Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Η ορκωμοσία του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου

 Νίκος Καραπάνος: "Διαφάνεια, χρηστή και συνετή διαχείριση  σε όλα"

Χοροστατούντος, του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (30/8), στο Μεσολόγγι, η ορκωμοσία του Δημάρχου, Νίκου Καραπάνου, των μελών του δημοτικού συμβουλίου και των μελών των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.......

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, στο Διοικητήριο της πόλης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μεσολογγίου, σε σύντομη ομιλία του, μετά το τέλος του Αγιασμού, έδωσε το "στίγμα" της πολιτικής που θα ακολουθήσει στη διοίκηση του δήμου της Πρωτεύουσας, του νομού Αιτωλοακαρνανίας, θέτοντας ως κύρια αρχή,  "διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα και  χρηστή και συνετή οικονομική διαχείριση".
Ο κ. Καραπάνος δεσμεύτηκε ότι επιδίωξη του θα αποτελέσει " πρώτον, να δοθεί  οριστικό τέλος στην καταστροφική εσωστρέφεια που οπισθοδρομεί συνεχώς την πόλη μας και δεύτερο, ότι θα δώσει όλο του το είναι, όλη του την ενέργεια, όλη του την ψυχή, για να μπορέσει αυτός ο Άγιος Τόπος να αποκτήσει την θέση που του αξίζει."
Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος Μεσολογγίου υπογράμμισε, ότι θα επιζητήσει τη συνεργασία, με τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της περιοχής. "Αισθάνομαι την ανάγκη να προσκαλέσω όλους, όσοι αγαπούν αυτόν τον δήμο, να συνδράμουν την προσπάθεια μας, να μας δώσουν τις προτάσεις τους, να συζητήσουμε και να δώσουμε λύσεις από κοινού." τόνισε χαρακτηριστικά.
Στην ομιλία του, ο κ. Καραπάνος παρουσίασε συνοπτικά τους άξονες  της πολιτικής του, οι οποίοι θα στοχεύουν όπως τόνισε :
"1. Στην ανάδειξη του τριπτύχου «Ιστορία-Περιβάλλον-Πολιτισμός»
2. Στην βελτίωση των υπηρεσιών του δήμου προς τους πολίτες
3. Στην ενίσχυση και υποστήριξη της οικονομικής ραχοκοκαλιάς μας, των γεωργών, των ψαράδων και των κτηνοτρόφων
4. Στην επίλυση του προβλήματος του πόσιμου νερού του Αιτωλικού και των Οινιαδών
5. Στην έμπρακτη βοήθεια όλων των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη
6. Στην τόνωση της επιχειρηματικότητας
7. Στην ανάπτυξη του τουρισμού
8. Στην εκμετάλλευση των φυσικών υποδομών μας
9. Στην διεκδίκηση όλων των δικαίων αιτημάτων μας
10. Και κυρίως στην διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα και στην χρηστή και συνετή οικονομική διαχείριση."
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καραπάνος στο γεγονός ότι το νέο δημοτικό συμβούλιο είναι το πλέον πολυπαραταξιακό, αλλά και το πρώτο με πενταετή θητεία, στην ιστορία του δήμου αφού συγκροτείται από οχτώ παρατάξεις λέγοντας: "Και αυτή η εντολή είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή σε σχέση με όλες τις προηγούμενες γιατί είναι η πρώτη δημοτική θητεία με πενταετή διάρκεια, ενώ ταυτόχρονα το δημοτικό μας συμβούλιο είναι το πλέον πολυπαραταξιακό στην ιστορία του δήμου μας.
Και αυτό το πολυπαραταξιακό συμβούλιο είναι μια απάντηση προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, βαρέθηκε τους πολιτικάντηδες, αδιαφορεί για τις πολιτικές σημαίες του καθενός και πρωτοπορεί πανελλαδικά, δίνοντας εντολή στους εκλεγμένους της, που έχουν την εμπειρία της εργασίας και του μόχθου να γυρίσουν σελίδα στην καθημερινότητα της πόλης μας."

Εντυπωσιακή και αξιοσημείωτη όπως αναφέραμε ήταν η παρουσία των πολιτών της περιοχής, στην τελετή της ορκωμοσίας αφού κυριολεκτικά το Διοικητήριο "κατακλύστηκε" από κόσμο, τόσο στο εσωτερικό όσο και στον αύλειο χώρο.

Ανάμεσα στο πλήθος ξεχώρισαν, οι παρουσίες του Γ. Γ. Έρευνας, Χρ. Βασιλάκου, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νίκου Υφαντή, του Δημάρχου Αγρινίου, Γιώργου Παπαναστασίου, του Δημάρχου Πύλου, Δημήτρη Καφαντάρη και των δημοτικών συμβούλων Ναυπακτίας, Γιώργου Σιαμαντά και Γιάννη Σύψα ως εκπροσώπων του δημάρχου Ναυπακτίας, Τάκη Λουκόπουλου.
Επίσης παρόντες ήταν οι πρώην δήμαρχοι Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος και Γιώργος Πρεβεζάνος, ο απερχόμενος δήμαρχος Ακτίου - Βόνιτσας, Νίκος Σολδάτος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας, Γ. Τελώνης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, Γ. Κυριακόπουλος, ο περιφερειακός διευθυντής του Ο.Α.Ε.Δ., Γιάννης Καρβέλης, ο διευθυντής Δασών νομού Αιτ/νιας, Νικήτας Μάζης ως εκπρόσωπος του ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οι πρόεδροι του Δικηγορικού, Ιατρικού και Εμποροβιομηχανικού  συλλόγου Μεσολογγίου, Μάριος Παπαθεοδώρου, Γιάννης Κοντός και Βασίλης Σπυρόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Ρόκος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Κοντός, η υποψήφια βουλευτής της Ν. Δ., Έλενα Μάντζιου - Κοτρολού  καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και συλλόγων και φορέων της περιοχής.
Για την εκδήλωση συγχαρητήριες επιστολές έστειλαν, λόγω αδυναμίας παρουσίας τους:  ο Υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, ο Υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης, οι τ. Υπουργοί  και βουλευτές της Ν. Δ., Μάριος Σαλμάς και Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο γενικός διευθυντής των εκπαιδευτηρίων "Γείτονα", Ελευθέριος Γείτονας και τα Δ.Σ. του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως "Παναγιά Ελεούσα" και του συλλόγου Αυτιστικών Ατόμων "Άγιος Αρσένιος ο Καππαδοκίας".

Η νέα δημοτική αρχή του Μεσολογγίου αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντα της τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια: