Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Αποζημιώσεις για τους αλιείς ζητάει ο Σπύλιος Λιβανός

Αξ. Κύριο Αλέξανδρο Κοντό
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & τροφίμων
Θέμα: Καταβολή αποζημιώσεων και πραγματοποίηση συνάντησης με τους ελεύθερους επαγγελματίες αλιείς του Αιτωλικού.
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,...
Στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2008 θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή του Αιτωλικού προκάλεσαν εισροή υδάτων και αύξηση της στάθμης των νερών της λιμνοθάλασσας με αποτέλεσμα να πλημμυρήσει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.
Η θεομηνία, όμως, επιφύλαξε και μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη, την έκλυση υδρόθειου που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του οξυγόνου στην επιφάνεια των νερών της λιμνοθάλασσας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η απώλεια της ιχθυοπαραγωγής –των ψαριών που κυκλοφορούν ελεύθερα στη λιμνοθάλασσα- εξαιτίας του υδρόθειου έχει ανέλθει στο 40%.
Είναι πρόδηλο πως μια καταστροφή αυτού του μεγέθους θα πλήξει ανεπανόρθωτα τον κλάδο των ελευθέρων επαγγελματιών αλιέων της λιμνοθάλασσας.
Προκειμένου να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα του κλάδου ζητώ τη συνδρομή σας, όπως έχω επισημάνει και σε πρόσφατη Ερώτησή μου στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, για την απόδοση στους ελεύθερους επαγγελματίες αλιείς, αποζημιώσεων και κάθε είδους ενισχύσεων που προβλέπονται από τη νομοθεσία σε ανάλογες περιπτώσεις.
Τέλος, θα ήθελα να σας ζητήσω, μεταφέροντας και το αίτημα των εκπροσώπων των ελευθέρων επαγγελματιών αλιέων του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού, να πραγματοποιήσετε κατεπείγουσα συνάντηση μαζί τους, προκειμένου να σας εκθέσουν από κοντά την έκταση του προβλήματος και να συζητήσουν μαζί σας πιθανές λύσεις για την οικονομική τους ενίσχυση και την αποκατάσταση του οικοσυστήματος της λιμνοθάλασσας.
Με δεδομένη την κοινωνική σας ευαισθησία και το έργο που επιτελείτε για την στήριξη της Ελληνικής αλιείας, ευελπιστώ στην ανταπόκρισή σας για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης το συντομότερο δυνατό.
Θα βρίσκομαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία χρειασθείτε επί του θέματος.
Μετά τιμής
Σπήλιος Λιβανός
ΣΣ Η παραπάνω επιστολή κοινοποιήθηκε στο etoliko-news από τον κ. Λιβανό.
Ευχαρίστως θα δημοσιεύσουμε οποιαδήποτε επιστολή μας σταλεί για το Αιτωλικό και από τους άλλους βουλευτές του νομού μας


Δεν υπάρχουν σχόλια: