζουν κοντά σε δικούς τους ανθρώπους ή ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Επίσης, άμεσος στόχος θα είναι η πλήρης αξιοποίηση και ανάδειξη των ιαματικών λουτρών Καϊάφα στην Ηλεία, ώστε να μετατραπούν σε πρότυπο κέντρο στο πανελλήνιο, με παράλληλα οφέλη για το νομό Ηλείας και την τουριστική του ανάπτυξη, αλλά και η συγκρότηση ενός ειδικού τουριστικού πρότζεκτ σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου στην Περιφέρεια, ώστε οι ηλικιωμένοι της Δυτικής Ελλάδος να μπορούν να απολαμβάνουν φθηνές διακοπές, όλο τον χρόνο, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Ελλάδος, όπως τα Καλάβρυτα, η Άνω Χώρα Ναυπακτίας, η Κυλλήνη και η Ζαχάρω.

Τέλος, ο κ. Παπαναστασίου τόνισε, πως εφόσον εκλεγεί, ένα από τα συμβουλευτικά όργανα της νέας περιφέρειας, θα είναι μία επιτροπή από τους προέδρους των συλλόγων των συνταξιούχων, που άμεσα θα μεταφέρουν προς αυτόν τα ζητήματα της τρίτης ηλικίας και θα καταβάλλονται προσπάθειες επίλυσης αυτών.

«Ίσως να μην περνάει από το χέρι μας η αύξηση των συντάξεων, αλλά σίγουρα μπορούμε να κάνουμε πολλά για να πούμε το οφειλόμενο ευχαριστώ στους ηλικιωμένους και να τους δείξουμε πως παραμένουν πολύτιμοι και αναγκαίοι για όλους μας», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: